menu

Old Soldiers traditioneel de winterstop door

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Na begin december de laatste competitiewedstrijd thuis winnend te hebben afgesloten tegen Friesland, werden de overige wedstrijden in december afgelast en verplaatst.

Dat gaf de fysiek altijd kwakkelende selectie van Dizij en Boot de kans om rustig te herstellen, tijd aan het gezin te besteden, nieuwe spannende ontwikkelingen door te maken, uit te glijden met de fiets en elkaar natuurlijk regelmatig buiten het veld ook te blijven zien.

De eerder al gemeldde en zeer geslaagde kerstdineravond in de Sparta kamer is zo’n voorbeeld van elkaar buiten het sportieve om blijven zien.
Een nieuwe traditie lijkt geboren, zoals de Old Soldiers al vele tradities kennen.

Een van die tradities is deelname aan het Neighbours zaaltoernooi in de Sneeker Sporthal, het laatste evenement van het jaar. Traditie is ook dat we vaak redelijk gemakkelijk de poule doorkwamen. Dit jaar werd die traditie behoorlijk doorbroken, want met één schamele overwinning in de poule waren de Old Soldiers snel uitgeschakeld. Waar het aan lag? In ieder geval niet aan de zeer enthousiaste houding van Coach Arjen Velds. Geheel in zijn  eigen kenmerkende stijl heeft hij ons prima begeleid, alleen het solidair zijn met het niet kunnen drinken van een koud biertje bleef er even bij.

Na afloop van het toernooi was de prijsuitreiking in de Neighbours! Een deel van de selectie is daar naartoe gegaan en heeft zich de biertjes prima laten smaken. Een niet te nader noemen besnord teamlid ging al even traditioneel met de beker van de winnaar aan de haal, sommige dingen moet en kun je niet veranderen.

Een ander deel van de selectie nam die avond deel aan Sneek oppe strun, een mooie lange culturele wandeltocht door Sneek,die ons ondermeer langs het rasterhoffpark, woonwagenkamp, vd Valk, crematorium, manege, theater en uiteindelijk het bolwerk voerde. Om daar de al danig vermoeide voeten nog met enkele dansjes op te zadelen.

En gedurende de hele avond elkaar foto’s te sturen van wie nu de leukste avond gehad zou hebben….

Het eerste evenement in het nieuwe jaar waar de mannen van Dizij acte de presence geven is traditioneel de nieuwjaarsreceptie van LSC. Voorafgaand aan deze receptie is er een klein onderling mix toernooitje georganiseerd door de seniorencommisie, opkomst kon iets beter maar altijd goed om na de feestdagen weer sportief bezig te zijn.

Aansluitend dus de nieuwjaarsreceptie, heerlijke appelbeignets en oliebollen van Bert (Boddie) Boddema, lekkere hapjes van Appie Bakker, een korte maar krachtige speech van voorzitter Douwsma en uiteraard de nodige versnaperingen. Prima avondje om 2016 mee te starten.

Inmiddels ook een traditie aan het worden is de oefenwedstrijd tegen IJVC 3. Na vorig jaar kansloos verloren te hebben, gingen we er dit jaar ook weer vanaf maar dan wel met een 4-5 nederlaag. Coach Dizij gaf aan een aantal goede dingen gezien te hebben, maar of hij doelde op het veldspel of op iets anders is nog niet geheel duidelijk.
Na afloop bleef er een klein gezelschap Old Soldiers nog even napraten in de sfeervolle kantine van LSC, waar inmiddels de beide eerste elftallen van LSC en Pancratius binnenkwamen voor hun oefenwedstrijd. Speciaal voor deze wedstrijd  had onze eigen 3 sterrenchef Abele Bakker een heerlijke (iets wat in de schift geraakte) mosterdsoep gemaakt, en overheerlijke broodjes gesmeerd.

een hilarische anekdote: er was het verzoek binnengekomen om ook enkele broodjes niet met boter te smeren. Nu was Abele Bakker dit spontaan vergeten maar de oplossing was even briljant als geniaal: Als jullie nu de bovenkant van de broodjes eraf halen, en die samen doen, dan hebben jullie een broodje zonder boter……….

Om de sociale betrokkenheid bij zowel de vereniging als in de samenleving nog groter te maken gaan de Old Soldiers op AED – Reanimatie cursus. Dit naar aanleiding van (de inmiddels geheel herstelde) hartfalen van onze Henk Jager.
Daar willen we uiteraard geen traditie van maken.

De eerstvolgende (inhaal) wedstrijd staat voor 24 januari gepland en wel uit naar Ameland. Prachtig gepland zo midden in de winter een hele zondag met het team op pad.Zijn we dus klaar voor de tweede seizoenshelft?? traditioneel zijn we er geestelijk klaar voor, en ook traditioneel is het fysiek nog wat behelpen……

  • Deel dit artikel