menu

Old Soldiers sluiten met overwinning een bijzonder seizoen af

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Gisteravond hebben de mannen van het 6e hun laatste officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld.

Uit bij SWZ 8 werd het tweemaal 1-2 en zo stapten we na negentig minuten met een 2-4 overwinning van het veld. De avond werd nog mooier door de 3-0 thuisoverwinning van LSC 1 in de nacompetitie waarna vele Old Soldiers er in onze prachtige kantine er nog eentje op hebben gedronken.

Een seizoen kent uiteraard altijd hoogtepunten, maar ook een paar dieptepunten, om niet in mineur te eindigen beginnen we met het laatste.

Al vroeg in het seizoen kreeg onze Henk Jager tijdens de thuiswedstrijd tegen SWZ 8 last van zijn hart, Henk is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en na enkele weken herstel (en de goede zorgen van Stien) is Henk gelukkig weer helemaal topfit.

Ook een dieptepunt wat eigenlijk het hele seizoen gelopen heeft was het vele en te gemakkelijk afzeggen.

Gelukkig konden we putten uit een grote bron van gastspelers die ons regelmatig uit de brand hebben geholpen: Ronald, Johan, David, Ditmer, Mark, Marc, Jan, Dennis, Rutger, Gert, Ali en Arnold. (mocht ik iemand vergeten zijn, alsnog dik bedankt)!Van deze gaststpelers zijn Gert Koolmoes, Arnold Boersma en Ali Bouhani bereid gevonden om ons komend seizoen vast te komen versterken, jong en vers bloed bij de Old Soldiers.

Met het geraamte wat goed staat voor de komende seizoenen is ook het besluit genomen dat de 55+ heren op vrijdagavond gaan deelnemen in een 7-7 competitie en op zondag het 6e aanvullen waar nodig! Grote dank gaat hiervoor uit naar Perry Dizij, die als coach in zijn 1e seizoen samen met Ilan als leider het niet altijd even gemakkelijk hebben gehad.

Perry heeft op een goede en mooie bijeenkomst van het 6e alle plooien weer glad weten te strijken en dat is met 24 ego’s een prestatie van wereld formaat!

Mooie memorabele momenten waren er uiteraard dit seizoen ook weer in overvloed.

Ons uitje naar Roden bijvoorbeeld, waar we op het veld volledig weg getikt werden maar waar we in de feesttent tijdens de Roder Markt toch al snel weer de show stalen!

Ook het kerstdiner in de spartakamer op ons sportpark was een moment om in te lijsten, 20 volwassen kerels die met elkaar midden in de winternacht zingen en daarna voor elkaar applaudisseren……. Wordt een jaarlijks terugkerend evenement.

Daarnaast was de opstellingsloterij een belevenis op zich, om eens een keer het wekelijkse gezeur over wie waar mag staan te voorkomen had coach Dizij bedacht om alle beschikbare posities op papiertjes te zetten, in een zakje te doen en willekeurig loten! Hilariteit alom uiteraard, totdat één speler doorhad dat het menens was en toch minder gecharmeerd van het hele plan was dan in eerste instantie.

Noemenswaardig is dat deze wedstrijd gewoon gewonnen is! Ook de thuiswedstrijd tegen kampioen Nicator werd in een overwinning omgezet, en winnen van een kampioen is altijd fijn.

Ook ieder seizoen een terugkerend fenomeen is de verschillende pijntjes die sommige mannen kunnen hebben, van niet bestaande spierblessures tot ingegroeide teennagels alles kwam dit seizoen weer voorbij.

Wij willen onze vaste scheidsrechter Jan Lourens nog even genoemd hebben, bij deze Jan, je bent genoemd.

Bedankt voor weer een seizoen al onze thuiswedstrijden leiden, het blijft een lastige taak!

We sluiten het seizoen verder af met nog een paar 7-7 toernooitjes, ons vaste uitje naar Oerol en ons vaste vaartochtje met de speedboot van Ridha! Komend seizoen zijn we niet alleen in andere samenstelling te bewonderen, we zijn ook nog eens in nieuwe tricots te aanschouwen. Veel kunnen we er nog niet over zeggen, maar dat het erg mooi wordt staat al vast!

Heren het was weer een bijzonder seizoen met elkaar en mede namens Perry bedankt voor een prachtjaar en de heerlijke fles Malbec!

  • Deel dit artikel