menu

LSC 5 goed uit de winterstop tegen het vlaggenschip van Sparta Deinum

Verslag Geplaatst door

Sparta ’59 1 – LSC 5: 1-3 (door Hans Ferket)

De winterstop zit er weer op. Na drie maanden van trainen en met een oefenwedstrijd in de benen, moesten de jonkies uit Deinum worden verslagen. Eerst dat dorp maar eens zien te vinden…
Het eerste kwartier begon goed voor de blauwhemden. Er werden vlot kansen gecreëerd, maar het bleef bij een goal van Jorrit, die goed om de afgetrainde keeper liep. Het tweede deel van de eerste helft liep een stuk stroever. Kansen voor Sparta kwamen er eigenlijk niet, tot met een gelukje een middenvelder de bal voor zijn voeten kreeg en de bal knap via de lat in de goal schoot. Het massaal opgekomen publiek ging uit zijn dak bij het zien van zoveel Spartaans talent.

In de tweede helft werd er weer gestreden voor iedere meter en dit leverde behoorlijk wat kansen op voor LSC, al ging het afwerken niet helemaal lekker vandaag. Alle ballen die achter de blauwe muur werden gegooid werden door de wind in de handen van onze sluitpost geblazen. De drie aanvallers van Sparta konden het Arjen zelden moeilijk maken.
Halverwege de tweede helft kwam de verlossing, Jan kon een mooie corner van Marc tegen de netten koppen. Een zoveelste prima goal van LSC uit een stilstaande fase! Daarna bleef de 1-2 stand lang op het afwezige scorebord, waardoor een enkeling vreesde voor een pijnlijk einde. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan… In de slotminuten kon Colin gelukkig een afgeweerd schot controleren en daarna rustig een hoek uitzoeken om de bal in te schieten. De prima arbiter vond het met 1-3 wel mooi geweest en zo gaan de drie punten mee terug in de tas naar huis.
In de kantine in Sneek bleef het nog lang onrustig… Volgende week strijden we weer op ons eigen vertrouwde veld aan de Leeuwarderweg.

We streden met: Arjen, Jan, Danny, Hans, Colin, Iwan, Carlo, Chanan, Erwin, Marc, Jorrit, Ronald, Marco en Xander. Man met de vlag: Dennis

  • Deel dit artikel