menu

LSC4 – SV Essen

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Zaterdag 15 augustus rond 18.00 begon het sportpark aan de Leeuwarderweg vol te lopen. Er stond namelijk een heerlijk potje op het programma, LSC4 tegen die ‘Dutsers’.
Waar menig LSC4 speler al redelijk fit was, zagen we tot onze grote verbazing de machines van onze Oosterburen. Volgens de nummer ‘17’ hadden ze al 30 kilometer gefietst en had hij een behoorlijk last van zijn ‘’Arsch”.
De wedstrijd begon en de Duitsers hadden veel de bal, LSC zakte rustig in en wachte af. Het was nog veel zoeken voor LSC, ‘’dit tempo bin wij niet went’’ zeiden de LSC spelers.
Dit zorgde ook voor de 0-1, er moest wat gebeuren! En in tijden van nood staan er bij LSC4 altijd twee spelers op. Rens van de Meulen en Jesse de Jong, waar de een de bal schramt, schiet de ander hem binnen. Statistiek man ‘Dolus’ zag hier een mooie assist van Jesse de jong, 1-1 het is weer een pot! LSC kwam beter in de wedstrijd, al bleef SV Essen het voetbal maken. Bij vlagen kwamen we er toch lekker uit. Onze keeper ‘der Bonnie’ had al een paar knappe reddingen, maar toch viel daar de 1-2. Nils Visser werd hierna in gebracht als balvaste spits. En zodoende kwam er ook een lange bal op ‘Nelis’, die hem heerlijk bij de tweede paal legt. Bij de tweede paal staat Erik Poiesz en die knikt hem tegen de touwen. 2-2, de Duitsers werden een beetje chagerijnig. Het was rust en we trakteerden ons zelf op een heerlijk colaatje. Tweede helft begon het zelfde als de eerste helft, SV Essen aan de bal en LSC wachte af. Het werd 2-3 en vervolgens ook 2-4, onnodige goals. Dit had niet gehoeven en er moest wederom wat gebeuren. Na een kopbal op de paal krijgt LSC een corner. Nick Jochems slingert hem heerlijk voor de goal, waar ‘Nelis’ hem tegen de touwen kopt 3-4. Het zal toch niet, pakt LSC4 hier op z’n Duits nog een puntje. De laatste minuten breken aan, Haitjema gaat diep en krijgt de bal mee. Hij gaat de zestienmeter in en wordt onderuit gehaald.. Penalty! De aanvoerder van LSC4 gaat er achter staan. De keeper weet er nog met zijn vingertoppen aan te zitten, maar de bal vliegt hard zat in de hoek. 4-4! Scheidsrechter Frank Eggens fluit af, Fertig!

De mannen van LSC4 drinken heerlijk wat koude kletsers onder het genot van Helene Fischer. De mannen van SV Essen lijken nog al aangeslagen en zijn nog niet helemaal in voor een feestje.

  • Deel dit artikel