menu

LSC 5 zet winning streak voort

Verslag Geplaatst door

Nicator 4 – LSC 5: 0-6 (door Juriaan Barth)

LSC 5 zet winning streak voort en doet nog volop mee in de race voor de titel!

Na drie schitterende overwinningen op rij, met in het bijzonder de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen medetitelkandidaat Akkrum van vorige week, hebben de Snekers zich nadrukkelijk in de strijd om de titel gemengd. Op zondag 29 maart werd tegenstander Nicator 4, degradatiekandidaat bij uitstek, met 6-0 opzij gezet.

Het toneel waarop geschitterd moest worden was een afgelegen trapveldje op het sportpark van het voetbalbolwerk Nicator. Mede door het matige weer en het bijna compleet verlaten sportpark was het een mistroostig aangezicht. Het enthousiasme ging daardoor bij de meeste spelers uit als een nachtkaars. Gelukkig kon de ‘box-box’ met de opzwepende muziek het tij keren en raakten de heren weer gemotiveerd. De trainer had ten slotte gezegd dat er aan het doelsaldo gewerkt moest worden en het team zou het massaal toegestroomde publiek (drie verdwaalde Leeuwarders) een voetbalshow geven.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de intentie van de blauwhemden overduidelijk. Het doel was om bij balverlies, gelijk druk te zetten op de tegenstander en deze zo te dwingen tot het maken van fouten. Net als in de vorige wedstrijden werd er gestreden voor elke meter. Echter, ondanks het fanatieke spel van LSC was de eerste grote kans voor Nicator. Een mooie voorzet van de rechtsvoor belandde bij de inkomende nr. 14 die de bal kiezelhard op de pantoffel nam! Gelukkig had hij het vizier nog niet helemaal op scherp staan en kon onze sluitpost Arjen de bal naast kijken. Desalniettemin, waren de Snekers geschrokken van het eerste wapenfeit van Nicator en beseften ze dat de overwinning ze niet zou komen aanwaaien.

Toch lieten de blauwhemden zich niet van de wijs brengen en en pakten ze hun flitsende veldspel weer op. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Gerlsma staat bekend om zijn goede schot en is vaak verbaal erg aanwezig. Sinds de afgelopen Sneekweek is hij nog meer ‘aanwezig’ in de vorm van een paar extra kilo’s rond de taille. Dit extra stukje gewicht kan hij tijdens duels in de strijd gooien, maar hij gooit het gewicht ook in zijn schot en dat legt hem geen windeieren. Zo ook in deze wedstrijd, Gerlsma kreeg de bal op ongeveer 20 meter van het doel, aarzelde niet en haalde verwoestend uit: 0-1! De keeper heeft de bal nooit gezien.

Gesteund door de 0-1 voorsprong creeerde LSC kans op kans, maar miste het de scherpte om het af te maken. Erg vaak werden de aanvallende intenties in de kiem gesmoord door een dwaze grensrechter, die het kennelijk ietwat aan de koude kant had, want hij bleef maar zwaaien met de vlag. Toch duurde het niet lang voordat de tweede goal van LSC op het scorebord stond. Dijkstra kreeg de bal op het middenveld ingespeeld en gaf een vernuftig passje op Barth, die op de rand van het zestienmetergebied alleen maar hoefde open te draaien en de hoek voor het uitkiezen had. Ondanks een nog steeds verwoed zwaaiende grens, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de goal goedkeuren.
Voor rust werd er andermaal gescoord. Het was wederom Gerlsma die mocht aanleggen vanaf grote afstand (en had Hugo Walker de wedstrijd mogen verslaan, dan hadden de woorden: ‘Komt dat schot!’ zeker geklonken. Dit schot zeilde fantastisch mooi tegen de touwen: 0-3!

Met deze comfortabele voorsprong, was het goed (slappe) thee drinken in de rust. De niet onverdienstelijk spelende Ferket moest door een pijnlijke lies het veld ruimen; Smit kwam voor hem in de plaats. Ondanks de voorsprong en het prima veldspel, eiste de trainer meer doelpunten in de tweede helft. Het doelsaldo zou van wezenlijk belang kunnen zijn aan het einde van de rit en Nicator was rijp voor de slacht.

Waar LSC goed uit de startblokken kwam na rust, gold voor Nicator het omgekeerde. Dit had waarschijnlijk te maken met het feit dat ze geen wissels hadden. Tot overmaat van ramp viel er een speler geblesseerd uit en bleef de club uit Leeuwarden over met tien man. LSC domineerde de wedstrijd, bleef kansen creeren, maar faalde in de afwerking. Totdat van Maasakker de bal in de voeten kreeg gespeeld en dacht: ‘ik ga maar eens op pad met de bal’. Hij leek zich vast te lopen, maar draaide uiteindelijk mooi weg van de tegenstander en zag de keeper net iets te ver voor zijn doel staan. Met een leep balletje (lichtelijk geholpen door een zacht briesje tegenwind) tilde hij de bal over de keeper heen: 0-4!

Halverwege de tweede helft werd LSC voorzien van vers bloed. De Jong kwam erin voor de moegestreden Gerlsma en Brouwer verving de maker van de 0-4 van Maasakker. De twee wissels brachten nieuw elan en mede door deze flair en bezieling kwamen hun medespelers ook beter uit de verf. De onberispelijk spelende de Boer kreeg na een wervelende aanval de bal in het zestienmetergebied aangespeeld, hij zocht een medespeler en vond deze in Barth die vanaf de andere kant kwam toegesneld. Met een goed getimed passje kreeg de Boer de bal goed voor de linkervoet van Barth, die de bal alleen maar lichtjes hoefde te beroeren en zo de 0-5 kon maken.

Naarmate de wedstrijd vorderde sloeg de vermoeidheid toe bij de spelers en eindigde de wedstrijd in een foutenfestijn. Aanvoerder Dijkstra was er al helemaal klaar mee en drong er bij de scheidsrechter op aan om af te fluiten. Deze trok zich hier niets van aan en de fans (de gewisselden) van LSC waren blij toe. Er zat namelijk nog meer in het vat voor de blauwhemden. Met een laatste krachtsinspanning combineerden Mulder, Brouwer fantastisch en liet de laatste de bal op maat bij Bax aankomen. Bax zag in zijn ooghoek Barth, al waggelend want moegestreden, aan de linkerkant opdoemen. Met een gevoelige voetbeweging legde Bax de bal mooi klaar, Barth hoefde alleen maar uit te halen om zodoende met zijn derde goal aan te tekenen voor de 0-6! Bij deze stand floot de scheidsrechter, tot groot genoegen van Dijkstra, af.

Bij LSC 5 hoopt men volgende week de ‘streak’ voort te zetten tegen de koploper Harlingen 5. Dit belooft een kraker te worden.

De selectie: Kooistra, de Boer, Ferket, Zijsveld, Mulder, Gerlsma, van Maasakker, de Brock, Bax, Dijkstra, Barth, Smit, de Jong, Brouwer

MOTM: Kooistra. Rots in de branding. Weliswaar niet veel te doen gehad, maar wel foutloos!

  • Deel dit artikel