menu

Old Soldiers komen goed uit de startblokken

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Afgelopen zondag is ook voor de Old Soldiers de competitie weer begonnen. Na al een meer dan geslaagd toernooi te hebben gespeeld bij SWZ een paar weken geleden konden de mannen gister opnieuw aan de bak en wel tegen stadsgenoot SWZ BOSO 8. Dit team zat vorig jaar ook ingedeeld in onze competitie en zowel uit als thuis hebben we het absoluut niet makkelijk gehad, een fysiek sterke tegenstander hield ons vorig seizoen tweemaal op een gelijkspel. We waren dus gewaarschuwd dat het absoluut geen simpele overwinning zou worden voor de mannen in het blauw. De mannen in het blauw staan dit seizoen onder leiding van Coach Perry Dizij die verantwoordelijk is voor het technische aspect en van leider Ilan Boot die de randzaken regelt.

Coach Dizij had de beschikking over 16 spelers en kwam met de volgende elf namen voor de basisopstelling: Erwin in de goal Gerrit en Arjen als centrale duo, Henk Jager en JP als backs. Het middenveld werd gevormd door Ilan en René op de flanken, Siebrand als verdedigende middenvelder en Ridha met het puntje naar voren, in de spits stond het duo Paul en Hugo.

Jack, Stojan, Michael, Rik en Perry waren de wissels, Perry gaf aan dat hij alleen bij hele hoge nood er in zou komen i.v.m. met een opkomend griepje.

De wedstrijd ging wat afwachtend van start van beide kanten al waren de 1e speldenprikjes voor het doel van onze Erwin, hier zat echter weinig tot geen gevaar in.

Na 20 minuten liet Henk Jager zich op eigen verzoek wisselen voor Michael, wij dachten allen aan een blessure maar later bleek dat Henk een klein hartinfarct heeft gehad. Hij is voor de zekerheid door Hessel naar het ziekenhuis gebracht, direct onderzocht en aan alle toeters en bellen gelegd. Inmiddels gaat het beter met onze Henk, wordt van de week gekatheteriseerd en zal spoedig weer herstellen. Langs deze weg wensen wij onze Henk uiteraard van harte beterschap en een zeer spoedig en goed herstel toe.

Na dit voorval (wat zich dus later allemaal afspeelde en bij ons pas na de wedstrijd ook echt pas bekend werd wat er allemaal gebeurd was) werd de wedstrijd gewoon verder gespeeld, het veldspel van LSC was de 1e helft beter en verzorgder dan de mannen van SWZ maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Diep in de 1e helft begon Hugo aan een prima solo wat resulteerde in een noodgedwongen overtreding op randje 16 van een van de Sneek spelers. René Zijlstra nam plaats achter de bal en een van richting veranderd schot belande in de verre hoek en bezorgde ons een 1-0 voorsprong.

Het werd voor de Old Soldiers voor rust nog aangenamer want het was Hugo zelf die een prima doelpunt maakte en zo de ruststand op 2-0 zette.

In de rust nam Perry het woord en voerde enkele wisselingen door, Arjen Velds verliet het veld voor Rik Timmerarends, Jack kwam het veld in voor Paul en Stojan nam de spits positie van Ridha over waardoor Hugo een linie ging zakken en als “ nummer tien” kwam te staan.

De tweede helft was van LSC zijde minder verzorgd dan de 1e helft, maar resulteerde al wel heel snel in een aantal grote kansen voor de blauwhemden. De keeper van SWZ keepte een meer dan goede wedstrijd en wist met vele prima reddingen zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Direct na een aantal kansen van onze kant wist SWZ wel het net te vinden en werd Erwin voor de 1e maal gepasseerd. Niet veel later kreeg LSC een corner die door Jack genomen werd en vanaf rand 16 ineens door Stojan snoeihard werd binnengeschoten, 3-1 en de marge was weer twee. SWZ ging wederom op zoek naar de aansluitingstreffer maar vond een geweldig keepende Erwin keer op keer op haar pad. Her en der werd zoals gebruikelijk in een derby, af en toe een flink duel uitgevochten gepaard met verbale verwensingen maar echt onvriendelijk werd het allerminst. Uiteindelijk trok LSC de 3-1 over de streep en zijn de mannen van Dizij het seizoen prima begonnen!

Henk, deze drie punten zijn voor jou!!!

  • Deel dit artikel