menu

LSC 4 met de neus op de feiten

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Op de prachtige zomerochtend van zondag 24 februari mochten de sloopkogels van LSC 4 weer aan de bak! Ditmaal een bekende tegenstander Aengwirden 2 hier is op 10 februari ook al tegen gespeeld. En we hopen op een herhaling van de 2-0 overwinning.

Om half 10 waren de meeste spelers aanwezig alleen ontbraken de vaste doelverdediger en kaartenverzamelaar Hemmes zij lagen met de ziekte van Wiersma nog onder de wol. Om 10 uur kwamen de vedettes van LSC 4 aan op het sportpark bij de fjilden waar de warming up kon beginnen, na een matige warming-up werdt er afgetrapt voor wat later bekend werd als een vreselijke middag.

Na de aftrap wist haiter LSC 4 al snel op een 0-1 voorsprong jammer genoeg kon deze voorsprong niet lang vastgehouden worden want al snel weet de tegenstander de 1-1 binnen te schieten. Gelukkig beschikt LSC 4 over een spits met een neus voor de goal en weet lSC 4 dus al snel de 1-2 te maken met als doelpunten maker de tank.

Na meerdere kansen voor beide ploegen ziet het er bij LSC niet scherp uit en komen we ook een paar keer goed weg! Maar uit een goeie counter waarbij haiter met een heerlijk steekballetje de razendsnelle mick weg zet voor de goal staat het toch 1-3. Maar lSC is niet scherp genoeg om dit vol te houden en door twee snelle kansen van aenwirden staat het dus al heel snel weer op gelijke
hoogte. Tot overmaat van ramp krijgt aenwirden vlak voor rust ook nog een discutabele strafschop na een schouderduw van rugby Meijer deze kon op zijn beurt zijn mond niet stil houden tegen de scheids die hier voor een gele kaart trok waardoor Meijer 10 minuten buiten het veld moest plaats nemen. De penal werd genomen en de inval keeper remco is de verkeerde hoek ingestuurd waardoor de 4-3 op het bord staat, dit is tevens de stand waarmee de mannen gaan rusten en zich  hopelijk kunnen herpakken voor de tweede helft.

In de rust zijn gelukkig hemmes en Joris beide gearriveerd waardoor de tweede helft in ieder geval gestart kan worden met de vaste doelman.

De tweede helft wordt jammer genoeg niet beter begonnen waardoor er ook nu door slordigheden kansen ontstaand voor aengwirden die hierdoor ook de 5-3 op het bord zetten. LSC lijkt steeds meer in het spel te komen en begint ook zelf kansen creëren. Maar na een verkeerd geraakte pas van de doelman die hiermee inleverde bij de spits van de tegenstander ziet rugby Meijer geen andere oplossing dan zijn tegenstander even vast te pakken dit is gezien door de scheids die gelijk fluit en Meijer zijn tweede gele kaart krijgt waardoor lSC 4 verder zal moeten met 10 man. Hierdoor krijgt aenwirden een overmacht op het veld en maken ze ook al snel de 6-3. LSC 4 weet dan nog wel iets terug te doen want el pois schiet de 6-4 nog in het doel maar dit blijkt ook het laatste wapenfeit te zijn van LSC die hier na al snel de 7-4 tegen krijgen. Hierna speelt LSC vooral verdedigend en is de vechtlust van LSC gebroken waardoor ook de 8-4 en de 9-4 nog worden gemaakt door het team van
aenwirden.

Hierna vindt de scheids dat het wel klaar is en fluit deze dramatische pot af waarbij LSC 4 met 9-4 op de broek krijgt van aenwirden 2. De vedettes hebben nu tot 10 maart de tijd om alles op een rijtje te zetten en dan de rug te rechten tegen Trinitas 2, weet LSC 4 hier wel de punten te pakken?

  • Deel dit artikel