menu

LSC 1890 4 pakt fel bevochten driepunter in Harlingen

Verslag Geplaatst door Dennis Betten

HARLINGEN – Door afwezigheid van een groot aantal vedettes van LSC 4, was het puzzelen geblazen voor Dennis Betten, die na enkele wedstrijden afwezigheid weer zijn opwachting maakte als trainer. Naast trainer zette hij zichzelf ook als 13de man op papier en door de afwezigheid van LSC 4 – speler, columnist en clubwatcher Kasper van Dijk komt het wedstrijdverslag ook uit de vingers van de coach.

De volgende 14 man vertrokken op een acceptabel tijdstip ( kwart over elf) richting FC Harlingen. Op het terrein van het voormalige Robur betrad LSC 4 met de volgende 11 spelers het veld. Op de goal uiteraard Richard Pasveer. Verdediging bestaande uit Mauro Koolen, Martijn Graafsma, Kevin de Boer en Mark Huisman. Daarvoor stonden Bart Ligthart, Rik de Jong, Marno Akkerman © en Lizandro Walsweer. De spitsen waren Said Annan en gelegenheidsspeler Dennis Douma. Op de vlag stond Pero Vrcic, die heerlijk heeft genoten van het zonnetje. Op het bankje Sikko Tolsma en ondergetekende.

Het begin van de wedstrijd was voortvarend, hoewel Douma de conditie nog aan het terugvinden is blijkt het ‘neusje voor de goal’ nog altijd aanwezig te zijn. Scherp op de laatste lijn en meerdere malen kansrijk voor de goal. Echter, een doelpunt zal hij deze wedstrijd niet maken, het ‘fingerspitzengefuhl’ ontbreekt nog. Sterker nog, er wordt in deze wedstrijd maar eenmaal gescoord. Deze eer was voor Bart Ligthart, die samen met de trainer tot de late uurtjes aan de VodkaIceTea zat bij onze subsponsor Club1841. Niet bepaald het goede voorbeeld, maar wel uiterst belangrijk. Een supervoorzet van Rik de Jong mag in dit stukje niet ontbreken, de man van de assist was weer uiterst belangrijk op het middenveld van LSC deze wedstrijd.

Het doelpunt gaf niet de rust die je hoopt als trainer. Achterin moest er geknokt worden voor elke bal en met enkele uitstekende reddingen van Richard konden we met de uiteindelijke eindstand op het bord aan de thee beginnen. Blessures van Mark en Said zorgden ervoor dat in de rust allebei de wissels er al door heen waren.

Kansen waren er over en weer in de tweede helft. Dat het bij 0-1 bleef mag een wonder heten. Een penalty, de scheidsrechter zag een handsbal op de schouder van Martijn, werd gekeerd door de paal en enkele minuten later werd een doelpunt van Harlingen afgekeurd voor buitenspel. Wat terecht was, vergelijk het met de situatie Twente – Feyenoord… alleen floot de scheidsrechter toen de goal niet af. Deze arbiter zag echter goed dat Richard daadwerkelijk het zicht werd ontnomen. Wij blij, zij wat minder.

Met 6 wissels in de laatste 5 minuten haalden wij eerder onszelf uit het spel dan dat we het spel van Harlingen ontregelden. Het was ook geen tactiek, maar puur een gebrek aan conditie. De opluchting was dan ook enorm dat de scheidsrechter afvloot. De tweede overwinning is een feit.

  • Deel dit artikel