menu

LSC 4 Nieuws

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Zoals altijd houden wij onze FANS op de hoogte van de wedstrijden die LSC 4 speelt. Helaas lopen we wat achter met ons nieuws, daarom hier een kleine samenvatting.

De mannen van LSC 1890 4 hebben de gehele zomer door getraind om zo fit aan het nieuwe seizoen te beginnen.
Op 22 augustus was het dan eindelijk zo ver en gingen de mannen richting Burgum voor een oefenpotje. De eerste wedstrijd weer na anderhalf jaar. Hoe zou dit gaan? Wel ik zal het u vertellen. De trainer had de beschikking over maar liefst 19 spelers, een unicum want nog nooit was iedereen aanwezig én fit. Bij rust stond het 1-4 (3x Jorn Eggens) voor LSC dus ging de trainer maar even wisselen. Acht wissels. Helaas pakte dit niet heel goed uit en werd de uitslag uiteindelijk 4-4. Voor de eerste wedstrijd na zo’n lange tijd prima.

27 augustus moesten de mannen alweer aan de bak en wel tegen stadsgenoot SWZ 4. Weer even wat wedstrijdritme opdoen. Deze wedstrijd was LSC heer en meester en werd er met 2-6 gewonnen. Gelukkig werpen de loopladdertjes en de conditietraining zijn vruchten af.

Vervolgens werden wij vrijgeloot in de beker. De tegenstander trok zich namelijk terug. Een ronde verder is altijd leuk, toch spelen wij er liever voor. Ook de competitie kende een valse start. De eerste twee wedstrijden werden niet gespeeld, eveneens omdat de tegenstander zich terugtrok uit de competitie. Jammer, maar zo gaat het helaas.

26 september: Eindelijk mocht LSC 4 starten met de competitie. De ‘ouwe seunen’ uit Harlingen kwamen op visite. LSC 4 had weer een grote selectie, maar het ontbrak aan Joris Spijkstra. Deze APAAT! had zich bij het maken van het ontbijt gesneden aan de kaasschaaf. Daar was dus al de eerste blessure van het seizoen. Ondanks het gemis van de apaat begon LSC sterk aan de wedstrijd. Er werd goed positiespel gespeeld en in de 13e minuut gaf debutant Dion de Wit de bal voor op de opgekomen linksback Dennis Vd Veen ( aka de Theo Janssen van het 4e ). Hij zorgde voor de 1-0. Daarna bleef LSC verzorgd voetbal spelen en kreeg in de 29 minuut een strafschop. Deze werd benut door Marc Wiersma, de Vedette Tank, 2-0. In de 31e minuut geeft Jorn Eggens de bal voor richting Erik Puis, die met een fraaie volley zorgde voor de 3-0 . In de 42e minuut bracht de benjamin van het 4e, Ole Wiersma, de score op 4-0. Na rust komen er wat wissels in en stuurt de trainer aan op de score uit te breiden en volle bak door te gaan en dit doen de boys dan ook. De coach stuur de OPHALER naar voren. Nu zult u denken… wie is de ophaler… nou dat is niemand minder dan Vester Jorna. Normaal altijd een verdediger, nu er in gekomen als buitenspeler. Hij brengt de score in de 71e minuut op 5-0 door een wereldgoal en zeer goede voorzet van Jort Bloemhof. LSC blijft gas geven in 74e minuut geeft LO de bal aan Bird en zorgt voor de 6-0. LSC probeert de wedstrijd uit te voetballen, de trainer gooit Allard Veenema nog de spits in. Deze man wilden we graag laten scoren, hij gaat het 4e helaas voor een half jaar verlaten voor een studie in Bremen. Allard kon helaas zijn droom niet waarmaken om eindelijk zijn eerste goal te maken in het seniorenvoetbal. Vester daarentegen zorgt in de 79e minuut wederom met een wereldgoalkopbal over de uitkomende keeper voor 7-0. Kortom een mooie start van de competitie. De zege is nog even goed gevierd daarna. HET SEIZOEN IS LOS!

3 oktober mochten de boys aantreden in De Knipe om tegen het plaatselijke READ SWART 3 te spelen. LSC dacht dat ze hier ook wel even de punten zouden pakken, maar helaas werd het een totale off-day voor de mannen. Read Swart speelde met aardige wat goede voetballers op leeftijd en had meer ervaring in huis dus dan de jonge gasten van LSC. LSC kon de kansen maar niet afmaken en verloor helaas de tweede competitie wedstrijd met 2-4. Onder het genot van de ‘Lekkerste gehaktbal van Friesland (Huisgemaakt en met uitjes en kruidnagel) werd er nog even na gesproken over wat er volgende week weer beter moet, om toch te proberen om in MEI een leuk feestje (K……..schap) te vieren met onze trouwe supporters.

Komende zondag moeten de mannen weer vroeg aantreden en wacht er om 09:45 (THUIS GELUKKIG) een wedstrijd tegen Terschelling en zullen we proberen weer 3 punten te pakken.

Tot komende zondag,

Vriendelijke groeten,
De TRAINERT Carlotelli

  • Deel dit artikel