menu

Nu zie en hoor ik iedereen denken, naar Ahoy? Gaan ze met elkaar naar een concert? Gaan ze naar één of andere erotiekbeurs? Hebben sommige mannen inmiddels niet genoeg uitjes gehad?
Nee niets van dat alles, gezien de uitslagen van afgelopen week maken de Old Soldiers een reële kans op de landelijke korfbal finale in Ahoy.

Begon de competitie nog zo lekker met de 1e wedstrijd in Leeuwarden met 1-6 winst (lees het vorige verslag), de tweede wedstrijd was een drama…..

6-2 verlies tegen een slim spelend Warga, al kwamen we na tien seconden nog wel op voorsprong. Normaal gesproken zal ik een scheidsrechter niet noemen als het niet goed was, maar in dit geval moet Warga zich schamen om een dergelijke man te laten fluiten. We hebben er absoluut niet door verloren maar het plezier werd ons bij de toss al door deze man ontnomen, en dit was niet de 1e keer.
Zoals bij iedere nederlaag volgt er van de rest van de wedstrijd dan ook geen verslag.

Omdat onze thuiswedstrijd tegen Flamingo werd afgelast en welke we aanstaande zondag inhalen, hadden we een weekje rust om de nederlaag te verwerken.

Op zondag negen oktober stond de uitwedstrijd tegen Irnsum op het programma, twee van onze teamgenoten zijn daar nogal bekend (en of berucht) dus een goede analyse van de tegenstander mocht geen probleem zijn.

Met een behoorlijk fitte selectie had coach Perry Dizij keuze genoeg om een goed elftal neer te zetten, ook was Perry zich bewust van het feit dat een aantal van zijn paradepaardjes de avond ervoor hun kelen hadden geschraapt en gesmeerd bij het Oktoberfest.

Bij een enkeling was dit nog zichtbaar, maar bij een aantal had dit wonderwel geen gevolgen voor het eigen spel.

Na 5 minuten spelen was het dan ook al 0-1 voor LSC, doelpunt Hugo van Schie. Helaas lukte het niet om de voorsprong te behouden, en al snel stond het weer gelijk.Het werd voor rust nog 1-2 en 1-3 door Tonny en Hugo maar even snel stond het weer 2-3 en gingen we rusten.

Na rust liepen we uit naar 3-6 en de eindstand werd door een mooie goal van Irnsum bepaald op 4-6. Een prima korfbal uitslag. Naast een goed fluitende scheidsrechter willen we ook niet onvermeld laten dat Gert Koolmoes met een schitterende lob scoorde, maar ook jammerlijk faalde van 11 meter. Dat zijn gemiste penalty gevolgen zou hebben zou later nog blijken.

Na twee afgelaste thuiswedstrijden was het dan eindelijk zover, de 1e thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma tegen de ‘oude seunen’ van fusieclub Harlingen. Vooral onze aankoop Arnold Boersma stond te trappelen om zijn officiële debuut te maken bij The Old Soldiers, hij is namelijk amper beschikbaar als we uit moeten spelen.

Ondanks een fors aantal afzeggingen i.v.m. de herfstvakantie, had coach Perry Dizij toch de beschikking over 15 fitte mannen. Van LSC 4 hadden we Bart Ligthart bereid gevonden om met ons mee te doen, en dit beviel van beide kanten zo goed dat hij komende zondag weer bij de selectie zit.

Daarnaast is Alex(ander) Krauweel (ek yn moaie namme, trochgean!) weer aan komen waaien en zal mits hij fit en heel blijft de selectie van Boot en Dizij komen versterken.

Coach Dizij kwam met de volgende opstelling voor de 1e helft:

Erwin op goal, achterin het centrale duo wat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt: Gerrit en René en de backs Henk en JP. Het middenveld bestond uit Ilan, Gert en Bart, en de voorhoede werd gevormd door Arnold, good old (mac) Minnesma en Jeroen.

Nu mist u de naam van de in goede vorm verkerende Ridha in de opstelling. Dat klopt, Wij misten Ridha ook bij het begin van de wedstrijd. Een misverstand bleek want onze Ridha dacht dat we om 10.30 aanwezig moesten zijn in plaats van dat 10.30 de wedstrijd begon. Een logische vergissing want we spelen nog maar 7 jaar om 10.30 onze thuiswedstrijden…..

Bij aankomst van onze scheidsrechter Gerard Kroon liet hij gelijk zijn overwicht gelden door aan te geven dat de tenues van LSC en Harlingen teveel op elkaar leken en na een zoektocht met Johan de Winter traden we aan in de rode club van 50 shirts.

Na de gebruikelijke plichtplegingen bij het begin van de wedstrijd kon er afgetrapt worden. En na drie minuten spelen lag de bal al twee keer in het netje, in ons netje wel te verstaan, 0-2 achter. Twee razendsnelle counters van Harlingen werden mooi afgerond en onze keeper Erwin was tweemaal kansloos.

Dat onze scheidsrechter Kroon ook binnen het veld overwicht had bleek wel uit het feit dat hij onze JP als een f-pupil opnieuw liet ingooien. JP werd door scheidsrechter Kroon vermanend toegesproken: even opnieuw, beide voetjes (maat 47….) op de grond, balletje in de nek en netjes uitgooien…

Na een kwartier gespeeld te hebben bracht Jeroen van Leusden de spanning terug tot 1-2 en werd het door diezelfde Jeroen ook 2-2. Toch kwam Harlingen op 3-2 en na veel kansen gemist te hebben van onze zijde maakte Robert er 3-3 van voor rust.

In de rust werd er gewisseld, Ridha kwam er voor Ilan in, Senne voor Bart, en Alex Kraukeel voor Jeroen.

Leider Ilan sprak nog de woorden dat hij niet hoopte in de maanden januari en februari met een spelerstekort te zitten, verbaasde blikken gingen zijn kant op waarna Ilan uitleg gaf dat er toch wel enkele spelers van zijn selectie mogelijk naar de Afrika Cup moesten…

Na rust vielen de doelpunten wederom als rijpe appelen, 4-3 voor door Robert, en al snel weer 4-4. Alex maakte er 5-4 van en kort daarna kregen we een terechte penalty. Na het missen van Gert vorige week riep coach Dizij naar keeper Erwin en het duurde even voordat hij bij het strafschopgebied aan de andere kant was, maar hij schoot de penalty er onberispelijk in. De 7-4 werd gemaakt door JP, waarbij Perry en Ilan de kort daarvoor uitgesproken woorden weer moesten innemen.
Al met al een zeer terechte overwinning, en deze korfbalzege zal ons zeker dichter bij Ahoy brengen.

Aanstaande zondag thuis tegen SC Flamingo uit Leeuwarden, aanvang om 10.30.
Nog even een leuke anekdote over de roze flamingo, hij komt aan zijn kleur door het eten van garnalen… Dit was een perfecte vraag geweest voor een pubquiz….

Ahoy

  • Deel dit artikel