menu

LSC4 Verpulvert Boornbergum

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Op een zonovergoten zondagmiddag mochten de vedettes van LSC4 weer aantreden voor hun eerste wedstijd in competitieverband van 2019. De tegenstander Boornbergum was deze keer wel opkomen dagen nadat ze eerder hun hadden afgemeld met de smoes dat de koeien moesten gemolken worden. De selectie van LSC 4 had hier een daar een paar wijzingen, onder andere de man in vorm Kilian Molenmaker was afwezig na een gebroken teen. Gelukkig is de man van Texaco weer terug Allard Venema deze man brengt altijd zoveel rust in de verdediging.

Terug naar de wedstrijd, om stipt 2 uur werd er afgetrapt. De bal rolde en de knakkers van Boornbergum begonnen met een gevaarlijke aanval, maar dankzij de oplettendheid van Dennis van der Veen werd de bal veroverd en begon LSC4 met een gala voorstelling. De bal ging van voet naar voet en kwam bij de Mick Kloosterman in de voeten die een geweldig schot in de voeten had. Deze bal was zo overweldigd dat de keeper volstrekt kansloos was. En daarmee kwam de stand op 1-0. De tegenstander was het spoor hellemaal bijster waardoor zelfs Marc Wiersma de 2-0 kon binnen schieten. De wanhoop werd hoger en hoger dat Lo door een ongelimiteerde harde tackel naar de vlakte werd gebracht binnen de 16 meter. Penalty! Joris Spijkstra de keeper die nog niks had gedaan dan behalve een zware op de lip had gesmeten mocht de penalty nemen. Met beheersing werd deze buitenkans afgemaakt waardoor de glimlach op de coach zijn gezicht verscheen. Vlak voor rust kon Mick met de buitenkant van de voet de 4-0 laten tekenen. De scheids die een wereld pot floot blies op zijn fluit en daarmee was het rust.

De tegenstander of de vijand in sommige ogen, moesten zich nu laten zien waarvoor ze hier nou echt kwamen. De scheidsrechter floot voor de tweede helft en binnen een minuut schoot Elton de 5-0 binnen. Boornbergum had als strijdplan voor de tweede helft namelijk alle ballen inleveren aan de jongens in de blauwe shirts en dit deden ze voortreffelijk. Daardoor werd de schiettent geopend en volgde 6-0 door Marco, 7-0 door Erik.p, 8-0 nogmaals Marco, 9-0 jawel Marc Wiersma met een Bep Bakhuis, 10-0 Erik.p, 11-0 door Lars Hemmes die een nieuwe hobby heeft gevonden namelijk als grensrechter en als slot jawel, de eerste hattrick van de dag door Erik.p 12-0. De scheidsrechter had genoeg gezien en floot voor de laatste keer op zijn fluit. Hiermee blijven de 3 punten in Sneek en stoomt LSC4 naar de 2de plaats. Het woord kampioenschap ligt hiermee op het puntje van de tong.

  • Deel dit artikel