menu

LSC 4 wint van angstgegner

Verslag Geplaatst door

HARLINGEN – Harlingen 4 toonde zich in voorgaande jaren een kwelgeest voor LSC 4. Zo werd het vorig seizoen 4-8 en 3-7. Ook in de ontmoetingen in het seizoen daarvoor wist LSC niet te winnen. Duidelijke taal. Echter zou het deze keer anders zijn, zo bleek. LSC toonde zich weerbaar en kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand. De seizoensouverture van LSC ging gewonnen met 2-4.

Opstelling: Martin; Marc, Erin, Marno, Steven; Marcel, Rik, Kasper; Lizandro, Lennart, Bart.
Bank: Martijn, Gert, Mauro.

LSC 4 kende niet een extreem drukke transferperiode in de zomer. Er werd afscheid genomen van Stefan en Saïd. Ook werd er bijna afscheid genomen van Marc, maar hij bleef. De leegte die ontstond werd goed gevuld met aanwinsten Lennart en Gert. De verse aankopen zouden een vitale rol in de overwinning spelen. Maar voordat dat ging gebeuren, moest LSC eerst tamelijk onverdiend op achterstand komen.

LSC had in de eerste 20 minuten de wedstrijd aardig onder controle. Echter bij een lange peer van Harlingen ging het mis voor LSC. Aanvoerder Marno liet het balletje een paar keer stuiteren, om vervolgens rustig de keeper te kunnen aanspelen. Echter raakte hij de bal niet fijn, wat resulteerde in een te kort passje. De spits van Harlingen strafte het direct af: 1-0. “Het veld was stroperig”, aldus de aanvoerder zelf, in Eriaanse bewoordingen.

Jammerlijk, maar gelukkig werd voor rust de stand gelijk getrokken. Spits Lennart werd neergehaald op randje 16. Een mooie plek voor een linkspoot. Linkspoot Marcel had vrijdag de loting gewonnen om een vrije trap te nemen, dus dat deed hij. En hoe! Kiezelhard vond Marcel de verre winkelhaak. Een weergaloze vrije trap: 1-1.

In de rust kwam de half-zieke Martijn er in voor Marc. Gert verving Bart.

In de tweede helft creëerde LSC niet bijzonder grote kansen, maar was het uiterst effectief. Harlingen had het balbezit, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde het niet. Voorzetten en corners werden keer op keer uit de lucht geplukt door Martin. Toch was het vanuit een corner dat Harlingen weer op voorsprong kwam. Een korte corner kwam terecht op randje 16 bij een Harlingen-speler. Deze vond een teamgenoot bij de tweede paal met een voorzet op maat. Met het hoofd kopte deze raak: 2-1.

Het spel van LSC was niet denderend, maar bij vlagen was het acceptabel wat er vertoond werd. Verdedigend stond het keurig. Harlingen gaf zelf verdedigend veel ruimte weg. En daar werd gretig gebruik van gemaakt door snelle jongens Lizandro en Gert. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Gert met een actie op snelheid de achterlijn haalde en de bal voorlegde. Bij de eerste paal werd door iedereen mis getast. Maar achter alles en iedereen was nog de nieuwe nummer 9 (met nummer 5, want dat shirt was een maatje groter) Lennart. Met z’n verkeerde rechter schoof hij van dichtbij de bal in de lege hoek: 2-2.

Niet veel later was LSC alweer trefzeker. Een corner werd weggewerkt door Rik. Lennart werd compleet vrijgelaten op de middenlijn en kon afstomen op twee verdedigers. Op rechts ondersteunde Gert hem. Met een uiterst secuur balletje tussen de verdedigers door bereikte de ene aanwinst de andere. Gert beloonde de uitstekende pass met een doelpunt. Hij schoot de bal hard met binnenkant rechts laag in de korte hoek: 2-3.

Voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong voor LSC. Harlingen ging meer drukken, maar kwam nooit echt in een kansrijke positie. Door verder naar voren te spelen, gaf Harlingen verdedigend veel ruimte weg. Lennart zag zijn kans en dribbelde weer richting het vijandelijk doel. Weer werd hij op rand 16 onderuit gehaald. Ditmaal lag de bal aan de andere kant van de 16, ten opzichte van de eerste helft. Waar linkspoot Marcel in de eerste helft de verre bovenhoek vond met een harde knal, was het nu rechtspoot Kasper die de verre bovenhoek vond met een fraai draaiballetje: 2-4.

Verder nog:
– De Harlinger scheidsrechter liet na afloop weten “genoten te hebben van twee juweeltjes van doelpunten”. Ook bedankte hij LSC 4 voor hun sportiviteit.
– Marcel kreeg in de tweede helft een gele kaart. Twee spelers van Harlingen kregen ook de gele prent te zien. Vooraf gaf de scheidsrechter aan geen tijdstraf te hanteren.
– Een speler van Harlingen zei dat ze in twee seizoenen nog nooit een wedstrijd hadden verloren op eigen veld. Deze statistiek is nog niet gefactcheckt.
– Lizandro was de speler die het vaakst en het hardhandigst tegen de grond werd gewerkt. “Ik ben mishandeld”, was zijn conclusie achteraf.
– Lennart werd getest als spits en slaagde ruim. Hij was bij alle LSC-doelpunten betrokken.

  • Deel dit artikel