menu

LSC 4 pakt direct koppositie! Of toch niet?!

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Het was zondag 22 september, een zonovergoten middag op sportpark Leeuwarderweg. LSC 4 moest aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen VWC 2. Na de winst in de beker van vorige week had het boegbeeld er alle vertrouwen in om het seizoen goed te gaan beginnen.

Om half 3 startte de wedstrijd. LSC 4 begon fel en na 40 seconden lag de bal al in het net! Het doelpunt kwam op naam van Lorenzo Silvius, die na lang blessureleed zijn eerste minuten van dit seizoen bekroonde met een snelle goal. In de 8e minuut was het weer raak! En je raad het al het was weer Lorenzo met een schitterende volley. Na deze twee vroege treffers hield LSC 4 de controle over de wedstrijd en voetbalde het de eerste helft rustig uit. Coach Carlo Serra was echter nog niet geheel tevreden en besloot daarom ook om maar liefst vijf wissels toe te passen in de rust. Hij koos voor een aantal meer ervaren spelers zoals Pielie (Leeroy) en de Tank Wiersma. Dat er meer ervaring in de ploeg stond was meteen te merken. Na 1 minuut te hebben gespeeld in de tweede helft lag de bal alweer in de goal, 3-0, doelpuntenmaker Rooie Rinus oftewel de Bird. D

e ervaren ploeg was gretig en wilde meer. Pinguin Erik Poiesz nam in de 53e minuut de 4-0 voor zijn rekening. 1 minuut later was het volgende doelpunt alweer een feit, de 5-0 werd gemaakt door Lars Hemmes. En nog binnen het eerste kwartier van de tweede helft lag ook nummer 6 erin, doelpuntenmaker de Tank. Dezelfde tank nam ook het slotakkoord voor zijn rekening na een Messiaanse actie schoof hij de bal bekeken met zijn chocoladebeen in de verre hoek. LSC 4 (ook wel het Manchester city van Friesland genoemd) vond het wel mooi geweest en voetbalde de wedstrijd rustig uit. Eindstand 7-0! Na de wedstrijd werden er nog gezellig een aantal biertjes genuttigd en zag LSC 4 wat de concurrentie had gedaan. Niemand won zo dik als het boegbeeld en dus zouden de mannen bovenaan staan. Tot op dinsdag 24 september het bericht kwam dat VWC 2 zich teruggetrokken heeft uit de competitie. Dit betekent dat de teller weer op nul punten staat, maar niet getreurd. Aanstaande zondag om 11:00 uur speelt LSC 4 de uitwedstrijd tegen Nieuweschoot 2. De mannen zullen er alles aan doen om daar fris en fruitig aan de aftrap te verschijnen om op die manier weer zo snel mogelijk aan de top van de competitie te komen!

  • Deel dit artikel