menu

LSC 4 wint discutabel in slotminuten

Verslag Geplaatst door

Nadat de eerste twee bekerwedstrijden van LSC 4 werden afgelast, trapten ze zondag 30 augustus voor het eerst na de zomerstop weer af. FFS 2 uit Vegelinsoord was de tegenstander. Deze ploeg had al wel twee bekerpartijen in de benen, welke beide verloren gingen. Na een 2-10 verlies tegen Akkrum 3 en een 4-3 nederlaag tegen Donkerbroek 3 bleek ook LSC 4 te sterk voor de gasten uit Vegelinsoord. Het werd in de slotminuten 3-2 voor LSC, dankzij een discutabele winnende goal.

Met een uitgedunde wedstrijd startte LSC 4 aan de wedstrijd. Aanvoerder Marno (vakantie), Sikko (werk), Marc (geblesseerd) en Stefan (festival) waren om verschillende redenen afwezig. Ook vice-aanvoerder Martijn speelde niet mee. Wel was hij op hetzelfde veld te vinden in een geel shirtje en een fluit in de hand. Martijns debuut als scheidsrechter. Een debuut dat hem (en de betrokkenen) lang zullen heugen.

Vanwege het ontbreken van zowel aanvoerder Marno als vice-aanvoerder Martijn nam Erin de Hertha BSC-aanvoerdersband om de arm.
De opstelling was als volgt: Pieter; Marcel, Paul, Erin, Randy; Remco, Steven, Rik, Mauro; Saïd, Kasper.
Bank: Bart, Lizandro

Hoewel wedstrijden van LSC 4 vaak spectaculair zijn, bleven de grote toeschouwersaantallen dit keer terecht uit. Zeker de eerste helft zou zelfs Al Pacino in ‘Insomnia’ in slaap sussen. Het tempo lag continu te laag en spaarzaam waren er kansjes. FFS 2 had de bal het meest, maar dat balletje ging rond à la Ajax: van back naar centrale verdediger naar andere back en weer in de retour. Dit kwam mede doordat LSC gewoon goed stond te verdedigen. Gelegenheidslibero Paul vulde zijn rol uitstekend in.
In de eerste 30 minuten konden we maar één mogelijkheidje noteren: Kasper zette een dribbel in en bereikte de achterlijn op een paar meter van het doel. Hij legde af op de inkomende Remco. De debutant kreeg echter zijn voet niet lekker achter de bal en schoot naast.

De keurig fluitende Martijn onderbrak de wedstrijd voor een nodige drinkpauze. Of de spelers of de scheidsrechter zelf die pauze meer nodig had is niet duidelijk. (Eerlijk is eerlijk: Martijn had kort voor deze wedstrijd 70 minuten gespeeld bij LSC 5.) Kort na de drinkpauze kwam Lizandro er in voor Kasper (die net als doelman Pieter op dezelfde dag ook al meespeelde bij LSC 3). Een gouden wissel. Na een ingooi van Randy ging Lizandro op avontuur. Een vlugge dribbel langs een paar tegenstanders beloonde hij met een doelpunt. Binnenkant paal in de korte hoek schoot hij raak. 1-0 en rust.

Hoewel veel spelers graag wat langer rust hadden gehad dan slechts de 15 minuten rust, mocht Remco wel wat langer bijkomen. Bart kwam voor hem in de plaats.
Maar ook in het tweede bedrijf kon noch LSC, noch FFS potten breken. De 2-0 kwam dan ook uit het niets. Een lange bal over rechts van Randy bereikte Lizandro. Lizandro was sneller dan zijn tegenstander en plaatste de bal rustig in het korte hoekje. Met die 2-0 leek LSC op rozen te zitten. Toch wist FFS naast LSC te komen.

De aansluitingstreffer kwam in de 67ste minuut. Ondanks de goal was er niet gek veel aan de hand. De moegestreden Steven werd naar de kant gehaald voor Kasper, wat voor nieuwe energie zorgde. LSC ging een beetje op zoek naar de 3-1. Kasper raakte de lat, maar het was juist FFS die de goal maakte. In de 83ste minuut kwam FFS met een uitbrak, LSC schakelde slecht en de late gelijkmaker was een feit. 2-2.

Een 2-0 voorsprong weggeven zo laat in de wedstrijd zou een zure openingswedstrijd zijn voor LSC 4. Maar toen brak minuut 88 aan. Erin nam slim een snelle vrije trap en de verraste tegenstanders vergaten Kasper te dekken. Na een slalom was een corner het resultaat. En toen gebeurde het: de corner ging richting Saïd, hij controleerde de bal en legde klaar voor Bart. Bart bedacht zich niet en schoot raak in het dak van het doel. 3-2! FFS wilde echter niet akkoord gaan met de beslissing. Zij zagen ‘een duidelijke handsbal’. Scheidsrechter Martijn claimde niets gezien te hebben. Onder hevig protest keurde hij de goal goed. 3-2 kwam op het scorebord te staan en, ondanks een poging van Rik van 40 meter afstand, bleef het bij deze stand. De wedstrijd mag snel vergeten worden, maar die laatste goal onthouden we.

  • Deel dit artikel