menu

LSC kan kampioenschap wel vergeten

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

De limousine met de schaal zal ook dit jaar waarschijnlijk het sportpark aan de Leeuwarderweg niet aandoen. LSC 1890 kwam in de thuiswedstrijd tegen Steenwijk namelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel en omdat koploper FC Wolvega bij Beilen met duidelijke cijfers won, zullen de KNVB-officials naar verwachting het kleinood op Sportpark Molenwiek in Wolvega afleveren. Wanneer paars-wit volgende week thuis van ONB wint is de titel een feit.

Laag tempo
LSC bracht in de eerste helft te weinig tempo om de defensie van de voor lijfsbehoud vechtende tegenstander echt in moeilijkheden te brengen, Alleen Andy de Vries zorgde namens “the Blues” voor enig gevaar, maar zijn eerste schot eindigde evenals een lob na een klein half uur in de handen van de doelman van Steenwijk. Veel verder reikte de dadendrang van de thuisclub niet en alleen op slag van rust leek een vrije trap voor gevaar te zorgen, maar invaller Arvid Osinga kreeg de bal niet tussen de palen.

Energieker
Na de hervatting toonde LSC zich energieker, maar die inspanningen resulteerden alleen in een schot van Benjamin Ydema, dat naast het heiligdom van Steenwijk verdween. Die magere oogst was voor trainer Bert Hollander aanleiding om Allard Westerdijk te vervangen door Marco da Silva. De van een blessure herstelde vleugelaanvaller moest echter eerst toezien, hoe doelman Bas Douma een vrije trap van Steenwijk onschadelijk maakte. Na die vrije trap was het echter eenrichtingsverkeer richting de Steenwijker veste, maar de met man en macht in de eigen zestien opgestelde opponent wankelde wel, maar bezweek niet. Alleen een vermeende handsbal deed de gemoederen in de slotminuut nog even oplaaien, maar door het daaropvolgende eindsignaal doofde het vuurtje evenals de kampioensaspiraties van LSC snel.

LSC 1890 – Steenwijk 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: dhr. Bierma
Opstelling LSC 1890: Bas Douma, Alex Jansen (36. Arvid Osinga), Han Miedema, Steven van der Zee, Rodi de Boer, Benjamin Ydema, Jari Boorsma (79. Timo Breukelaar), Andy de Vries, Allard Westerdijk (61. Marco da Silva), Erwin Slik en Patrick Zijda (bron Pengel)

  • Deel dit artikel