menu

LSC 4 sluit matige eerste seizoenshelft toch positief af

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Sneek – Zondag 15 december stond de bekerwedstrijd tegen Dronrijp 3 op de planning voor de mannen van het vierde. De vedettes van de club aan de Leeuwarderweg kennen een moeilijke eerste seizoenshelft, maar kunnen deze toch goed afsluiten door door te bekeren ten kosten van Dronrijp.

In tegenstelling tot andere wedstrijden, was het gros van de selectie keurig op tijd te vinden op het sportpark. Echter had Lars Hemmes zich wel verslapen en dit werd keihard afgestraft door de trainer door Hemmes op de bank te plaatsen.

Nadat de spelers van beide teams om 14;30 op het veld stonden, kon er worden afgetrapt. LSC begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam na 6 minuten op 1-0 voorsprong. Nick Jochems, die weer een minuten kreeg van de trainer, stak de bal diep op Arvid die vervolgens aflegde op Mark Haitema die de bal simpel binnen tikte, 1-0. Een ongekende luxepositie voor het vierde. LSC was in de begin fase de betere ploeg en had weinig te vrezen voor de gasten. Na een goede eerste 20 minuten kwam de klad er een beetje in en gebeurde er weinig meer, maar LSC ging rusten met een voorsprong.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. LSC had de bal en probeerde kansen te creëren en dat lukte bij vlagen aardig. Na enkele kansen te hebben gemist, was het in de 65e minuut dan toch raak. Een corner werd in eerste instantie weggewerkt door de Dronrijpenaren, maar de bal werd 20 meter voor het goal weer veroverd door Arvid (die daar wettelijke niet toegestane lichaamsdelen voor gebruikte, maar aangezien er nog geen VAR aanwezig is, mocht de aanval door). De bal belandde bij Mink van Sermondt, die de bal doorschoof naar Marc Wiersma (De Tank). Deze kapte de verdediger van Dronrijp nog uit, legde de bal voor zijn linker en hamerde deze bal in het dak van het doel. 2-0 voor de Snekers! `Dit is ongekend!´ moet de voorzitter, Henk Douwsma, gedacht hebben en galmde de boodschap dat er gescoord was door de klassieke stereo van het sportpark. De wedstrijd was hierdoor in het slot gegooid. Dronrijp kreeg nog één dikke kans, maar daar bleef het bij.

LSC 4 overwintert in de beker en dus is de crisis die boven het hoofd hing van de hoofdcoach Carlo Serra voorlopig afgezworen. De mannen van LSC 4 wensen ieder alvast prettige feestdagen en een sportief 2019 toe. Tot volgend jaar!

  • Deel dit artikel