menu

LSC 4 verslaat ONB in absolute kraker

Verslag Geplaatst door

Sneek – Een op papier niet aantrekkelijk affiche tussen LSC 4 en ONB 3 resulteerde op zondag 9 december in een topwedstrijd. Het neutrale publiek en LSC 4 waren de winnaars. Bij rust stond LSC met 4-2 voor. Direct na rust zag LSC een rode kaart en moest met tien man verder. ONB kwam terug tot 4-4, maar in de laatste minuten trok de thuisploeg toch aan het langste eind. 5-4.

Omdat de spelers van LSC 4 in extase waren, wordt vandaag het verslag geschreven door een speler van ONB 3.

‘Zondag gingen we naar Sneek. We hoopten te winnen van een ploeg met weinig goals voor en weinig goals tegen. Dat lukte helaas net niet. Het werd 5-4 voor LSC. Dat zure verlies maakte ons erg verdrietig. Gelukkig mochten we op de terugreis langs McDonalds. Toen werd het toch nog een leuke dag.

We hadden nogal pech zondag. Onze keeper raakte geblesseerd bij ONB 2, dus moest er een speler keepen. Ook had een groepje autopech onderweg, waardoor we later moesten beginnen. In die auto zaten de ballen voor de warming-up. Gelukkig mochten we wat lenen van LSC. Maar u begrijpt al: het begon allemaal niet zo soepel.

Ook tijdens de wedstrijd ging het niet soepel. LSC was dominant, beter en kreeg kans op kans. Het was logisch dat het 1-0 werd. Nog logischer zou het zijn als het 2-0 werd, maar wonder boven wonder maakten wij plots twee goals. Twee kansen, twee goals. Klagen deden we absoluut niet. Hun laatste man kreeg trouwens geel, waardoor LSC 10 minuten met 10 man moest spelen. Hier profiteerden we niet van. We dachten lekker de rust in te gaan met een voorsprong, maar dat was een illusie. Voor rust scoorde LSC nog drie keer!

We stonden dus met 4-2 achter. In de rust hebben we elkaar flink de waarheid verteld. Ik weet niet of dat hielp. LSC had flink lopen wisselen. De twee scorende spitsen waren, de midmid en de goed spelende linksback waren er afgehaald. Dat leek wat drastisch. Misschien dat dat de oorzaak was, of omdat de laatste man van LSC direct na de thee met een rode kaart van het veld werd gestuurd. (Terecht, al zeg ik het zelf.) Het deed de wedstrijd kantelen. We kwamen terug tot 4-4 en hadden kans op meer. De paal en lat stonden in de weg, maar vooral hun keeper keerde veel. Na de 4-4 ging LSC weer wisselen. De spits die al een hattrick had gemaakt, mocht proberen zijn dag nog mooier te maken.

En inderdaad: tien minuten voor tijd scoorde die dekselse spits weer. De goal werd echter afgekeurd. Wederom terecht, al zeg ik het zelf. Helaas scoorde hij even later alsnog. Dat doelpunt telde. In de allerlaatste seconde kregen we een vrije trap op 25 meter afstand. Een ongelooflijke pegel die volgde spatte uiteen op de lat. Wat een pech! De scheids floot direct daarna af.

Gezien de eerste helft hadden we nooit gedacht dat het nog zo spannend zou worden. We willen LSC graag bedanken voor de mooie wedstrijd en de ballen die we mochten lenen bij de warming-up. Ook willen we Ome Cor bedanken voor de lekkere Happy Meals na de wedstrijd.’

  • Deel dit artikel