menu

Old Soldiers pakken glansrijk de winst in derby tegen SWZ Boso Sneek

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Wereldwijd zijn er talloze derby’s en klassiekers met een prachtige historie en overal volle tribunes. Glasgow heeft ‘The Old Firm’ tussen Celtic en de Rangers, Liverpool de ‘Mersey side derby’ tussen Everton en Liverpool, Genua de ‘Derby della Lanterna’ tussen Sampdoria en Genua en Buenos Aires de Superclásico tussen Boca Juniors en River Plate. En Sneek? Sneek heeft zijn eigen Superclásico tussen LSC 1890 en SWZ Boso Sneek. Afgelopen zondag mochten de zesde teams van deze roemruchte verenigingen aantreden op het kunstgras aan de Leeuwarderweg. Op deze prachtige herfstdag een mooi affiche. Dit bleek ook uit de publieke belangstelling, het was gezellig druk. Volgens intimi kwam er zelfs meer publiek dan bij het eerste….

LSC begon ietwat gehandicapt aan dit duel. Ilan, a.k.a. manusje-van-alles, doelpuntenmaker, boegbeeld, Mr. Whatsapp, gangmaker, visitekaartje en spreekstalmeester van LSC 6 ontbrak namelijk deze dag. Wellicht nog besmet door een Oktoberfest virus verkoos onze held namelijk een lang weekend bij de Oosterburen boven de Superclásico. Wahnsinn! Gelukkig konden we hem wel op de hoogte houden via de LSC 6 app. En Ilan zorgt er uiteraard wel voor dat hij op de hoogte blijft. De goede man is nagenoeg vergroeid met zijn mobiel.

Een bloemlezing in de eigen LSC 6 app ziet er dan als volgt uit:

Ilan: Succes mannen! Ff drie punten pakken

Speler: Dank maar afgelast. SWZ te weinig mensen

Ilan: Tuurlijk

Speler: Echt, und du bist ein Berliner

Leiding: Gelul. Gewoon wedstrijd. Ophouden met die onzin.

Ilan: Ja ophouden, daar is deze app niet voor.

Speler: Is goed ik houd op

Tja.. LSC 6 en zijn groepsapp, het blijft soms een merkwaardige combinatie.

Slap geouwehoer, mededelingen, felicitaties, alles komt voorbij. Voor de communicatie in ons team is de app echter onontbeerlijk.

Anyway, terug naar de wedstrijd. Met de heren Dizij en Velds aan het roer moest het gemis van Ilan op technisch vlak moeiteloos gecompenseerd kunnen worden.
De wijze mannen stuurden de volgende ploeg de wei in: Doel: Erwin, Linksachter: Henk, René en Gerrit in het centrum, rechtsachter Senne. Midden: Ridha, Gert en Johan, Voor: Robert, Hugo en Arnold.

Al met al genoeg kwaliteit om SWZ een lastige zondagmorgen te bezorgen. Niets bleek minder waar. LSC was heer en meester in de eerste helft. Vlot combinerend werd het doel van SWZ keer op keer gezocht. Dit resulteerde uiteindelijk in de openingsgoal van Gert die een afgeslagen bal van de keeper in het doel knikte. LSC bleef hierna een overwicht houden en SWZ kon nauwelijks dreigend worden. Toch werd het vanuit het niets ineens gevaarlijk toen SWZ tweemaal de lat teisterde met een paar mooie afstandsschoten. LSC bleef echter het initiatief houden en dit leidde uiteindelijk tot een (terechte) strafschop na een overtreding op Hugo. De penalty werd feilloos benut door onze keeper Erwin. Hij gaf zijn collega het nakijken met een bekeken schot in de uiterste hoek. Zijn tweede treffer vanaf elfmeter dit seizoen, well done!

Zo konden we relaxed de rust in gaan met een 2-0 voorsprong. Freewheelend het duel uitspelen leek het devies. Een aantal wissels vond plaats in de rust. Zo werd de moegestreden René Zijlstra even rust gegund. Geen (volledige) twee helftjes dus voor ‘De Snor’, wel een verdienstelijk optreden. Zijn positie werd de 2e helft ingenomen door Gert die een linie zakte en met Gerrit het slot op de deur vormde. René maakte later wel een rentree in de wedstrijd door Gerrit af te lossen in het centrum. Ook het gelegenheidsduo Gert en René was zo betrouwbaar als de bank van Zwitserland, er werd bijna geen kans weggegeven. Daarnaast betraden onder andere ook Jaap, Freek, Mark, David en Dennis de groene mat in de tweede helft. Het spelbeeld bleef ongewijzigd. LSC bleef de betere partij en SWZ kon geen vuist maken. Een corner van Mark werd door Freek fraai ingekopt. Helaas had de scheids net op dat moment een wissel aangekondigd waardoor de goal werd afgekeurd. Uitstel van executie zo bleek, want in de herkansing kopte Gert de corner van Mark kiezelhard tegen de touwen. Even later viel de 4-0 na een mooie actie van Hugo die werd afgerond door Robert. Het slotakkoord was voor de spits van SWZ die uit een spaarzame counter Erwin kansloos liet in een 1 tegen 1 duel. Helaas niet de nul voor de mannen van Dizij en Velds maar wel een fraaie wedstrijd met naast LSC het publiek als winnaar. Volgende week uit naar Jelsum tegen DTD. Als we compleet zijn en in deze vorm mogen we er alle vertrouwen in hebben.

Wat kunnen we verder nog melden over dit duel:

-Een uiterst scherp vlaggende grensrechter van SWZ waarop de jaren zichtbaar geen vat lijken te krijgen;
-Een prima leidende scheidsrechter die opvallend onopvallend was in een uiterst sportieve en leuke wedstrijd;
-Je kunt whatsappen in de DDR;
-We waren helaas die enige seniorenploeg van LSC die afgelopen zondag wist te winnen;
-Erwin was in topvorm en de rust zelve. Alleen toen Gert tijdens de wedstrijd een praatje maakte met het publiek (in dit geval Rob K. en Michael) bij een doeltrap ging het stresslevel van Erwin iets omhoog;
-Een technisch duo dat klonk als een klok. Ze waren slechts op 1 foutje te betrappen toen we de 2e helft met tien man begonnen in plaats van de reguliere elf;
-Het is nog geheel niet duidelijk of op buitenspel spelen voor LSC 6 een goede optie is;
-De vriendin van Gert kijkt bij het voetbal, Gert scoort.
_Het is toch wel lastig om een verslag te maken als je zelf gespeeld hebt. Zo ben ik niet geheel zeker wie onze vierde goal maakte en ook de wissels moeten mij maar vergeven worden. Hier kan een foutje in geslopen zijn. Ik weet echter wel zeker dat René gewisseld is, die was leeggespeeld in de rust.
-We sluipen naar de top van de ranglijst, de “scudetto” is nog steeds in zicht.

Gert Koolmoes

  • Deel dit artikel