menu

Old Soldiers met nieuw elan goed begonnen aan de competitie

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Alles is anders komend seizoen is een vaak gehoorde kreet na een niet al te vlekkeloos verlopen voetbaljaar, voor de Old Soldiers van LSC 6 is dit echter ook gewoon waar.

Aan het eind van vorig seizoen is er door coach Dizij een bijeenkomst georganiseerd met als doel wat gaan we komend jaar doen met het 6e…. Gaan we roemloos ten onder, gaan we er gewoon voor en hoe gaan we dat dan doen.

Uitkomst van dit overleg was even geniaal als simpel: We blijven Old Soldiers maar splitsen ons op in een 7-tal op vrijdagavond en een 11-tal op zondagmorgen.

De meeste 50’ers uit onze selectie (en dat zijn er nogal wat) hebben gekozen om niet meer iedere zondag 11 tegen 11 te gaan spelen en op vrijdagavond een mini competitie te gaan afwerken met andere verenigingen.

Dat hier genoeg animo voor was bleek al vrij snel. Over de avonturen van dit team een volgend verslag meer, want er valt genoeg over te schrijven nog. Nu het 7-tal genoeg spelers had om door te kunnen moest het zondagse 11-tal nog opgetuigd worden met fris bloed en nieuw elan.

Halverwege het vorige seizoen is de club loze maar boksende Gert (boom boom) Koolmoes al aangetrokken en ook Ali Ben Hassan is vorig seizoen weer komen aanwaaien, nadat hij in het verleden al eens bij de Old Soldiers heeft gespeeld.

Dat er nog spelers bij moesten was voor de VTC van het 6e zeer duidelijk en als eerste zomeraankoop konden we Arnold Boersma presenteren. Arnold is jaren spelend lid geweest van IJVC uit IJlst en als jeugdvoorzitter van LSC voor ons geen onbekende.

Wel onbekend voor ons waren de broers Johan en David van Breden. Johan is leider van het jeugdteam van zijn zoontje bij onze vereniging en zodoende via via bij ons terecht gekomen. In zijn kielzog is zijn in Leeuwarden wonende broertje David meegekomen en deze twee fitte en jonge ‘gastjes ’zijn een zeer welkome aanvulling!

Daarbij tellen we op dat Hugo van Schie weer volledig fit is dat Evert Beerda op de terugweg is om weer fit te worden en dat Robert Minnesma de weg naar ons sportpark op zondag weer met enige regelmaat gaat weten te vinden.

Al met al een selectie waar je u tegen zegt en ook nog steeds de beschikking over twee hele goede keepers en dan gloort er ineens weer hoop aan de horizon van het hagelnieuwe kunstgras op de Leeuwarderweg.

Als voorbereiding op het seizoen hebben we enkele trainingen gehad, en het sterk bezette ONEC toernooi waar we wisselende resultaten lieten zien. Het team staat komend seizoen weer onder leiding van hoofdcoach Perry Dizij en Chef Entertainment en Organisatie Ilan Boot.

De eerste competitie wedstrijd was afgelopen zondag in Leeuwarden tegen het voor ons bekende MKV ’29. Vorig jaar tegen het zelfde team met 1-2 gewonnen krap gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Aangekomen op een werkelijk zonovergoten sportpark Nylan (wat een teringend lopen van de parkeerplaatsen naar de accommodatie van MKV trouwens) konden we op ons gemak nog een bak koffie doen.

(Altijd mooi dat Leeuwarder taaltje van zo’n barman: melk en suukeggggggg staan naast die oppe bagggggg seun!)

In de kleedkamer kwam coach Dizij met de volgende opstelling:

Erwin in de goal, centrale duo Gerrit (tevens captain) en Sybrand, de backs waren Rene en JP. Middenveld bestond uit de kanthalven Ridha en Johan en Gert stond centraal. De driemans voorhoede werd gevormd door Evert, (mara)Tonny en Hugo. Wissels waren Jeroen, zijn bonuszoon Dennis, Henk en Ilan.

We begonnen ongelooflijk goed aan de wedstrijd want na tien minuten was het 0-2 voor LSC, tweemaal Hugo op tweemaal aangeven van Gertje. Twee messcherpe counters dwars door de defensie van MKV.

Na een 25 minuten liet Evert zich preventief wisselen voor Dennis. Dennis bleek over een enorme snelheid en longinhoud te beschikken en dat bleek een goed wapen. Dennis was zelf verantwoordelijk voor de 0-3 en Ridha zorgde met een mooie slalom en geplaatst schot voor de 0-4 ruststand.

In de rust werd Tonny gewisseld voor Jeroen van Leusden en na 15 minuten spelen zou Henk er in komen voor Gerrit Boorsma, die nog met een vlaggetje moest wapperen in Bergum.

Kort na rust liet Jeroen de 0-5 aantekenen en Gert Koolmoes zorgde voor de 0-6.
Daarna kwam er zand in de motor van LSC wat resulteerde in een wereldgoal van MKV  wat de Leeuwarders terug bracht tot 1-6.
Ilan kwam nog even het veld in voor de moe gestreden Johan, enkele gecreëerde en ook gemiste kansen verder bleef de stand 1-6.

Niet onvermeld mogen we laten dat op de verjaardag van zijn  vrouw Anneke  onze eigen kleine Napoleon een goede 1e helft speelde.
(Hij was dan ook terecht de man of the 1st half…)

Wat verder opviel: een zeer goed centraal duo, een erg goede mid mid (Boom Boom Gertje), een keeper met bitje in die we amper meer verstaan, en gewoon een goed team!

Een zeer goed begin van de competitie én natuurlijk, Parijs is nog ver en het seizoen nog lang maar de voortekenen zijn goed. Als Abele Bakker nog even een been of wat anders in zijn lichaam breekt kunnen we in mei weer eens een bitterballenschaal van Gerard Oosterloo omhoog houden!

Aanstaande zondag spelen de mannen thuis tegen Friesland uit Leeuwarden.
Aanvang 10.30 uur en wie weet bij winst wel weer een verslag.

  • Deel dit artikel