menu

Zondag: LSC 1 – DTD 1

Nieuws Geplaatst door het bestuur

Beste Sportvrienden, komende zondag heten we iedereen weer van harte welkom op ons mooie sportpark. LSC , waar Hoofdtrainer Erik van der Meulen deze week zijn contract met nog een jaar heeft verlengd, zal haar voorlaatste thuiswedstrijd voor de winterstop de drie punten tegen DTD gaan proberen binnen te halen. 

LSC pakte vorige week uit tegen Jubbega op de valreep de verdiende drie punten na twee late goals van Daan Daniels en Rodi de Boer. Voor de bleus zou het mooi zijn als de derde overwinning op rij geboekt zou worden om zo de koppositie te verstevigen. Voor DTD daarentegen is de er de kans op eerherstel na de 1-5 nederlaag tegen Hoogezand. Pakken onze gasten zondag de punten dan is er weer aansluiting met de subtop, puntverlies betekent echter dat DTD weer naar onderen moet kijken. 

Voetbalvereniging DTD (De Trije Doarpen) is in 1939 opgericht door de dire dorpen Britsum, Cornjum en Jelsum. Een prachtige voetbalnaam in al zijn eenvoud. In de clubhistorie werd de ploeg drie keer kampioen en wist het twee keer via nacompetitie te promoveren. Voor het vierde opeenvolgende seizoen speelt DTD in de 2de klasse. De selectie staat ook dit jaar weer onder leiding van Marcel Frankena. 

Leuk Feitje: traditioneel start SC Cambuur haar oefencampagne met een oefenwedstrijd tegen DTD, al 26 keer werd deze wedstrijd gespeeld, voor het eerst in 1987. In de archieven komen we bij deze wedstrijden roemruchte doelpuntenmakers tegen als Willem van der Ark en Carlo de Leeuw. 

Tijd om terug te keren naar het heden. Voor beide ploegen staat er voldoende op het spel om er een spannende pot van te maken. DTD zoekt de aansluiting terwijl LSC een belangrijke stap kan maken om als “Herbstmeister” de winterstop in te gaan. 

Wij wensen iedereen een mooie, sportieve en prettige wedstijd toe. 

  • Deel dit artikel