menu

LSC dames pakken 6 punten in een waterkoud Stiens

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Afgelopen vrijdag stond er voor de LSC 30+ ladies de vierde competitieronde op het programma. In een 7 tegen 7 competitie strijden de LSC dames tegen St. Annaparochie, FVC, Oudehaske en Stiens om de hoogste eer. Om en om zijn de clubs gastheer (of beter gezegd gastvrouw). Dit keer was het de beurt aan Stiens om alle teams een warm welkom te bezorgen

Inmiddels mag ik me wel vaste supporter noemen en had ik zin om ook dit optreden mee te maken. Dat betekende vanuit het werk in Leeuwarden rechtstreeks met de auto afreizen naar Stiens samen met spits (en vriendin) Jolanda en middenvelder Jellie die ook in Leeuwarden werkt.

Aangekomen in een waterkoud Stiens eerst maar even opwarmen, brrrr. De kantine was nagenoeg leeg en ook de kachel stond op standje Noordpool. Kortom, niet een tafereel om warm van te worden. Gelukkig maakte het voetbal van de dames later op de avond veel goed.De andere LSC ladies druppelden een voor een binnen en gingen richting kleedkamer om zich gereed te maken voor de eerste wedstrijd. Na een kop koffie in combinatie met enkele voetbalkantineklassiekers als ‘Bloed, zweet en tranen’ door de speakers was ik intussen aardig opgewarmd. Nog even een praatje met trainer/coach Martin en vervolgens als aandachtig toeschouwer op naar het (kunstgras) veld voor de confrontatie tegen koploper St. Annaparochie!

De kick-off was om 19 uur gepland. Kennelijk hadden de weergoden ook iets gepland op dat tijdstip, want de regen viel werkelijk met bakken uit de hemel. In combinatie met een stormachtige wind niet een ideale setting om even lekker een partijtje te voetballen. St. Annaparochie had er het meeste last van. De LSC dames schoten werkelijk uit de startblokken en na 13 (!!) minuten stond het 3-0 na een loepzuivere hattrick van Jolanda. Vrij eenvoudig bleven de dames de resterende minuten overeind. Het verdedigingsblok met onder andere Annahil en Kim stond als een huis en keepster Corina kon makkelijk haar doel schoon houden.     Blije gezichten na afloop en tevredenheid alom. Annahil, volgens eigen zeggen niet de snelste, kon haar geluk niet op: “Ik kan het niet geloven, maar ik heb iemand ingehaald!!!”

De tweede wedstrijd liet niet lang op zich wachten. Na een paar minuten nagenieten moesten de dames alweer aan de bak tegen Oudehaske. Oudehaske is op papier de minste ploeg van de vijf, maar in het hedendaagse voetbal zegt dit niets. Dit bleek ook uit het duel, dat vrij rommelig was. LSC gaf weinig weg, maar wist ook relatief weinig kansen te creëren. Hard gewerkt werd er wel, wat dat betreft zit het altijd goed bij LSC. Gelukkig wist Jolanda na een mooie aanval het doel te vinden. 1-0 en weer drie punten in de knip!

Het derde duel was tegen het Leeuwarder FVC. LSC en FVC zijn over het algemeen aardig aan elkaar gewaagd. Dit laten de resultaten in de onderlinge wedstrijden ook zien. Dit keer trok FVC aan het langste eind. LSC was wellicht nog iets teveel aan het nagenieten van de 2 overwinningen en ook de vermoeidheid sloeg toe. In een mum van tijd keken de dames tegen een 2-0 achterstand aan. Het duel kenterde wel. LSC wist steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken. Jolanda wist nog 1 keer het net te vinden, maar helaas had ze pech toen een klutsbal net naast het doel van de markante verschijning in het doel van FVC belandde. Balen dus, een gelijkspel was wel de verhouding geweest.

De laatste wedstrijd tegen Stiens was eigenlijk iets teveel van het goede. LSC kon geen vuist maken tegen de iets makkelijker spelende dames van Stiens. De vermoeidheid speelde zichtbaar parten, maar dapper verdedigend hield LSC lang stand. Helaas werd een van richting veranderd schot gepromoveerd tot doelpunt en moest LSC genoegen nemen met een nederlaag. Gezien het wedstrijdbeeld was dit echter wel terecht.

Toch kan LSC terugkijken op een geslaagd optreden. Er werden twee mooie overwinningen geboekt en met een beetje mazzel had er nog meer ingezeten. LSC blijft na deze avond strijden om de derde plaats in de poule. Na afloop was er nog een hartelijk woordje van het bestuur van Stiens en ook de onvermijdelijke schaal bittergarnituur mocht uiteraard niet ontbreken. Al met al een mooie avond ondanks de kou.

Wat valt verder op na een avondje damesvoetbal:

-Het enthousiasme is groot bij de LSC dames, onderling is er veel plezier en ook trainer/coach Martin draagt in positieve zin zijn steentje bij;

-Zittend en luisterend in de dug-out valt me op dat er qua voetbalpraat weinig verschil zit tussen dames en heren; “Die nummer 7 heeft een best zwembandje, die blijft wel drijven.. “

-“Gewoan skiete” is de standaard aanwijzing van coach Martin aan spits Jolanda;

-Vier wedstrijden achter elkaar spelen met relatief weinig rust is best zwaar;

-Er zit een stijgende lijn in het veldspel. De wekelijkse training werpt zichtbaar zijn vruchten af. Ga zo door ladies;

-Volgende week komen de dames weer in actie, dit keer in Leeuwarden bij FVC;

-Na de winterstop worden de dames opnieuw ingedeeld, kom gerust eens kijken op de vrijdagavond!

-De LSC dames hebben de meeste punten behaald van alle senioren. Weliswaar uit iets meer wedstrijden, maar toch….


Gert Koolmoes

 

  • Deel dit artikel