menu

Old Soldiers drukker dan ooit de winterstop door

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Na onze laatste wedstrijd in 2014 al eind november gespeeld te hebben, staat de eerste wedstrijd van 2015 komend weekend al op het programma!
De jonge honden van G.A.V.C. komen naar Sneek en daar hebben we nog wel iets tegen recht te zetten. We speelden daar meer tegen onszelf dan tegen de tegenstander (zonder het team van G.A.V.C. iets te kort te doen want we mochten achteraf nog blij zijn  met een schamel punt).
De omstandigheden zullen komende zondag compleet anders zijn, speelden we daar nog op een goede echte grasmat in een heerlijk najaarszonnetje nu spelen we op het door de oude mannen o zo verfoeide kunstgras met amper een zonnetje en een graad of 1 a 2…..

Wonderwel is de selectie ondanks deze omstandigheden groot genoeg om met vertrouwen de achtervolging op de terechte koploper Irnsum in te zetten!

Ondanks de laatste competitiewedstrijd dus eind november al gespeeld te hebben, zijn de Old Soldiers drukker dan ooit geweest in de winterstop. Uiteraard is er tot eind december lekker door getraind en hebben we voor de kerstdagen met een groot deel van het team meegedaan aan een door Dennis Betten goed geregeld onderling zaaltoernooi!

In datzelfde weekend viel onze, inmiddels traditionele jaarlijkse kerstborrel bij onze shirtsponsor de Walrus.
Langzaamaan druppelden de mannen de Walrus in, wat tot een drukke en gezellige boel leidde.
Ook namen we dit jaar wederom deel aan het neighbourszaaltoernooi kort na de kerstdagen,
dit zaaltoernooi wat wordt gehouden in de Sneeker hebben we vorig jaar weten te winnen (in de gezelligheidspoule….) dus gingen we dit jaar voor titelprolongatie.

Onder leiding van Arjen Velds en Perry Dizij (onze nieuwste aanwinst, hierover verderop meer…) die de beschikking hadden over twaalf man (??!!) moest het dan ook gebeuren.
We rolden vrij soepel de poulefase door, waarna we het in de halve finale op mochten nemen tegen jonge mannen van Black boys 1 en 2.
Het werd kantje boord maar door uitstekend keeperswerk van een goed keepende Henk Douwsma haalden we de finale.
Hierin speelden we tegen een vriendenteam die deel uitmaakten (en nog steeds) van lsc 5.
Helaas bleek de pijp bij de meeste mannen leeg want we gingen met een terechte nederlaag het schip in. Het goede nieuws was wel dat onze lang afwezige Hugo terug was én ouderwets scherp op dreef.
Later in de Neighbours bij de prijsuitreiking hebben we met elkaar nog gezellig nagepraat onder het genot van enkele biertjes en bleken we volgens een teamlid  toch verrassend gewonnen te hebben, getuige de vele bekers waar hetzelfde teamlid mee aan kwam zetten…

Ook traditioneel is de nieuwjaarsreceptie bij LSC waar we dit keer met een grote delegatie van de Old Soldiers aanwezig waren. Ook dit evenement was een zeer gezellig en geslaagd gebeuren, getuige de zij sluit zij die twee niet nader te noemen teamgenoten met elkaar gemaakt hebben. (gelukkig hebben we de foto’s nog…)

Om toch terug te gaan naar de basis en dat is uiteraard het voetbalspelletje, hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen IJVC bestaande uit meerdere broers Boorsma die in ieder geval de derde helft ruim gewonnen hebben van de bij ons voetballende Boorsma!
Deze wedstrijd speelde zich af in een flinke storm, regenbuien die niet ophielden, kortom niet ons favoriete weer en logischerwijs ging deze oefenpot dan ook verloren. Leider Ties de Boer gaf aan wel goede dingen gezien te hebben, maar of hij doelde op de avond ervoor is niet geheel duidelijk.

Om de korte winterstop goed af te ronden en de teamgeest te stimuleren heeft een klein deel van de selectie vorige week de Sneeker Filmwinter bezocht. Uit de keus die we hadden tussen een aantal goede arthouse films kozen we voor de Blockbuster Gooische Vrouwen, uiteindelijk erg met elkaar gelachen met name om Jari en Komo…..

De al eerder genoemde Hugo is na een lange afwezigheid weer terug in de selectie van de Old Soldiers en ook Sytse en Evert zijn op de weg terug.
Nieuw bij de Old soldiers is de eveneens al eerder genoemde Perry (Das Ungeheuer). Deze duitse Rotterdammer past perfect binnen het gemeleerde gezelschap wat we al zijn en hopen dan ook dat Perry op welke wijze het ook moge zijn veel plezier heeft bij en met ons.

Om ons team dus wat meer Duitse swung te geven hebben we er even over nagedacht om de naam Old Soldiers te veranderen in Deutsche Afrika Korps (DAK) want het (Erwin) Rommelt binnen ons team ook weleens, maar dit leek ons achteraf bezien geen heel goed idee…

Al met al zijn we dus behoorlijk goed door winterstop gekomen en gaan we vol voor het kampioenschap zodat Arjen Velds de bitterballenschaal weer omhoog kan houden en we dan ook weer eens in de krant komen….

  • Deel dit artikel