menu

Sneek Wit Zwart 2 – LSC 1890 4

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Sneek Wit Zwart 2 – LSC 1890 4

Sneek- Zondag 6 september was het dan zover. Na een prima voorbereiding mochten de zonen van trainer Callo Serra voor het ‘eggie’. En niet tegen de minste: stadsgenoot Sneek Wit Zwart stond te wachten, voor een echte bekerderby op sportpark de Molenkrite.

De mannen moesten om 11.00 uur verzamelen, hoewel dat niet voor iedereen haalbaar bleek te zijn. De sfeer was ontspannen, maar eenmaal in de kleedkamer werd het serieuzer. De boodschap van trainer Serra was dan ook duidelijk: Schieten op die kist!!

De eerste helft verliep moeizaam, de ploegen waren in evenwicht, alhoewel er weinig kansen werden gecreëerd. Het balbezit was in voordeel van LSC, maar op het moment dat er maar even druk werd gezet, kwam Sneek Wit Zwart er af en toe gevaarlijk uit. Dit resulteerde dan ook in de 1-0. Aan de andere kant werd LSC steeds gevaarlijker. Een voorzet van rechts kwam terecht bij wereldspits Marc ‘de tank’ Wiersma, maar werd gevloerd door de tegenstander. Wonder boven wonder werd hier niet voor gefloten, en even later volgde er opnieuw een arbitrale blunder. Het schot van opnieuw ‘de tank’ werd met de hand geblokt door een wit-zwarte verdediger. Opnieuw geen penalty. Vlak voor rust kreeg LSC een vrije trap op eigen helft. Een slaperige Ophaler (VesterJorna), speelt de bal naar goalie Joris Spijkstra (in de volksmond ook wel Bonnie genoemd), maar zag de wit-zwarte spits over het hoofd. Die weet de bal te onderscheppen, en vervolgens voor leeg doel af te ronden, 2-0.

In de rust waren de zonen van Callo het zeker met elkaar eens: “Hier hoeven wij echt niet van te verliezen.” Werd meerdere malen gezegd. En dat bleek de waarheid te zijn.

De tweede helft begonnen de jongens in het blauw uitstekend. De duels werden gewonnen, de passen kwamen aan en er werd goed druk gezet. “Wat zat er in de thee?” Hoor ik u denken. Het verbeterde spel werd vrij snel beloond. Binnen 5 minuten werd de 2-0 stand teruggedraaid naar 2-2. De doelpunten werden gemaakt door Dolus en Bok. Dit gaf natuurlijk hoop op meer.

Door blessures van Rens ‘larry’ van der Meulen en Jort Bloemhof, moest Callo aankloppen bij jonkies Julian en Jense. Ze hoefden zich niet aan te passen, en konden prima met het niveau van het 4e mee. Eerstgenoemde viel in de tweede helft in, en bekroonde zijn debuut met 2 treffers, en is daardoor verdiend uitgeroepen tot matchwinner. Hij zal ongetwijfeld nog telefoontjes van Callo kunnen verwachten dit seizoen.

Bij een 2-4 stand, met Dennis van der Veen al onder de douche, was het slotakkoord aan niemand minder dan kapitein Erik Poiesz. Na enig geklungel van de SWZ-goalie, ontving hij de bal op ca 40(!) meter van het doel. Hij aarzelde niet, en schiet hem raak, 2-5.

De wedstrijd was gespeeld, en de mannen van het boegbeeld LSC4 zijn verdiend door naar de volgende ronde. Wie de tegenstander gaat worden is nog niet bekent, maar u wordt via onze social media kanalen op de hoogte gehouden.

Aanstaande zondag staat de eerste competitiekraker op het programma. Het boegbeeld ontvangt LAC Frisia om 14.15 uur, op sportpark de Leeuwarderweg. Tot dan!

 

  • Deel dit artikel