menu

LSC haalt drie punten uit zware wedstrijd in Ruinerwold

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

LSC heeft de strijd om de eerste plek weer helemaal in eigen hand. Waar Frisia en Wolvega dit weekend punten verspeelden, maakte LSC 1890 geen fout. In een zware uitwedstrijd tegen Ruinerwold werden pas in de laatste minuten de punten veilig gespeeld.

 

LSC begon zondagmiddag met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd tegen Ruinerwold. Door een blessure van Marco Da Silva, startte Patrick Zijda in de basis. Voor de rest zag het meegereisde publiek geen verrassingen in de basis. Voor doelman Douma stonden Steven van der Zee, Han Miedema, Martijn Zwaga en Benjamin Ydema. Het elftal werd compleet gemaakt met Jari Boorsma, Rodi de Boer en Andy de Vries op het middenveld en Allard Westerdijk en Erwin Slik in de aanval.

Beide ploegen begonnen tam aan de wedstrijd. Pas na een dik kwartier spelen werd LSC gevaarlijk door een goed schot van linksback Steven van der Zee. Gelukkig heeft LSC dit seizoen weinig kansen nodig om tot scoren te komen. In een scrimmage voor de goal, waarbij de bal eerst gekeerd werd door de lat en de keeper, kon Rodi de Boer tegen de touwen schieten.

Na de 0-1 werd Ruinerwold ook voor het eerst gevaarlijk. Een knappe save van Bas Douma kon voorkomen dat Ruinerwold op gelijke hoogte kwam. Hierna kwam LSC via Patrick Zijda nog een paar keer dichtbij de 0-2, maar ook de keeper van Ruinerwold stond zijn mannetje.

Vlak voor rust kwam de wedstrijd helemaal tot leven. In de veertigste minuut maakte Ruinerwold gelijk, maar nog geen minuut later maakte LSC er al 1-2 van door een fantastisch schot van Andy de Vries. Deze stand was tevens de ruststand.

De tweede helft namen de twee ploegen weinig risico’s. LSC ging voorzichtig op jacht naar de 1-3, terwijl Ruinerwold loerde op een gelijkmaker. Patrick Zijda en Han Miedema kwamen nog het meest dichtbij een doelpunt. Wat volgde was een spannende slotfase. Met de ingevallen Timo Breukelaar en Alex Jansen in de ploeg werd er verdedigend gespeeld en loerde LSC op de counter. Die counter kwam er toen Rodi de Boer vrij op de keeper af mocht gaan. De keeper wist in eerste instantie nog knap redding te brengen, maar de rebound van Patrick Zijda was onhoudbaar. Daarmee besliste de vervanger van Marco Da Silva de wedstrijd.

Drie belangrijke punten, omdat Frisia en Wolvega niet verder kwamen dan een gelijkspel. Vrijdag speelt LSC de inhaalwedstrijd tegen Olyphia.

 

Ruinerwold – LSC 1890 1-3 (1-2)

Doelpunten:: 0-1 Rodi de Boer (21.), 1-1 Ewout Kleene (40.), 1-2 Andy de Vries (41.), 1-3 Patrick Zijda (90.)
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Rodi de Boer, Martijn Zwaga, Han Miedema, Steven van der Zee, Jari Boorsma (85. Timo Beukelaar)   Andy de Vries, Benjamin Ydema, Allard Westerdijk (74, Alex Jansen). Erwin Slik (35. Lars Bos) en Patrick Zijda,

 

 

 

  • Deel dit artikel