menu

LSC 4 verliest en ligt uit het bekertoernooi

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Afgelopen zondag (23-02) was het dan zover, bekervoetbal op sportpark Leeuwarderweg.
Aangezien het bekertoernooi nog 9 teams telde werd er besloten een tussenronde in te plannen, hierbij moesten LSC 4 en Gruno 2 uitmaken wie naar de laatste 8 kon.

Voor aanvang van de wedstrijd had Carlo Serra voor het eerst dit voetbalseizoen de stapjoker ingezet, dit betekende dat de mannen niet opstap mochten en voor 01:00 in bed moesten liggen. LSC 4 zou LSC 4 niet zijn als er een paar spelers hier een stokje voor zouden steken en toch besloten om even om het hoekje te kijken in de stad. Dit kwam gelukkig de tot dan toe slecht gevulde boetepot wel ten goede.

Eenmaal aangekomen op het sportpark zagen de mannen een, voor het oog, goed lijkende ploeg uit de zusterstad Groningen verschijnen. Dit mocht natuurlijk geen indruk maken op de mannen, dus besloot Carlo dat het tijd was om naar de kleedkamers te gaan. Toen de opstelling werd aangehoord werd al snel duidelijk waar het probleem vandaag zou zitten, LSC 4 had namelijk wegens blessures/ vakantie geen centrale verdedigers en moest dus nood gedwongen met 2 middenvelder in het hart van de verdediging spelen.
Toch was het tijd voor de mannen om te vlammen en de wedstrijd begon dan ook sterk voor het vierde. Na een corner genomen door Lars Hemmes kon Erik Poiesz de 1-0 binnen koppen aangezien de keeper van Gruno nog niet helemaal wakker bleek.
De wedstrijd vorderde en leverde niet veel grote kansen op, dit werd deels beïnvloed door de wind die op haar manier invloed uitoefende op het schaakspel van de twee ploegen.
Na een ruim half uur voetballen wisselde Gruno maar liefst 4 spelers (ogenschijnlijk spelers van het 1e elftal van de lokale voetbalclub). Na de wissels begon Gruno dan ook aan te dringen, LSC werd hoog vastgezet en moest steeds vaker de lange bal hanteren.

Gelukkig was daar dan het eindsignaal van de 1e helft en mochten de mannen bij een 1-0 voorsprong genieten van een bakje thee. In de rust hebben we besproken hoe we de tweede helft wouden beginnen, aangezien we wind mee zouden hebben wouden we meer gaan aanvallen.

Eenmaal begonnen aan de tweede helft begonnen de mannen toch wat nerveus, Gruno kreeg al na enkele minuten de eerste mogelijkheid van de tweede helft.
Toch kreeg LSC in de 52e minuut een vrije trap, Erik Poiesz ging achter de bal staan en besloot te gaan spelen met de wind. Na een mooie voorzet vond hij dan ook het hoofd van Marc Wiersma, die in de rust was ingevallen, waardoor het 2-0 stond voor de thuisploeg. Gruno leek even van slag want in de 54e minuut kreeg LSC weer een vrije trap, echter besloot Erik Poiesz deze vrije trap in een keer op doel te schieten. Na het sein dat de vrije trap genomen mocht worden vloog deze bal dan ook op fenomenale wijze in het goal en stond het 3-0 (voor beelden verwijzen wij u naar het Instagram account van LSC4).
Wat echter volgde waren 10 minuten die de mannen het liefst snel vergeten, binnen 5 minuten stond het namelijk 3-3 en na 10 minuten spelen stond het zelfs 3-4.
De mannen wisten niet wat ze overkwam, LSC liep veel te ver terug en er werd niet met dezelfde agressie gespeeld als in de eerste helft.
De wedstrijd was echter nog niet gespeeld en dus mochten de mannen niet opgeven. in de 74e minuut was daar dan weer Erik Poiesz (hoe kan het ook anders) die van zo’n 30 meter besloot om maar eens te schieten. Ook deze bal vloog op een fenomenale wijze in de rechterbovenhoek, dit betekende de 3e goal van Erik en de 4-4 in de wedstrijd.
Na 90 minuten voetballen stond het nog 4-4 waarna er penalty’s genomen mochten worden.
Waar de mannen nog een 100% score hadden met penalty’s tegen black boys was dat vandaag niet het geval. Dennis miste namens LSC namelijk een penalty waarna Gruno 2 geen fouten maakte in de strafschoppenreeks, dit betekende dan ook het einde van het bekeravontuur voor de mannen van LSC 4.

Hoe zuur deze uitslag ook is, de mannen mogen toch trots zijn dat ze bij de laatste 9 zijn geëindigd. Ook willen wij alle supporters bedanken die in grote getalen aanwezig waren bij de wedstrijd. Volgend jaar zullen de mannen weer een gooi doen naar de beker!

  • Deel dit artikel