menu

LSC 4; Nu ook op basis van resultaten een reuzendoder!

Verslag Geplaatst door

De mannen van LSC 4 mochten dit weekend weer opdraven op de mooie kunstweide aan de Leeuwarderweg. Een thuiswedstrijd tegen koploper G’dyk 3. LSC 4 is na een korte voorbereiding na de winterstop bijna weer topfit en waren dus nagenoeg klaar voor deze wedstrijd. Twee weken geleden werden de heren van LSC 4 nog met 1-3 van de mat getikt door Harlingen 4, maar dit keer stonden de gezichten allemaal de goede en dezelfde kant op.

Vrijdag werd er na de training een gouden tactiek bedacht. Krediet gaat naar de 4 mannen die er waren. Ere wie ere toekomt. LSC 4 startte dan ook deze mooie zondagmiddag in een 4-5-1 systeem. Lekker in de kont hangen, counteren en het achterin dicht houden. Waar het woord van de 1e seizoenshelft was: Positiviteit, is het woord van de 2e seizoenshelft: Explosiviteit geworden. Iets wat Marcel Feenstra erg letterlijk nam, maar daarover straks meer. Lsc begon met Martin ‘Wolverine’ Westra op de kooi. Voor hem stonden in het centrum Erin en Jan L., daarnaast op de vliegende backs stonden links Martijn en rechts Marc. Op het vijfmansmiddenveld stonden als verdedigend blok Marcel en Paul en voor hun stond Hendrik, overgeheveld vanuit het 35+ team. Op de vleugels stonden links de makkelijk passerende Bart en rechts Jan K. Als eenzame spits mocht Lizandro beginnen op een eilandje. De bank was niet minder spectaculair dan de basis, hier zaten sterkhouders Rik de Jong, Mauro Koolen en Robin de Boer, vergezelt door het neefje van Tim en Chanan.

Naarmate de wedstrijd vorderde leek het systeem ontzettend goed te werken en wisten de mannen van de ongeslagen koploper eigenlijk niet hoe ze door het sterke en stevige blok van LSC 4 moesten komen. LSC speelde de eerste tien minuten meer ballen over rechts, want Bart kreeg het pas na 10 minuten voor elkaar om een bal te raken. Al dan niet vol in zijn gezicht. Het was daarna LSC die terecht op voorsprong kwam, dankzij een goede aanval en een keurige goal van debutant Jan K. Een goede aanval van G’dyk zorgde helaas voor de 1-1 en daarna werd het gauw 1-2 en 1-3 door persoonlijke foutjes. Martijn liep een steekbal, waardoor Jan en Erin gezien waren, perfect dicht, was het niet dat hij vergat de bal weg te werken. Bij de 1-3 ging de keeper niet geheel vrij uit, maar wat heeft die man een fantastische beullig niet?

De 2-3 van LSC viel nog voor de rust, een mooie aansluitingstreffer die op naam gezet mag worden van Marcel. Als een kanon vuurde hij de bal op de goal, enigszins van richting veranderd belandde hij in het doel van de tegenstander. Explosief!

Op 2-3 gingen de mannen van beide partijen rusten en een groot compliment voor de wissels die keurig de thee hebben geregeld voor beide ploegen.
Na rust kwamen alle wissels erin, zij moesten het doen na rust!

En een paar minuten na de rust maakte eentje het gelijk al waar. Het was het neefje van Tim die genadeloos uithaalde in de lange hoek. 3-3. Het was een wedstrijd die op en neer ging en waarbij het mooiste nog moest komen. Na de 3-3 werd het een beetje vechtvoetbal, waarbij Marcel zijn explosiviteit weer even kon laten zien. Explosief in de duels, waarbij hij zelf tamelijk tot redelijk fair bleef. Hij deed dit zo slim, dat zelfs zijn tegenstander eruit werd gestuurd nadat hij agressie toonde richting het gezicht en lijf van Marcel. Ook hierna bleef het knokvoetbal en lang bleef het 3-3, een uitslag waar LSC vooraf voor zou tekenen en een uitslag waar de G’dykers nog niet tevreden over zouden zijn, zij hadden dan ook nog geen enkel puntverlies geleden. Het was helaas toch G’dyk 3 die vijf minuten voor tijd de 3-4 maakte. De man die de goal scoorde schreeuwde nog iets naar Marcel in de trant van: LEKKER VOOOR JEEEEE, maar hier hebben we achteraf hard om gelachen. Over en sluiten dachten we, was het niet dat Erin riep: één op ééééén!! Het neefje van Tim ging mee naar voren en 3 minuten later beukte hij letterlijk de 4-4 binnen. Hartstikke mooi, en lekker voor G’dyk’s nummer 6. Nog lekkerder was het moment waarop Martijn de bal passte naar Robin en Robin een crossbal gaf op Chanan, die de bal knap meenam en de bal voorbij de doelman schoof. 5-4 voor LSC, waarna de uitstekend fluitende scheidsrechter aangaf dat het tijd was! Een prachtige eerste winstpartij in 2017 is een feit.

Nog leuk om te vertellen:
– LSC 4 blijkt een uitstekende reuzendoder te zijn.
– Hendrik van het 35+ team kon moeiteloos mee en liep de meeste meters van iedereen.
– Chanan werd uit de volleybalkantine geplukt.
– Het neefje van Tim werd uit de kroeg geplukt.
– Er waren wél 13 man publiek, waarvan er 4 zelfs vanuit G’dyk meegereist waren.
– Anton Altenburg liet zijn gezicht zien, nadat hij al vanaf de Sneekweek bij ons in de app zit.
– Bart is een fantastische passeerder, volgende keer passeren we hem weer.
– Nadat er ’s ochtends in de app werd gezet dat we half 1 speelden ipv half 3, waren er een aantal man in paniek, wat resulteerde in verplichte wissels.

  • Deel dit artikel