menu

LSC laat en moeizaam langs DTD

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

LSC 1890 beleefde vanmiddag in de return tegen DTD een moeizame middag. De Sneker Azzurri’s slaagden er bijna negentig minuten lang niet in om een opening in het DTD-bolwerk te vinden, maar in “the dying seconds of the game” wist Benjamin Ydema met een ultieme krachtsinspanning de titelkansen van LSC weer aan de beademingsapparatuur te brengen en de droom op eremetaal in leven te houden. Dat Bas Douma er even later vanaf de elfmeterstip nog 2-0 van maakte, was toen eigenlijk alleen nog van belang voor de statistiek.

Kansarm
De openingsminuten waren deze middag voor de thuisclub, maar veel verder dan een schot van Andy de Vries kwamen “the Blues” niet. Vervolgens zorgde alleen een gele kaart voor LSC’er Jari Boersma voor enige opwinding aan de Leeuwarderweg  Die kaart vormde trouwens het begin van een slordige fase, waarin DTD de thuisclub het spel liet maken en zelf op de counter loerde. In die fase kreeg LSC via Erwin Slik welgeteld één mogelijkheid, maar de aanvalsleider van de “oude dame” slaagde er niet in om een goedlopende aanval doeltreffende af te ronden. Het was een schaars hoogtepunt in tot dan toe vrij kansarme eerste helft en daar kwam behoudens een mogelijkheid voor Rodi de Boer ook in de slotfase van het eerste bedrijf geen verandering in. De rust werd dan ook met een doelpuntloze stand bereikt en gelet op de ontwikkelingen op de andere velden (FC Wolvega en LAC Frisia 1883 beide op voorsprong), zal die onproductieve eerste helft waarschijnlijk tot een donderspeech van trainer Bert Hollander hebben geleid.

Eind goed, al goed
​In ieder geval greep de oefenmeester in, want hij bracht na de thee Floris Bok in plaats van Allard Westerdijk binnen de lijnen. Die wissel sorteerde echter weinig effect. Het beeld zag er ten opzichte van de eerste helft nauwelijks anders uit en opnieuw slaagde LSC er niet  of nauwelijks in om in de groen-gele defensie openingen te vinden. Pas in de slotfase liet LSC nog een tweetal mogelijkheden noteren, maar opnieuw leverden die geen rendement op. Zo leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, totdat in de allerlaatste seconden van de reguliere speeltijd middenvelder Benjamin Ydema met een machtige uithaal de zon op het monumentale sportpark deed doorbreken. Die had echter een minuut later al weer achter de wolken kunnen verdwijnen, want LSC had niets kunnen zeggen, indien de arbiter aan de andere naar de stip zou hebben gewezen. Dat laatste deed hij kort daarop wel, toen DTD in de eigen zestien een overtreding begin en Bas Douma vervolgens vanaf elfmeter aan alle onzekerheid een einde maakte. Daarmee werd het voor LSC uiteindelijk toch nog “eind goed, al goed”.

LSC 1890 – DTD 2-0, (0-0)
Doelpunten: 1-0 Benjamin Ydema (90.), 2-0 Bas Douma (92.-pen.)
Scheidsrechter: F. Beijert
​Gele kaart: Jari Boorsma (LSC 1890)
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Alex Jansen (73. Timo Breukelaar)  Martijn Zwaga, Han Miedema, Rodi de Boer, Jari Boorsma 968. Lars Bos), Andy de Vries, Benjamin Ydema, Allard Westerdijk (46. Floris Bok), Erwin Slik en Marco da Silva

 

Bron: http://pengel.weebly.com/uit-2-3-april-2016.html

  • Deel dit artikel