menu

LSC en Frisia in evenwicht

Verslag Geplaatst door Jan Ligthart

LEEUWARDEN – De kraker tussen LAC Frisia 1883 en LSC 1890 heeft geen winnaar opgeleverd. De twee oudste clubs van Friesland kwamen een 2-2 remise overeen.

Voorafgaand aan de topper in de tweede klasse K werd, als eerbetoon aan de onlangs overleden Jan van der Meulen, een minuut stilte in acht genomen op Sportpark de Magere Weide. Bovendien speelden de Frisianen met rouwbanden.

 

Wedstrijdverloop

LSC kwam vanaf de aftrap sterker voor de dag dan LAC Frisia. Na ruim twintig minuten leken de Snekers dat in de score uit te gaan drukken. Erwin Slik vond echter eerst keeper Richard Reitsma op zijn pad en uit de corner die daarop volgde kopte diezelfde Slik naast. Korte tijd later vloog de bal aan de andere kant wél in het net. Patrick Hoving zette de Leeuwarders uit een voorzet van Davide Tundo op 1-0. Tien minuten daarna viel de verdiende gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Allard Westerdijk nam Rodi de Boer de 1-1 voor zijn rekening. Vervolgens had Martijn Zwaga de 1-2 op zijn schoen maar goalie Reitsma, die prima stond te keepen, voorkwam deze met een uitgestoken voet. Op slag van rust moest Frisia met tien man verder nadat Mark den Hartog tegen een tweede gele kaart was aangelopen. Uit de resterende vrije trap schoot Westerdijk op fraaie wijze via onderkant lat de 1-2 binnen. (Of het geel was of misschien wel direct rood had moeten zijn kunt u zelf beoordelen aan de hand van onderstaande beelden)

Na de pauze gebeurde er lange tijd vrij weinig. De bezoekers die veel te zuinig omsprongen met de overtalsituatie kregen diep in de tweede helft nog wel een dot van een kans op de 1-3. De gigantische countermogelijkheid werd echter knullig verknoeid. Frisia, dat met tien man zelfs beter in de wedstrijd zat, sleepte uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur. Aissa Mahnin en Hidde Pater stonden aan de basis van de 2-2. Hoving, weer hij, stond op de juiste plaat en faalde niet.

LSC, getraind door Bert Hollander, gaat met 26 uit 11 aan kop. Johan Groote zijn ‘Lakskun’ is derde met 23 punten. FC Wolvega, dat met 4-2 te sterk was voor VKW staat tweede met 24 uit 10.
Overige uitslagen tweede klasse K: MKV ’29* – Steenwijk 2-2, DTD – ONB 3-1, Beilen – GAVC 3-2, Lemmer – Emmeloord 0-1, Ruinerwold – Olyphia 0-0. *MKV ’29 besloot de wedstrijd met 9 man.

– See more at: http://www.dehuisaanhuis.nl/sport/53520/voetbaloverzicht-topper-der-hoogbejaarden-eindigt-in-gelijkspel/#sthash.zR45233y.dpuf

  • Deel dit artikel