menu

LSC 1890 is er zondag niet in geslaagd om de drie punten in Sneek te houden. Zowel LSC als ONB kwam niet tot scoren, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt. 

De vorige ontmoeting tussen de twee ploegen eindigde in een 6-0 overwinning voor de Snekers. Ook gezien de stand was LSC 1890 zondagmiddag de absolute favoriet. Bovendien had LSC wat goed te maken na de nederlaag tegen MKV’29.

In de beginfase werd al duidelijk dat LSC het niet makkelijk zou krijgen tegen ONB uit Drachten. Tot grote kansen voor beide ploegen kwam het de eerste helft niet. Door de verdedigende houding van ONB had LSC moeite om de weg naar het doel te vinden. Ook ONB kwam niet door de blauwe verdediging heen, bestaande uit Alex Jansen, Martijn Zwaga, Timo Breukelaar en Steven van der Zee.

Ondanks het dominante spel van LSC in de beginfase van de tweede helft, werd de ploeg van Sander Sliekers nauwelijks gevaarlijk. ONB kwam wel een paar dicht bij de openingstreffer. Door een adequaat optredende Bas Douma werd een gevaarlijke corner en een 1-op-1-situatie onschadelijk gemaakt.

Pas in de laatste minuten leek LSC de drie punten alsnog uit het vuur te slepen. Erwin Slik was tot twee keer toe gevaarlijk en ook Lars Bos, Marco da Silva en Patrick Zijda waren dichtbij de beslissende treffer. De bal belandde maar niet achter de doelman van ONB, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. LSC 1890 verliest daardoor twee belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap.

  • Deel dit artikel