menu

LSC JO17-1 is afgelopen zaterdag op prachtige wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse. In een duel in en tegen Grou werd het kampioenschap veilig gesteld. Nadat een week eerder Be Quick Dokkum de zege aan GAVC liet, kwam LSC dankzij een zege op stadsgenoot SWZ Boso Sneek aan kop met 1 punt voorsprong.

Ondanks het vroege tijdstip van 9:00 uur waren er naast de selectie ontzettend veel supporters mee om de boys naar het kampioenschap te schreeuwen. Ook LSC 1890 JO19-1en 2 waren onder leiding van Danny Bergsma aanwezig in Grou. Voor de spelers een grote motivatie in Grou! Helaas kwam het vuurwerk dat vooraf besteld was niet uit de verf, maar dit mocht de pret niet drukken.

Winst was dus noodzakelijk voor de snekers. Vanaf minuut 1 liet LSC zien vandaag kampioen te willen worden en gaven vanaf minuut 1 vol gas. Dit resulteerde in een aantal kansen voor LSC en uiteindelijk in minuut 11 was het raak. Een cruyffiaanse steekbal van Jens Knoop op Tom Doldersum op Tom Doldersum spleet de hele achterhoede van GAVC open. Tom bediende aanvoerder Maarten Kingma prima en deze ronde koelbloedig af. Een prima start. Kansen op de 0-2 lieten de snekers echter liggen.

De 1-1 van GAVC kwam een beetje uit de lucht vallen, maar telde uiteraard wel. Een lange bal werd technisch zeer goed binnengekopt bij de tweede paal. Echter toonde LSC veerkracht en sneller dan ooit. Vanaf de aftrap werd Camiel ‘bergkamp’Gerritsen aangespeeld. Deze passeerde nog twee man en maakte uiteindelijk de 1-2.Dit zou ook de ruststand zijn in Grou.

In de rust werd aangegeven dat LSC nu door moest drukken. Grou zou gaan komen en hadden de wind mee. Lange ballen van GAVC konden gevaarlijk worden ivm de lengte die ze voorin hadden. Echter waren er nog geen 5 minuten gespeeld in de tweede helft of LSC haalde opnieuw de trekker over. Wederom gescoord door Maarten Kingma. Deze goal werd net als de eerste gevierd met de vele toeschouwers.

Vlak na deze goal was het opnieuw raak. Ditmaal zorgde Camiel Gerritsen met zijn 2e van de middag voor veel vreugde. Een voorzet van Gerhard werd prima tot doelpunt gepromoveerd door Camiel. 1-4 met nog zo’n 25 minuten te spelen. GAVC kwam nog terug tot 2-4, maar LSC kwam geen tel meer in gevaar. Een prachtig jaar werd afgesloten als Kampioen!

Het feest in de kleedkamer was groot en grote fles champagne van de familie Potma was in Sneek al leeg. Onder luit gezang werd het een prachtig feest in de kleedkamer en werd er stiekem een biertje op gedronken door de hele ploeg.

Bij thuiskomst heeft de ploeg gegeten en is er koers gezet richting huize Landmeter. Hier was een prachtig feest. Tussendoor nog bij JO19-1 en 2 gekeken, en daarna weer terug naar paleis Landmeter. Tot in de late uurtjes was hier met de gehele ploeg een mooi feestje.

Een jaar waarin vanaf het begin stiekem werd gedacht aan een snelle terugkeer naar de 4e divisie. In de beker ging het voorspoedig en werd vrij eenvoudig de knockout fase gehaald met 3 overwinningen en een karrevracht aan goals. De competie begon in Dronrijp. Waar de plaatselijke DFC met 0-2 werd verslagen. Daarna kwam de eerste kleine tik. Thuis werd met 2-3 verloren van Buitenpost B1. Via overwinning op Zeerobben (1-3), Bolsward (3-1), Be Quick Dokkum (4-3) stond de eerste topper op het programma. In en tegen Joure. Hier werd knap maar enigszins teleurstellend met 3-3 gelijkgespeeld.

In de beker werd pas na strafschoppen verloren van Blauw Wit 34 uit Leeuwarden. Een ploeg die uiteindelijk 2e is geworden in de 4e divisie. Een prima prestatie van de boys door de leeuwarders het vuur aan de schenen te leggen.

Hierna volgden weer overwinningen op Drachter boys (8-0), CVVO (1-8) en VEV 67 (2-4). Hierna kwam de grootste dip van dit seizoen met twee nederlagen achter elkaar. Thuis werd verdiend met 2-4 verloren van GAVC en uit werd ook verdiend met 4-2 van SWZ Boso Sneek verloren. De snekers moesten dus in de achtervolging op Joure en Be Quick. En achter LSC kwamen al vrij snel ploegen als SWZ en Zeerobben.

De laatste twee wedstrijden voor de winterstop werden weer gewonnen van wederom DFC (4-0) en Buitenpost werd met 1-3 verslagen. In winterstop die volgde werden er een aantal oefenpotjes gespeeld met wisselend succes. Leovardia werd in leeuwarden met 1-4 verslagen. Van JO19-1 werd 0-1 verloren. Hierna volgde een domper door met 0-5 van Alcides uit meppel te verliezen maar er werd positief afgesloten. FC Wolvega werd met 7-1 verslagen.

De eerste competitiewedstrijd was op een woensdagavond tegen SC Bolsward. Hier werd met 2-3 gewonnen. Vervolgens kwam de motor op stoom en werd er met 7-1 gewonnen van Zeerobben, werd er 4-1 gewonnen van VEV 67 en werd de topper tegen Joure met 5-1 gewonnen. Een ongekende weelde maar stuk voor stuk zeer terechte overwinningen. Tevens liet koploper Be Quick punten liggen waardoor de Snekers weer aan kop kwamen.

Die week erop stond er weer een topper op het programma. Uit naar Be Quick Dokkum. Op de ranglijst was het verschil 1 punt. Helaas maar terecht werd hier met 1-0 verloren. In de resterende 4 duels was dus duidelijk dat alle potjes winnend afgesloten moesten worden om nog aanspraak te maken op de titel. De rug werd gerecht tegen CVVO (5-1), Drachtster Boys (1-8) en SWZ Boso(4-2). Toen werd nog duidelijk dat Be Quick verloor en LSC met nog 1 speelronde weer aan kop kwam. Het kampioenschap werd binnengehaald in Grou.

Tussendoor stond er nog een prachtig weekend Denemarken op het programma. Ook hier werd fantastisch gepresteerd. Van de 7 wedstrijden daar werden er 6 gewonnen en 1 verloren. Uiteindelijk maar 1 doelpunt tegen. Dit tegendoelpunt resulteerde uiteindelijk in een wedstrijd om de 3e plaats. Maar deze werd met een 2-0 zege op het Deense Tonder veiliggesteld.

Ook de jongens die uit andere teams bij ons hebben ingevallen hebben verdienen een groot compliment en dragen absoluut hun steentje bij. Jongens van de JO15-1 en Jo17-2 hebben ons goed geholpen.

Een prachtige groep jongens mocht na de laatste speelronde de bloemen omhoog houden. Een groep jongens die binnen en buiten het veld een team was en veel voor elkaar over had. Wij als trainers gaan jullie missen en wensen jullie veel succes in het vervolg! Wij hebben van jullie genoten!

Namens een trotse staf,

Niels Boot, Mats Landmeter en Hendrik van der Sluis.

  • Deel dit artikel