menu

LSC houdt zicht op titel na winst op Wolvega

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

LSC 1890 won zondagmiddag met 1-2 van koploper Wolvega. Daarmee heeft LSC het gat met FC Wolvega weten te verkleinen tot twee punten.

De wedstrijd op Het Wolvennest bleef lange tijd 0-0. Beide ploegen konden de kansen die ze creëerden niet verzilveren. Voor LSC was een overwinning de enige optie. Het gat van vijf punten moet voor het einde van het seizoen namelijk gedicht worden.

De wissels van Bert Hollander waren de aanleiding tot het eerste doelpunt. Germ de Jong (die sinds lange tijd weer eens een wedstrijd voor LSC 1 speelde) en Jesse Kribben kwamen in de ploeg voor Lars Bos en Patrick Zijda. Germ de Jong stond nog maar een paar seconden in het veld toen hij Slik voor de goal zette. Die twijfelde niet en zorgde voor de openingstreffer.

De andere wissel, Jesse Kribben, speelde ook een belangrijke rol. Met een fraai afstandsschot zette hij The Blues op een 2-0 voorsprong.

Lang kon LSC niet genieten van de comfortabele voorsprong. Wolvega kwam namelijk al snel op 1-2. Wat volgde was een spannende slotfase, maar LSC hield de boel potdicht.

Met nog vier wedstrijden te gaan ligt de strijd  om het kampioenschap weer helemaal open. Al heeft FC Wolvega alles nog in eigen hand.

  • Deel dit artikel