menu

LSC 5 blijft in titelrace door winst op Blauwhuis 2

Verslag Geplaatst door

LSC 5 – Blauwhuis 2: 5-2 (door Hans Ferket)
De inhaalwedstrijd tegen Blauwhuis was de enige thuiswedstrijd van LSC deze zondag, dus het publiek stond rond 12.10u te dringen bij de hekken om binnen te mogen.
Nog niet iedereen had zijn plekje gevonden op de tribune, en de harde klanken van de box-box waren nog niet uitgedoofd, toen de Italiaanse scheidsrechter C. Serra het startschot gaf voor deze mooie wedstrijd in de vijfde klasse.
Al snel werd duidelijk dat het vijfde elftal een paar maten te groot was voor de gasten uit Blauwhuis. Achterin werd er weer weinig weggegeven, al had Marco een gele kaart kunnen krijgen toen hij de razendsnelle spits naar de grond duwde met de schouder. In de opbouw had LSC wel last van slechte passes en verkeerde keuzes, maar er werden veel kansen en mogelijkheden gecreëerd. Toch bleek het, net als in Deinum een week eerder, lastig om de netten te laten trillen. De paal, de lat en de keeper werden regelmatig getest, maar de meeste pogingen verdwenen naast of over het doel van de gasten. Uiteindelijk moesten de stilstaande fases de blauwhemden weer van de akelige nul op ’t scorebord verlossen. Twee van de vele goede corners van Marc werden door Iwan achter de doelman gekopt. Het is en blijft toch een sterk wapen van ons vijfde elftal!
Al had het eigenlijk al minstens 7-0 moeten staan, we gingen thee drinken met een magere 2-0 tussenstand.

De tweede helft had twee gezichten. Iedereen was namelijk wel erg verbaasd toen Blauwhuis met hun oude geblesseerde aanvallers tot twee keer toe over de middellijn kwam en tot twee keer toe wist te scoren! Ineens stond het 2-2 na een kwartier in deze tweede helft en het publiek begon de witte zakdoekjes al te zoeken. Gelukkig werd er snel orde op zaken gesteld, toen de alles-kunner (links back, rechts voor, etc) Colin de 3-2 binnen ramde. Even later zorgde Jorrit voor de beslissing door de 4-2 over de doellijn te werken. In de slotfase werd de hattrick van Iwan zelfs nog gerealiseerd. Zo werd deze chaotische wedstrijd toch nog met een nette 5-2 score afgesloten.
Volgende week de kraker tegen Akkrum 3. Achterin wordt dan weer alles dichtgehouden, de luchtmacht Ronald-Jan-Hans-Iwan moet in stelling worden gebracht en de spitsen trainen deze week minstens 2 keer…

Er werd vandaag gespeeld met: Arjen, Marco, Iwan, Hans, Ronald, Xander, Jan, Danny, Chanan, Jorrit, Marc, Colin, Erwin, Theo en Bart.
Scheidsrechter Carlo Serra bedankt voor het oppakken van de fluit en het in de borstzak houden van de kaarten!

  • Deel dit artikel