menu

Old Soldiers in de mist, maar niet de mist in.

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Afgelopen zondag stond er voor de Old Soldiers een belangrijke wedstrijd op het programma. De koploper Nicatoggggggg kwam naar ons mooie sportpark toe, en de Leeuwarder mannen wilden graag hun ongeslagen status behouden.

Coach Dizij had de beschikking over een grote en fitte selectie en wonderwel genoeg kwam ook iedereen dit keer nagenoeg op tijd aan. De wedstrijd stond deze dag onder leiding van Good Old (ome) Gerard Kroon, onze vaste scheids Jan Koekje was helaas geblesseerd en gelukkig was Gerard bereid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Geheel in eigen kenmerkende stijl floot Gerard een meer dan prima wedstrijd, wat niet alleen door LSC zijde, maar ook door de mannen van Nicator werd bevestigd.

LSC begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Op goal onze Erwin , centraal achterin Gerrit en Henk en Jaap en JP waren de backs. Het middenveld bestond vandaag uit Ridha, Rene, Hugo en Rutger en in de spits stonden Robert en Marc.

Dat Nicator een aantal goede spelers had en niet zomaar bovenaan staat was te zien, maar daar deden de blauwhemden absoluut niet voor onder, de wedstrijd ontwikkelde zich tot een spannende strijd waarbij zowel de keeper van Nicator als onze Keepah een aantal keer moesten ingrijpen.

Nu hoor ik u denken ik mis de naam van Arjen Velds in de opstelling, dat klopt ook. Arjen werd de 1e helft aan de kant gehouden om in de tweede helft de nodige ervaring te kunnen brengen. Niet dat Arjen niets van zich liet horen de 1e helft want tot in de treure moesten we het Rustaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaach van Tommie Beugelsdijk aan horen. Deze kreet werd vervolgens zonder pardon over genomen door onze Keepah, en zelfs Nicator bezigde de term met enige regelmaat.

Vlak voor rust werd het dan toch 0-1 voor Nicator, een onoplettend moment achterin bij LSC werd dankbaar gebruik van gemaakt door de Nicator spits en liet onze Erwin kansloos. Deze spits schoot werkelijk uit alle hoeken en standen richting de goal, maar gelukkig voor ons had hij zijn vizier verder niet op scherp, hij schijnt er al 20 ingelegd te hebben…..

In de rust was het Coach Dizij die een aantal ingrepen deed, zo kwam Arjen voor Henk in de ploeg, Jeroen voor Mark, Jack en Paul op de backs en Stojan kwam voor Ridha op het middenveld, en Hessel vulde de positie van René Zijlstra in. Vaak zie je dat het wisselen van een grote hoeveelheid spelers niet gunstig uitpakt maar dit keer liep het anders.

LSC bleef net als in de 1e helft goed voetballen, maar de aanvallen werden gevaarlijker dan in de 1e helft. Dankzij een corner van Jack kon Jeroen de 1-1 binnen schuiven, een terechte tussenstand op dat moment. Maar LSC ging echter door met het goede spel en kwam al snel op 2-1 dankzij een vlotte aanval. Mark kwam het veld weer in voor de ietwat geblesseerde Robert, en door hard werken kreeg Hugo de bal wederom in het goal en leek LSC de wedstrijd in het slot te gooien, 3-1.

Door wederom onoplettendheid achterin bij LSC kwam vlak voor tijd Nicator op 3-2 maar direct na deze goal maakte Rutger aan alle onzekerheid een einde en prikte de 4-2 binnen. Al snel na deze goal floot Gerard voor het laatst deze wedstrijd en pakte LSC toch drie verdiende punten.

Beide ploegen waren het erover eens dat het een zeer leuke pot voetbal was en daar heb je toch twee teams voor nodig. Na afloop was het nog een tijd gezellig in het “restaurant” aan de leeuwarderweg. Komende zondag gaan de Old Soldiers weer naar Leeuwarden om ditmaal te proberen punten te pakken bij en tegen MKV.

  • Deel dit artikel