menu

Zo zo, LSC 4, wat een uitslag

Verslag Geplaatst door

Sneek, 27 november 2016 – ‘t 4e van LSC 1890 speelde deze koude maar mooie zondag tegen opponent Frisia 5. Waar de mannen het team van Elze hadden verwacht met jonge jongens, kwam er een team met wat meer ervaring aanzetten. De mannen van aanvoerder Marno Akkerman hebben het team zeker niet onderschat, want LSC heeft zich wel vaker vergist in teams van sluwe, oudere mannen.

LSC 4 begon wederom in een 4-4-2 systeem. Ietwat verrassend misschien, maar achterin stonden: Steven vd Meulen, Martijn Graafsma, Rik de Jong en Bart Ligthart. Bart heeft op de training laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen op de rechtsachter positie. Bart heeft graag de bal en heeft met zijn snelheid en trucjes ook een uitstekend wapen om zijn drive naar voren te benutten. Wél het vermelden waard: Bart struikelde ook een keer na een trucje; ingooi voor de tegenstander. Rik de Jong is een nieuwe naam in het centrum van de verdediging. Bart roept het al jaren en zijn gebeden zijn deze dag gehoord. Op het middenveld begonnen we deze dag met Colombiaanse zijkanten: Mauro via links, Lizandro via rechts. Centraal stonden Marno en Marcel. Voorin was het vandaag de comeback van Gert Koetje en hij stond daar samen met compagnon Robin de Boer. Wissels vandaag: Lennart, Paul, Erin en unaniem gekozen bestuurslid Marc Boekema.

Vanaf het begin was het eigenlijk alleen LSC die het spelbeeld bepaalde. Achterin werd de bal lekker rondgespeeld en van daaruit werden de middenvelders en de voorhoede bereikt. Scoren werd echter gedaan door de tegenstanders. Een vrije trap van naast de 16 meter werd zo over keeper Martin heen gelepeld. Laten we zeggen: een fantastische vrije trap. Deze ervaren mannen hebben maar 1 kans nodig, LSC is op zijn hoede zou je zeggen… Niet veel later kon echter een Frisia speler 1 op 1 met Martin vrij inschieten. Martin de Krijger bleek in twee instanties de winnaar. Wat een weekend! Na die 5 minuten druk van Frisia nam LSC het heft weer in handen. Na een vloeiende pass van Bart Ligthart, die weer lekker mee op gekomen was, was het Robin die de bal kiezelhard in de verre kruising jaagde, 1-1. Na nog wat kansjes voor Lsc, die er helaas niet in gingen, floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Johan Boomsma voor de rust.

Na rust kwamen Erin, Lennart en Paul erin voor Rik, Gert en Mauro. De afspraken om ze vast te zetten en meer druk vooruit te zetten werden goed uitgevoerd. 1 op 1 achterin kon mede omdat Martijn de eerste helft niet een kopduel verloor en zelfs rustig aan de bal leek. Dit bleek mede doordat hij een bal prachtig Bergkampiaans uit de lucht plukte en rustig over rechts uitverdedigde. De 2-1 van Paul volgde al snel na rust. Een knappe kopbal uit een corner. Niet veel later lag de 3-1 al in de touwen, Robin de Boer was wederom succesvol voor de goal. LSC was de 2e helft heer en meester en de mannen van Frisia kwamen er niet meer doorheen. Paul maakte nog een prachtige goal door de bal van zo’n 21 meter keihard op de pantoffel te nemen en ook Lizandro maakte weer eens een doelpunt. Na goed terugleggen van Marcel, die Paul nog zei aan te raken, dacht Lizandro niet na en met buitenkant rechts ging de bal à la Quaresma in de goal. Marcel, publiekspeler pûr sang, haalde zijn gelijk en met een droge knal schoot hij de bal in de touwen. Niet veel later ging hij gretig naar de grond met zijn handen voor zijn hoofd, vrije trap voor deze theatrale speuler die nog 3 meter doorrolde. Er werd na de 6-1 nog 1x gescoord. Een goede actie van Lennart Postma werd in eigen doel gewerkt door de Johnny Gold van Frisia.

Weetjes:
– De scheidsrechter van dienst roemde Lsc 4 om de leuke sfeer en het goede voetbal. Iets wat we nog niet vaak gehoord hebben. Al zitten we zelf vol positiviteit.
– LSC 4’s motto is: positiviteit! Maar nu is ook het doelsaldo positief: 25 om 24.
– LSC 4 heeft nú al meer punten dan vorig jaar behaald; wie weet waar dit kan eindigen?
– Steven vd Meulen in de kantine: “Ik hew hier een patat al dente. Hew het net even tegen de muur aan smeten.”
– De mannen van Frisia waren onder de indruk van Lizandro.
– Vandaag weer gehoord: “Die jongens zijn allemaal verschrikkelijk snel!”
– Paul hoopte dat het over zijn splinternieuwe witte Adidasjes ging.
– LSC 4 nog ongeslagen met Dampo.
– Erin was belangrijk met kwantumfysica en Silkeborg IF tijdens de pubquiz.
– Wij waren in de LSC-kantine toen Michel Vlap debuteerde bij Sc Heerenveen. Waar was u?

  • Deel dit artikel