menu

Een verslag; alleen als we winnen

Verslag Geplaatst door

Harlingen 30-10-2016

Een uurtje langer slapen deze ochtend. Lang niet gek!
En dat voor de kraker, de zespunten-wedstrijd, de wedstrijd tussen 2 kampioenskandidaten, de wedstrijd tegen Harlingen 3.
Een revanche-wedstrijd voor onze Mauro(zeg maar: Maurice), nadat de uitwedstrijd tegen Harlingen 4 uitliep op een debacle voor hem.

De opstelling was als volgt, deze week een 4-4-2-systeem met als codewoord: positiviteit.
Martin op de kooi. Achterin: Boekie, Erin, Voos en Martijn. Op het middenveld: Paul, Mauro, Frank en Marno. En de voorhoede bestond uit: Rik en Robin.
De wissels, bestaande uit Lizandro, Bart en Steven van der Meulen, waren het er natúúrlijk niet mee eens.
Bart vond dat zijn ervaring zou kunnen meespelen; hij had dit seizoen al 3 keer tegen Harlingen gespeeld.
Steven had twee keer getraind én moest ook nog eens vlaggen. Waardeloos.
Lizandro scoort dit seizoen al uit onmogelijke hoeken (over de mogelijke hoeken gaan we het niet hebben vandaag), maar was ziek geweest, dus hij schikte zich uitermate professioneel in zijn rol.

LSC was in de eerste helft heer en meester. Veel voorzetten, mooie combinaties en bovenal prachtige passes met links(waar veelvuldig op is getraind afgelopen week).
1-0 werd het door een voorzet van Frank, die heel fraai werd ontweken door Rik en daarna hard en laag werd binnengeschoten door Robin de Boer.
Lang bleef het 1-0, de verdediging stond als een huis en Martin had niks te vrezen.
Jammer genoeg bleef het lang 1-0, want onze gelegenheidsspits Rik heeft een stuk of wat kansen om zeep geholpen.
Wel kreeg hij wederom complimentjes van de verdediging: Die rooiah is bewegelijk zeg! En dat een paar weken nadat hij snel werd bevonden door de tegenstanders.
Zijn zelfvertrouwen heeft dus ook geen deukje gekregen na het missen van al die kansen, want de tegenstander hemelde hem vervolgens weer op.

Ook in de tweede helft bleef het lang 1-0. De scheids floot geheel zijn eigen wedstrijd, en zag dingen die niemand anders zag. Zo werd een kwartier voor tijd Robin kiezelhard van achteren onderuit gehaald binnen de zestien, maar volgens de scheids speelde hij de bal. Na dit lachertje werd het vervolgens wel 1-1, nadat Martin niet geheel vrijuit ging, maar door zijn omvang en spieren hebben we hem dit maar niet aangerekend.
Vlak na de 1-1 kregen de blauwhemden wél een pingel. Dit nadat Lizandro na een goede actie buitenom werd neergehaald binnen de zestien. Loepzuivere pingel!
Brutaal pakte Robin de bal, híj had tenslotte al een doelpunt op zijn naam en zat lekker in de wedstrijd. Dat dit zijn eerste wedstrijd (maar nog lang niet zijn laatste wedstrijd) dit seizoen was voor Lsc 4, maakte hem niet uit. Hij schoot vol vertrouwen deze penalty in de linkeronderhoek, onhoudbaar voor de goedkeepende keeper met de blonde lokken.
LSC speelde de wedstrijd professioneel uit en mede door het uitstekende verdedigende duo Erin en Voos bleef het 1-2.

Positieve punten:
– Boekie had een geweldige drive naar voren.
– Passes met links kwamen bijna allemaal aan.
– Positieve coaching, hoe laat is het?
– Iedereen was op tijd.
– Scorende nieuwe voorhoedespeler.
– Bart was belangrijk door zijn broer mee te nemen.
– Martijn was belangrijk door zijn neefje mee te nemen.
– Marno was belangrijk door zichzelf in de rust te wisselen.
– Rik is oh zó belangrijk met zijn vertrouwen. “Ik stond er wel!”

Geschreven door vice-aanvoerder/topscorer van vorig seizoen/dúkboat, Martijn Graafsma

  • Deel dit artikel