menu

LSC 5 kan titelaspiraties even in de ijskast zetten…

Verslag Geplaatst door

Lsc 1890 5 – Harlingen 5: 1-6 (door Erwin Hoogenkamp)

Je kent het wel, DE wedstrijd van het seizoen.
Vandaag, zondag 12 april, was het de zoveelste van het seizoen.
Door de 4 achtereenvolgende overwinningen na de winterstop, waarvan 1 tegen koploper Akkrum leefde het kampioensschap weer enorm bij de blauwhemden.
Hierdoor was Lsc 5 gestegen naar de 2de plaats, Harlingen de nieuwe koploper en Akkrum gezakt naar de 3de plek op de ranglijst.

Vandaag was het dus zaak om te winnen van de koploper en dan hadden we alles in eigen hand gehad voor een leuk kampioensfeestje aan het eind van het seizoen bij de sponsor;)

Lsc begon met de volgende 11 namen: Kooistra, de Brock, Dijkstra, Ferket, Hoekstra, de Boer, Gerlsma, Bons, Hoogenkamp, Bax en van Maasakker.

Lsc begon zoekend aan de wedstrijd, maar na 5 minuten waren de zaakjes op orde en kon Lsc zijn eigen gewilde opbouwende aanvalsspel spelen.
Een half uur lang klopte BIJNA alles in het spel van Lsc 5, maar het geluk op de openingstreffer ontbrak. Er werd agressief gespeeld, wonnen elk duel, speelden goed voetbal maar het was elke keer NET NIET waar het toch allemaal om draait bij het voetbal: goals maken.
Een aantal goede aanvallen waarvan net de laatste eindpass niet goed was, een paar goede afstandschoten op doel waarvan net de precisie ontbrak en een aantal gevaarlijke momenten in de 16 waar net weer een been van een verdediger tussen zat.
Het hoogtepunt was een dubbele 1-2 tussen Bax en Hoogenkamp , waarbij laatstgenoemde eerstgenoemde iets sneller had ingeschat en waardoor Bax net te laat was om de bal binnen te glijden.
Helaas kon Lsc 5 het goede half uur niet belonen met 1 of meerdere goals.
Harlingen was tussendoor een paar keer gevaarlijk geworden door afstandschoten, wat toch ook de grootste kwaliteit van de tegenstander is, maar Kooistra was goed bij de les vandaag.
Toch viel de 0-1 na 35 minuten, een lange bal vanuit het middenveld werd schitterend met buitenkant rechts in het doel geschoten en Kooistra was kansloos.
Deze klap kwam Lsc 5 niet meer te boven. Lsc was weg kwijt en via een aantal afstandschoten was Harlingen nog een aantal keer gevaarlijk voor rust.
0-1 Ruststand

Na de rust was het hetzelfde spelbeeld als de laatste 10 minuten van de 1ste helft, Lsc kon geen vuist meer maken Harlingen maakte daar volwassen gebruik van.
De 0-2 viel dan ook binnen 5 minuten na rust en de wedstrijd leek gespeeld, totdat Hoogenkamp een kanonskogel van de ingevallen van der Heide prima onder controle bracht en de verdediger van Harlingen een hele domme duw gaf. Dhr Carlo Serra (leidsman van deze middag) kon niet anders dan de bal op de stip leggen;)
Dit was een koud kunstje voor penalty specialist MvM.
1-2, de spanning was weer volledig terug dacht Lsc 5. Hierna volgde nog een goede kans op de 2-2, maar die viel helaas weer niet.
Deze hoop was gauw vervlogen nadat Harlingen er binnen 10 minuten 2 had gemaakt, 1-4.
Lsc 5 had de hoop toen helemaal opgegeven en na 90 minuten stond er 1-6 op het scorebord.
Ietwat geflatteerd, maar een terechte nederlaag.
Winsser en Zijsveld kwamen nog in het veld voor Bax en Bons.

Nog 7 wedstrijden te spelen met een achterstand van 5 punten.
Het is nog mogelijk om kampioen te worden, alleen mag Lsc5 daar niet meer aan denken na deze nederlaag.

  • Deel dit artikel