menu

Puntenverlies LSC 4

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Ik weet het nog heel goed, het was een heerlijke zaterdagavond. De lichten branden, de muziek stond aan. Het was een prachtig decor voor wat bleek een bloedstollende wedstrijd te worden. Na wederom een matig tot slechte warming up met de ene na de andere bal over het doel begonnen we aan de wedstrijd.

Met de langste kerel van Sneek op de CV had coach/apaat Carlo ons goed ingelicht over hoe we de corners moesten nemen. Mick zou ze van beide kanten nemen en Nelis zou ze zodoende binnen koppen. Het 4e begon wervelend aan de wedstrijd met creatieveling Nick Jochems op de rechtsbuiten, die later het publiek nog op de banken kreeg door een geweldige panna. Dennis van de veen stond zoals gewoonlijk weer is op de 10 positie toen de aftrap werd genomen om met deze listige trick verwarring te veroorzaken bij de tegenpartij. Zoals besproken nam Mick de corners van beide kanten totdat hij het zat was om telkens heen en weer te lopen. Nick rook zijn kans en nam dit buitenkansje met beide handen aan, hij nam de corner. Hij schoot de bal recht op het hoofd van Nelis die hem prima binnenkopte. Coach Carlo zag zijn meester plan tot in de laatste details uitgevoerd worden. L.S.C creëerde genoeg kansen waar de keeper van top 63 telkens keurig voor lag. Minuut 30 een vrije trap voor lsc op een heerlijke positie voor vrije trappen specialist en tevens onze linksback Dennis v.d. veen. Het werd ijzig stil op het sportpark, er was amper wind. Dit moest en zou het moment worden van Dennis, na nog een paar bemoedigende woorden van zijn team genoten ging deze geniale linkspoot achter de bal staan. Hij nam 2 passen achteruit en 1 naar rechts, hij nam nog 1x adem en daar ging hij dan. Hoog over.
De 1e helft was duidelijk voor L.S.C. Wat resulteerde in een penalty die Bonnie net naast de keeper binnen schoot.: “hij deed een stapje opzij dus ik schoot hem gewoon goed binnen”. Aldus Manuel Neuer zelf. De scheids floot af en de mannen gingen rusten. Iedereen had wel zin in een bakje limonade of thee, alleen was thee juffrouw Lars hier uiteraard veel te laat mee.
2e helft was zoekende, LSC 4 middenvelder bok was gewisseld. Er waren nog wel wat kansjes voor Marc & Mark maar geen goals. Coach/apaat Carlo moest op highthee dus liet de coaching over aan Tank & Troy. Of het nou lag aan het feit dat Carlo weg was of dat de mannen gewoon zin hadden in pils het liep niet meer. In de 82e minuut scoorde top de aansluitingstreffer en in de 90e minuut ook nog eens de gelijkmaker met een volgens sommige een wereld ‘chip’ en volgens anderen een zondagsschot. Het was zaterdagavond dus we noteren hem als een wereld ‘chip’. 2-2 was de uitslag van deze pot.

  • Deel dit artikel