menu

Meiden C1 op het hoofdveld

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Door Leo Luimstra

Hoe leuk is het! Tegen de koploper voetballen en dan net verliezen. Natuurlijk heb je daar qua punten niets aan, maar we laten wel zien dat we goed kunnen voetballen! En daar gaat het om: plezier en vooruitgang!

De coach van Franeker vertelde mij ook dat we een goed team hebben (dat wist ik al) maar ook dat wij veel te laag stonden in het klassement. Ik heb hem ook uitgelegd hoe dat komt en dat hoef ik jullie ook niet uit te leggen.

Iets over de wedstrijd: 3 Invallers, en wel Lisa, Lianne en Dorit (van MD2!) en wat hebben zij ook goed gevoetbald! Wij zijn blij dat ze mee waren, want ze stonden hun ‘mannetje’. Natuurlijk is er verschil in gewicht in lengte maar daar kon je niet zoveel van merken.

Op het hoofdveld, persoonlijk vind ik dit wel bijzonder dat de club de meiden van MC1 volledig mee laat draaien vanaf nu in het schema van het hoofdveld, onze dank daarvoor!
Wij wachten in spanning af wanneer we weer ingeroosterd worden; qua beleving, met het publiek aan de kant, is dit toch fantastisch en een goede reclame voor het voetbal in het algemeen en het meidenvoetbal in het bijzonder en het is fijn dat de clubleiding dit ook inziet.

De wedstrijd begon met veel strijd, maar we konden niet voorkomen dat we na 10 minuten op een achterstand kwamen. Het middenveld beheersten we redelijk – en dat gaat elke wedstrijd beter – en er werden goede combinaties gemaakt. We voetballen steeds meer dan gewoon de bal een beetje wegtrappen en dan merk je gelijk verschil.

We zetten de tegenstandsters goed vast zodat zij slecht de bal kwijt konden. De verdediging van hun kon eigenlijk niet veel meer dan elke keer in het wilde weg de bal over de zijlijn schoppen en dan hadden wij weer een ingooi. Er waren een paar snelle dames achterin bij Franeker en voorin was er 1. Ik moet zeggen dat wij die dame goed uitgeschakeld hebben, complimenten aan onze verdediging, dat zij maar een aantal keren doorkwam en kon passen en/of schieten. Gemiddeld maken zij bijna 5 doelpunten per wedstrijd en het lukte hun maar om 3 keer te scoren en dat is een hele prestatie voor ons team.

Na 18 minuten was er een perfecte combinatie (driehoek) van Sanne naar Lisa weer naar Sanne en die rondde mooi af, 1-1! Echt, dit is een gemakkelijke manier om te voetballen – passen, vooruitlopen en de bal terugkrijgen en je bent een tegenstandster kwijt. Dit is een kwestie van veel oefenen met elkaar en veel dezelfde posities spelen zodat je elkaar kent in het veld.
Helaas 2 minuten later scoorden zij weer; 1-2. Het spel ging wat op en neer met toch nog wat onnodig balverlies, maar dat hoort er wel bij natuurlijk. Iedereen doet zijn best om goed te passen of een voorzet te geven – de ideeën zijn vaak heel goed maar de uitvoering laat nog wel eens te wensen over, maar dat zie je bij PSV, Ajax ed. ook, als de ideeën er maar zijn.
Toen de rust, heb verteld dat het geweldig ging qua voetbal maar dat de stand wat minder was en dat wij gewoon door zouden gaan met wat we deden we zouden gaan winnen.

Je kon merken dat de wedstrijd veel vergde van iedereen, ook Franeker werd moe. Maar aan strijd en inzet van onze kant werd er niet minder door! Er werd gestreden voor (bijna) elke bal. En ja; dan moeten er wel goals vallen. Alleen eerst 1 van Franeker in de 39e minuut.

In de 17e minuut van de tweede helft werd onze inzet beloond met een fantastisch afstandsschot van Sanne, die zij mooi over de keepster heen ‘krulde’. Een prachtige goal!
Ook Lisa schoot nog een keer net naast, dat was jammer want een 3-3 uitslag had meer recht gedaan aan de wedstrijd. Maar ja het bleef 2-3, hoezeer wij ook aandrongen en renden/schoten/bal veroverden/passten/vrij liepen/dribbelden, noem maar op.

Na de wedstrijd had iedereen er een kleur van, prachtig om die vechtlust te zien! Ik wil jullie bedanken voor jullie inzet – ook voor elkaar – en dat ik als coach, maar ook het vele publiek, een prachtige wedstrijd heeft gezien en dat wij niet onderdoen voor vele jongensteams!

Misschien is niet iedereen het met mij eens, maar dit is de beste wedstrijd ooit gespeeld! En dat heeft dus niets te maken met de eindstand. Als wij zo door gaan winnen we verder alle wedstrijden!

Er zijn nu 9 wedstrijden gespeeld waarvan 5 verloren, 1 gelijk en 3 gewonnen. De verloren wedstrijden komen vooral doordat wij nog maar 2 wedstrijden met ons gehele, eigen team hebben kunnen spelen; er zijn verder altijd nog invallers geweest. Dat is jammer en ik hoop dat er volgend jaar wel genoeg speelsters voor ons team beschikbaar worden gesteld.

  • Deel dit artikel