menu

De wekker stond voor de meeste mannen van LSC 6 zaterdag 3 september een stuk vroeger dan normaal, het voor vele hoog op de lijst staande ONEC toernooi was weer aanstaande.

In vergelijking met eerdere edities en vertrektijden hadden de wijze mannen besloten om 08.00 uur te vertrekken vanaf het zwembad in Sneek. Onze kantineheld Abele appte om 7.20 dat om 7.34 de kantine open was voor een kop koffie alvorens we de reis naar Gouda zouden aanvangen.

Één voor één druppelden de 26 man die deze dag zouden meegaan binnen, en toen de heren Ridha en Kroon allebei iets over 8 bij de bus arriveerden kon de buschauffeur rijden.

De dag begon met een redevoering van coach Dizij, waar zijn belangrijkste mededeling over de bierpot ging: We gaan collectief bier drinken, wil je spa dan zelf halen en betalen……

Bij Lemmer werden we getrakteerd op een heerlijk kopje koffie en een gevulde koek, zorgvuldig uitgedeeld en in geschonken door Arjen Velds en Erwin Nolten. Ook is Erwin aangesteld  en bereid gevonden als de beheerder van de lief en leed pot, tevens is Erwin samen met Tiesje degene die tafels bij het oktoberfest in Sneek gaan regelen.

Op een kleine file bij Utrecht na bereikten we keurig op tijd Gouda en werden we door een meneer op de fiets naar onze parkeerplaats gebracht en kwamen we aan op een zonovergoten sportpark van Olympia in Gouda. Het eerste wat ons opviel, ieder team had een eigen tafel voor de lunch, BBQ en voor t bierdrinken en of het toeval is of niet de tafel van LSC stond vooraan bij de band en naast een biertap….

Even voor de mensen die niet weten wat ONEC is, ONEC is een organisatie die toernooien en competities organiseert voor clubs ouder dan 100 jaar. ONEC staat voor Om en Nabij de Eeuw Clubs maar de organisatie bestaat inmiddels al een jaar of 20 dus alles is al ouder dan een eeuw.

Gerenommeerde clubs als Sparta, KHFC, AFC Amsterdam, LAC Frisia, LSC1890, Be Quick en vele anderen doen mee aan deze toernooien.

De toernooien zijn bedoeld voor 35 en 45 plus spelers en op de diverse toernooien zijn wel enkele ald profs te vinden.

Vanuit Olympia kreeg ieder team een dagbegeleider mee, onze held heette Joris en Joris speelde zelf in het 1e bij Olympia maar was deze dag verantwoordelijk om alles voor ons tot in de puntjes te regelen. Het hele 1e van Olympia bleek die dag te zijn ingezet als teambegeleider, de leider en trainer van het 1e team floten de hele dag wedstrijden en zoals de gehele dag was de organisatie perfect geregeld. Groot compliment daarvoor!

Joris deed zijn taken ook perfect, en was zelfs zo met ons begaan dat hij besloot om de laatste wedstrijd van het 35 + team even mee te doen….Of dat dan uit medelijden naar ons was of omdat Joris graag zelf nog even wilde ballen laten we in het midden.

De Old Soldiers deden mee in de twee leeftijdscategorieën: 35 en 45 plus.
Niet onvermeld willen we laten dat Gerrit Boorsma als ruime 45 plusser de hele dag bij 35 + meedeed, waarvan akte!

De eerste wedstrijd van de 45 plus mannen was direct tegen LAC Frisia en beide teams wilden gezien de historie graag van elkaar winnen. Frisia kwam op voorsprong door good-old Jan Hospes die zijn oude makker Velds in de luren legde maar LSC trok toch de wedstrijd naar zich toe door goals van Jouke en Niels.

De 1e wedstrijd van 35 + ging helaas verloren tegen de gastheren Olympia, geen grote schande, tot aan de finale wist Olympia alles ruim te winnen.

Nadat beide teams allebei nog een wedstrijd gespeeld hadden was het tijd voor een goede lunch.Inclusief gekookte eieren, kroketten (lekker he Erwin…..) en bakken vol vers fruit werden we prima verzorgd. Ook stond er nog een fotomoment met alle deelnemers gepland op het hoofdveld.

Na dat dit enige voeten in aarde had en uiteindelijk toch gelukt was, kon het toernooi weer verder gaan. Waar 35 + zijn derde wedstrijd tegen de voetballers van het Utrechter Kampong met goed voetbal wist te winnen gingen de mannen van 45+ vrij hard de ketel in. De laatste poulewedstrijden voor beide teams stond tegelijk op het programma dus was het niet mogelijk om bij elkaars wedstrijden te gaan kijken. 45 + sloot zijn laatste wedstrijd winnend af tegen Be Quick uit Groningen en 35 + ging er met een 1-4 af tegen Oegstgeest….

Omdat beide teams een verdienstelijke 3e plaats in de poule had gehaald en alleen de nummers 1 van iedere poule door ging naar de kruisfinales kon het bierdrinken beginnen.

Inmiddels was de band the Oldtimers (uit Gouda en omstreken) aan het opbouwen en soundchecken en dat klonk al verdomd prettig in de oren.

Voordat we los konden met BBQen kwam onze begeleider Joris nog aanzetten met twee grote schalen bittergarnituur, wat natuurlijk altijd lekker smaakt bij een koud biertje!

Ondertussen was de band begonnen met spelen en na twee nummers werd er door Ilan geroepen om iets vlots van the cats…. Dit werd door de band in eerste instantie wat genegeerd maar na 200 keer roepen werd er uiteindelijk een cats medley gespeeld!

De BBQ was ook erg goed geregeld, schalen vlees, vis, salades en een lekker stokbrood was ons deel en onder de bakkende leiding van Perry en Jouke Bouius kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Na nog een uur genoten te hebben van de band werd het tijd om boven binnen verder te gaan waar Olympia haar eigen feestavond had ter ere van haar 130 jarig bestaan.

Een disco inclusief hollandstalige zanger maakte de tongen nog meer los en ook enkele Old Soldiers deden vlotte danspasjes!

Rond kwart over tien was het tijd voor de mannen uit Sneek om afscheid te nemen van onze gastheren en richting de bus te lopen. Dit bleek voor een enkeling nog een behoorlijke opgaaf en dan kun je zomaar ook je portemonnee kwijtraken of je telefoon…..

Dat zo’n dag er dan toch wel hard inhakt bij een aantal mannen was te zien op de terugreis, de helft van de bus lag heerlijk te slapen en slechts een enkeling had nog het hoogste woord.

We kunnen terug kijken op een ontzettend geslaagde dag, mede dankzij de perfecte organisatie maar uiteraard ook dankzij onszelf, voetballen is dan soms niet meer op het niveau wat we allemaal nog in het hoofd hebben maar sfeermaken is nog absoluut van wereld niveau!

enkele foto’s van de dag willen we graag delen.

  • Deel dit artikel