menu

Meiden MO-13 spelen geweldige wedstrijd

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Edwin van der Meer
19 uur
Zaterdag, de mooiste dag vd week!

Vandaag een uutwedstriid naar Franeker.. 9.30uur vertrekken. De thuiswedstrijd hebben we op inzet verloren met 1-4. We lieten ons teveel intimideren door die Franekers..

Voor vandaag dus slechts een boodschap.., laat ze maar lullen. Gelijk druk zetten en de voeten laten spreken..!

We hadden drie afwezigen, Cathlyn, Fabiana en Jente bleven in Sneek. Dus met dertien meiden naar Franeker. Om negen uur via de app contact gehad met de oppercoach en samen kwamen uit op de volgende basisopstelling.

Op goal, Luna
Achterin, Shirley, Aimee, Thirza en Faiza
Middenveld, Silke, Sanne, Thirsa en Isis
Voorin, Lisette en Esther

Aymee en Julia begonnen op de bank.

De wedstrijd kon beginnen.. Onze meiden zetten gelijk goed druk en zo’n beetje alles speelde zich af op de veld van Franeker. En dat de 4-4-2 een goede opstelling bleek ook al snel. We speelden mooi compact met veel druk naar voren. En na zo’n 10 minuten lag dan ook al het eerste doelpunt van LSC in het net.. Prima doelpunt van Aymee.

Aftrap en gelijk weer druk.. We overrompelden de tegenstander helemaal en dat leidde tot steeds meer kansen en mogelijkheden. Op een spaarzame counter na waren ze niet gevaarlijk. Onze toppers achterin hadden de wedstrijd volledig onder controle. Met die druk kon het ook niet lang duren of de tweede gaat er in.. En ja hoor daar was Esther.. Die krult met haar linkerbeen de bal achter de keeper. En weer door.. De druk was zo groot dat Thirza de ene na de andere corner moest nemen. Afentoe kwam Franeker wat naar voren maar die ballen werden vakkundig weg gewerkt, al dan niet via de tegenstander. Voor rust was het Aymee nog een keer en zo konden we met 0-3 naar de limonade.

Tweede helft weer in de basisopstelling begonnen en verder gaan waar we gebleven waren.. Wat zeg ik.. Het ging gewoon nog beter dan in de eerste. En zo scoorden we binnen 10 minuten gewoon drie keer..!! Silke die op het middenveld speelde kwam mee op en schiet de 0-4 binnen waarna Esther het op de heupen kreeg en twee keer scoorde.. Ja ja.. 0-6 en we hebben nog zeker een kwartier te gaan.

Franeker werd wat feller en gemener (ut binne en bliive Franekers!) maar we lieten ons niet gek maken. We stonden er als een team! Een superteam. Zelfs het meisje wat na de eerste helft erbij gehaald was kon geen potten breken. Sanne en Julia zaten er boven op! En zo gingen we door..

Aymee slalomde door alles en iedereen heen en maakte de 0-7…!

Dan komt de bal op rechts bij Esther terecht, die even van kant gewisseld had maar dat maakte haar niet uit. Met rechts scoort ze de 0-8.. En waren zij dan echt niet gevaarlijk? Oh jawel hoor.. Alleen Luna stond gewoon goed te keepen en de afvallende ballen werden prima uitverdedigd door Thirsa of dan weer Isis die er boven op zat. En die kleine meiske op links en rechtsachter.. Faiza en Shirley die deden het ook super.

Lisette werd vlak voor tijd nog even gevaarlijk maar haar directe man, die een keer zo groot was, wist het toch nog op te lossen en peerde de bal naar voren.. Die bal komt toevallig bij een medespeelster en deze schiet de bal blind naar voren.. Ik roep nog.. Luna, denk aan de stuit.. Maar helaas, ik moet harder schreeuwen.. De klassieke stuit al gaat er over heen en beland in het doel. Ach hun ook een doelpuntje.. 1-8

De scheidsrechter vond het nu wel welletjes en floot twee minuten voor tijd af.

Meiden, wat een geweldige overwinning. Wat een teamprestatie.. Op naar de volgende.

Su trots as un olifant met seuven gouden…

Voor nu een goed weekend!

Edwin

  • Deel dit artikel