menu

Old Soldiers zien stijgende lijn …

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Voor de mannen van Dizij stonden er afgelopen weekend twee wedstrijden op het programma.

Op vrijdagavond waren we door Frank Eggens uitgenodigd om in “zijn Roden” een oefenwedstrijd te spelen tegen zijn oude team. Toevalligerwijs was het ook nog eens Rodermarkt en konden we het nuttige met het aangename verenigen.

Met 18 man in twee busjes van Betten ondernamen we de reis naar Roden. Onze Abele Bakker wist dat coach Dizij niet uit de regio vandaan kwam en wist met allerlei zeer interessante wetenswaardigheden de reis snel vol te praten. Zo wist Abele bij Irnsum precies de boerderij van Atje Keulen Deelstra aan te wijzen, wat voor Perry natuurlijk zeer welkome kost was. Niet ver achter Drachten kwam Abele weer los, hier wist hij te vertellen dat ene Wiese Wiestra daar in 1913 6 marechaussees had doodgeschoten. De reactie van Gerrit Boorsma was briljant, maar helaas niet geschikt voor publicatie.

Ondanks deze prachtige anekdotes wilden we ook nog graag op tijd aankomen in Roden en daarvoor had Libbe zijn telefoon aan Rob Kracht gegeven met de Route beschrijving. We reden er ook vlot heen, maar eenmaal aangekomen op het sportpark was het vrij stil. Totdat Ilan heel hard begon te lachen en vertelde dat we in Nieuw Roden stonden…. Snel door rijdend naar het goede sportpark stond de koffie al voor ons klaar, evenals de tegenstander.

Van te voren hadden we er werkelijk alle vertrouwen in, want het niveau van Roden lag volgens kenners gelijk aan dat van ons niveau (tien jaar terug en compleet). De uitslag? 12-3 het schip in, onze keeper Libbe die door een ongelukkige charge een scheur in zijn lip overhield en een bezoek bij de leekster doksterwacht. Viel er dan helemaal niets over de wedstrijd te vertellen? Nee, eigenlijk niet, we werden werkelijk op alle fronten overklast. Toch wil ik de heren Douwsma en Abele Bakker even noemen, zij deelden minder mee in de malaise door allebei een doelpunt te maken. Hier hebben ze het de komende maanden tot en met Oerol waarschijnlijk nog over, dus als u ze tegenkomt, zeg er alstublieft niets over.

Na afloop van de wedstrijd werden we door de mannen van Roden in hun kantine getrakteerd op behoorlijk wat troost biertjes, waarvoor nogmaals onze dank.

Na de kantine gingen we gezamenlijk naar café onder de linden toe, waar een heerlijk warm en koud buffetje op ons stond te wachten. Normaal gesproken willen wij onderweg nog weleens de weg vragen naar het plaatselijke sportpark. Dit keer werd er door een van de jongste teamleden gevraagd aan de plaatselijke jongedames waar het lopend buffet was, al snel veranderde deze vraag in Ben jij het lopend buffet?

Na het koud buffet brachten we nog een bezoekje aan de immense feesttent op het jaarbeursterrein in Roden. Hier was net een missverkiezing aan de gang en één van de eerste vragen van de Old Soldiers was of de bikini ronde al was geweest. Na nog enkele bieren genuttigd te hebben werd er rond énen weer vertrokken richting Sneek. Enkele anekdotes van de terugreis wil ik u niet onthouden:

Zo zat Gerrit Boorsma achter in het busje bij chauffeur Dizij, en riep meerdere malen naar Frank Eggens dat het zo goed geregeld was en dat het volgend jaar om hem wel weer kon. Gerrit vond het overigens raar dat Drank Eggens niet reageerde, echter bleek dat Frank in het andere busje zat. Ook wist Henk Douwsma nog meer details te vertellen over het verhaal van Wiese Wiestra, dat ie beste man eigenlijk niet zo heette. In het andere busje zat de ADHD’er pur sang heerlijk druk te schreeuwen om extra rondjes om iedere rotonde. Chauffeur Jack gaf hier pas op het allerlaatste moment aan toe en hier had Ties de Boer niet op gerekend, Ties vloog met alle wetten van de zwaartekracht over Senne en Ilan heen met zijn neus tegen het raam.

Na deze slopende avond werd het toch ook weer zondagmorgen heel vroeg, en stond het competitie duel tegen Friesland op het programma. Met een volledige selectie hadden we ook het volste vertrouwen in een goed resultaat. Door tweemaal heel gemakkelijk balverlies op het middenveld kwamen we 2-0 achter, werd er in de rust weer de vele wisselingen toegepast en na rust een compleet ander LSC.

Waar we in de eerste helft weinig creëerden en veel kansen weg gaven waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. Dankzij een terechte penalty kwamen we via stojan terug op 2-1 en mede door weer goed keeperswerk van Erwin bleek deze stand ook de eindstand. Sportief gezien al met al geen best weekend voor de Old Soldiers.

Toch willen we nog een ding niet onbenoemd laten en dat is de club van 50. Deze club is door Dick Brouwer en Jan de Ree opgezet en hebben hier jarenlang hun grote inbreng in gehad. Beiden gaven aan dat ze het stokje wel wilden overdragen en het nieuwe bestuur werd gevonden in de personen van Perry Dizij, Niels Engelmoer, Robert Minnesma, Rene Zijlstra en voorzitter Arjen Velds. Dat deze voorzitter van alle markten thuis is blijkt wel dat hij sinds afgelopen weekend ook de persoonlijke wasvrouw is van Johan, grote klasse dat jij zo betrokken bent bij het reilen en zeilen van de club! Komend weekend staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma en wel tegen de Ouwe Seunen, tijd voor sportieve revanche.

  • Deel dit artikel