menu

LSC 4 met hangen en wurgen door in bekertoernooi

Verslag Geplaatst door het bestuur

Voor de mannen van LSC 4 stond er dit weekend een bekerwedstrijd op het programma. Nadat het vierde met speels gemak de poulefase was doorlopen, brak de knock-out fase aan. Na een bloedstollende loting werd bekend dat de mannen op bezoek bij Bergum 3 moesten.

Een koude, maar heldere zondagochtend op het Sportpark Leeuwarderweg. De manschappen van coach Carlo Serra werden om 08:45 uur verwacht bij de kantine en zodoende gebeurde dat ook. Hier werd al duidelijk dat de druk Carlo haast te veel werd, aangezien de manager meteen besloot te vertrekken naar Burgum. Deze helse tocht van nog geen half uur resulteerde uiteindelijk dat de mannen uit Sneek op een leeg sportpark in Burgum kwamen, alleen de kantinebeheerder was er. Ach ja, dit was ook meer dan voldoende. De spelers deden rustig hun voorbereidingen voor de wedstrijd, tot dat Allard Veenema wel iets heel raars opviel. Marc Wiersma had zomaar een broodje in zijn hand. Allard wist niet hoe dat nou mogelijk was en was ontzettend verbaast. Omdat er toch nog genoeg tijd was, werd aan Allard haarfijn uitgelegd waar een kantine voor stond….

De warming-up zat erop, geconcentreerde kopjes en een gretige selectie. LSC 4 was klaar voor de aftrap. Al na één minuut spelen kreeg LSC de eerste kans, maar helaas kon de inzet van Lorenzo Silvius gekeerd worden door de sluitpost van de plaatselijke vv. In de beginfase werd er aan de mannen uit Sneek iets duidelijk gemaakt door de scheids. Na amper 5 minuten gespeeld te hebben, hadden Marc Wiersma en Lars Hemmes al hun laatste waarschuwing gehad van de arbiter. Deze arbiter had de touwtjes stevig in handen, iets te stevig als u het ons vraagt… na 20 minuten kreeg LSC de kans om op voorsprong te komen. Ayden Faber werd diep gestuurd, kapte zijn man uit en werd onderuit getikt. Penalty. Dit leek een kant en klare klus voor ´ Der Strafstoßmeister´ Joris Spijkstra. Helaas werd de strafschop gekeerd door de keeper en bleef de brilstand op het scorebord staan. Enkele minuten later werd er ingegrepen door Carlo. Marc Wiersma werd, tot groot ongenoegen van Marc zelf, naar de kant gehaald en vervangen door Lukas van der Sluis. Uiteindelijk bleek dit een gouden greep te zijn, aangezien Lukas meteen na zijn invalbeurt de verdiende 0-1 maakte. Kleine kanttekening moet gemaakt worden dat zelfs Stevie Wonder deze bal had kunnen hebben, maar dat maakte de vreugde er niet minder op.

Nog voor de rust kwam LSC met 10 man te staan. We hadden u al medegedeeld dat Lars Hemmes zijn laatste waarschuwing had gekregen en de scheids is een man van zijn woord. Hemmes was het (alweer en terecht) niet eens met de beslissing van de scheidsrechter. Hemmes zei hier wat van en de scheids gaf geen andere mogelijkheid om de gele kaart te trekken. 10 minuten brommen in de stenen duck-out stond Lars te wachten. Hier profiteerde Bergum niet van en zodoende ging LSC met de voorsprong de kleedkamer in.

Nadat Carlo Jort Bloemhof en Rick Bergsma had ingebracht, begon de tweede helft. Deze was 5 minuten oud toen Bergum de terechte gelijkmaker produceerde. LSC was de draad even kwijt en in de 60e minuut kwam daar ook de 2-1 voor Burgum uit een kopbal. De desbetreffend doelpuntenmaker was zo blij met zijn goal dat zelf Burgum niet echt wist wat hier gebeurde. Afijn, achterstand en de trots van LSC moest aan de bak. 20 minuten voor tijd was daar de gelijkmaker! Rick Bergsma tikte de bal binnen uit een corner. Ook hier konden we concluderen dat de keeper er niet goed uit zag… Deze goal gaf LSC het vertrouwen om door te drukken, maar de 2-3 liet lang op zich wachten. Afstandsschoten ging naast, kopballen gingen over en dit baarde Carlo zo erg zorgen dat hij alvast was begonnen aan het lijstje voor de penalty´s. Minuut 87. Lars Hemmes kreeg de bal rond de middenlijn, schoof 10 meter naar voren en zag Jort Bloemhof vrij lopen. Lars gaf een bal de bal perfect op Jort. Jort nam de bal aan in de loop met de borst en haalde verwoestend uit. 2-3! Na de voorsprong is LSC niet meer in gevaar gekomen en zodoende bekeren de mannen door.

Door deze overwinning zijn is LSC 4 nog ongeslagen dit seizoen in officiële wedstrijden en dit stemde Carlo zeer tevreden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen vv Heerenveen 3 op het programma. Dan gaan de mannen weer een poging doen, om de ongeslagen status te behouden.

  • Deel dit artikel