menu

LSC 4 spekt boetepot in aanloop naar Berlijn

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Afgelopen zondag was het dan zover, de laatste wedstrijd van het jaar. Ook bij deze laatste wedstrijd waren er natuurlijk mensen die zich hadden verslapen, dit ten goede van de boetepot. De mannen mochten om 11:00 aantreden in Surhuisterveen maar dit weerhield niet alle spelers van een gezellig zaterdagavond.

Eenmaal begonnen aan de warming up kwamen de spelers erachter dat Surhuisterveen een belabberd hoofdveld had waardoor het alle schijn had van een zware wedstrijd. Ook bij deze wedstrijd was er een debutant! Jort Dikkeboom werd vrijdagavond namelijk overgehaald door hoofdcoach Carlo Serra om zijn debuut te maken bij LSC 4.

Uiteindelijk werd er afgetrapt met weer een verrassende opstelling, Dennis mocht namelijk weer op 10 spelen en onze media man Troy van Dijk stond op de kist! Bonnie begon dus op de bank. De wedstrijd begon voor LSC alles behalve sterk, we waren niet scherp genoeg en Surhuisterveen kwam dan ook op 1-0 voorsprong. Ook bij deze uitwedstrijd kwamen we erachter dat de scheidsrechter niet in ons voordeel floot, Marc Wiersma was de eerste die dit mocht ondervinden met een gele kaart na kritiek op de wedstrijdleiding (overigens terechte kritiek). LSC stond dus met 10 man maar nadat Bonnie op 10 kwam te spelen begon LSC toch wat beter te voetballen wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1 die op naam kwam van Bird. Nadat LSC zich aardig had herpakt was daar dan toch de 2-1 na slecht uitverdedigen.

De ruststand was dan ook 2-1. Hierbij kwamen 2 dingen naar voren, namelijk een zwak begin van de wedstrijd maar ook het fluiten van de scheidsrechter. De scheidsrechter nam vaak verkeerde beslissing in het nadeel van LSC, echter was dit niet de eerste keer dit jaar in een uitwedstrijd. Carlo gaf een toespraak in de rust met als doel de scheidsrechter met rust te laten en zo begon dan ook de 2e helft met Jort Dikkeboom op rechtsbuiten.

Eenmaal begonnen aan de 2e helft bleek de scheidsrechter een denkbeeldig shirt van Surhuisterveen aangetrokken te hebben, hij negeerde namelijk onze grensrechter waardoor Surhuisterveen de 3-1 kon maken. Nadat veel spelers verhaal gingen halen was de uitleg van de scheids dat hij met zijn eigen ogen (25 meter verderop) kon zien dat van buitenspel geen sprake was. Dit resulteerde in chagrijnige gezichten en irritatie onder de spelers, niet veel later mocht rugbymeijer dan ook het veld verlaten met een gele kaart na een tackel die te laat werd ingezet.

LSC stond voor de 2e keer deze wedstrijd met 10 man maar kon toch de 3-2 maken nadat Bonnie 3 man passeerde en zo simpel een 1 op 1 wist te maken. Nadat rugbymeijer weer in het veld kwam verhuisde hij naar de spits, dit betekendde 4 aanvallers! Toch had ook Surhuisterveen met 10 man mogen staan nadat Lars hemmes schandalig werd neergehaald, maar raar genoeg wuifde de scheidsrechter dit weg.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kreeg LSC nog een vrije trap van 25 meter, veel spelers gingen mee naar voren. Echter kreeg LSC de vrije trap direct tegen nadat de vrije trap genomen was, de reden hiervan is nog steeds onbekend. Gelukkig voor de boetepot was de scheidsrechter de beroerdste niet en gaf hij Bird ook een gele kaart na vermeende kritiek.
LSC verloor dus haar laatste wedstrijd met 3-2 maar mag zich toch opmaken voor de voorronde van de europa leaque die komende vrijdag in Berlijn zal plaats vinden.
Om nog even terug te komen op de wedstrijd, veel mensen werd altijd verteld/geleerd “doe geen dingen die je niet kan”. Dus beste mensen, bewandel a.u.b. niet hetzelfde pad als onze scheidsrechter en ga geen dingen doen die je niet kan. Dus ook geen wedstrijden fluiten.

  • Deel dit artikel