menu

Openings wedstrijd LSC B3 – Heerenveense boys B3

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Eindelijk was het dan weer zover, we konden weer los in de voorjaars competitie. LSC B3 zit in een hele zware poule met SC Joure -Heerenveense boys-DWP- en SWZ.

1e helft:

Na een hele lange winter stop konden we weer los. Tegen Heerenveense boys B3. Al vrij snel na 1 minuut kwam LSC op voorsprong door een goeie goal van Jan, een snelle goal is altijd goed voor het vertrouwen.

De wedstrijd werd gedomineerd door the blues en na 10 minuten maakte Jan een echte spitsen goal door op prachtige wijze de keeper uit te schakelen, 2-0 een mooi begin van LSC B3.
Heerenveen kwam niet goed in hun spel en wij konden in de 1e helft al de wedstrijd gaan beslissen. Helaas ging de bal er niet meer in. 2-0 bleef het bij rust.

2e helft:

LSC kwam niet heel sterk uit de kleedkamer, en het leek wel alsof Heerenveense boys iets beter in hun spel kwam. 5 minuten na rust bracht Heerenveense boys de stand terug tot 2-1. Nu moest we weer vol aan de bak en het werd wat rommelig van beide kanten.

Kansen kreeg the blues nog wel maar het leek erop dat het 2-1 zou blijven. Heerenveense boys kreeg een vrijetrap op een hele mooie plek, Marco Kloosterman haalde de bal uit de kruising met een schitterende redding. LSC kreeg een penalty 5 minuten voor tijd, Troy van Dijk twijfelde geen moment en was vast besloten om de strafschop te nemen, maar hij miste helaas. Echter had meneer van Dijk als excuus dat de penalty stip van zeer slechte kwaliteit was. De stand beelf dus 2-1 in het voordeel van LSC.

een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kregen wij nog een mooie aanval en scoorde we de bevrijdende 3-1, door Gerben. Heerenveense boys gaf niet op en probeerde het ons nog lastig te maken. Er werd nogmaals gescoord door LSC helaas in eigen goal door iemand die net daar voor ook een penalty had gemist. De wedstrijd was afgelopen en de eindstand was 3-2 voor LSC. De punten blijven in Sneek en daar waren we blij mee.

Toch nog een lastige wedstrijd in ons voordeel beslist, en volgende week keihard trainen voor de stads derby tegen SWZ B3. We spelen in Tinga om 15:00 uur. Iedereen weet dat deze wedstrijd gewoon gewonnen moet worden.

Namens iedereen van LSC B3 bedankt en tot volgende week in Tinga.

  • Deel dit artikel