menu

LSC 4 krijgt deksel op de neus

Verslag Geplaatst door

SNEEK – Helaas een verloren zondagmiddag op het Sportpark Leeuwarderweg. Mildam, de ploeg van oud-LSC trainer René Hofman, ging er in de laatste minuten met de buit vandoor door zeer geflatteerd met 2-5 te winnen.

Om 12:00 uur werd er verzameld. Een verleidelijk tijdstip voor jonge mannen die het sociale leven hoog in het vaandel hebben staan. Niets leek er dit keer echter op dat de spelers van de “quatro squadra” te zwaar hadden doorgezakt in het etablissement van de heren Hoogenkamp en Broeders aan de Kleine Kerkstraat. De ene na de andere speler droop de kantine binnen. Verbazing werd door de tegenstanders van vv Mildam gewekt. Als ware profs zaten zij al ver voor twaalven in de kleedbox en liepen op het vernieuwde hoofdveld rond. Trainer Hofman leek verbaasd dat hij niet werd uitgenodigd voor een interview rondom de middenstip. De nuchtere blauwhemden-reserves stiefelden ondertussen ontspannen de kleedbox in. Hoewel, ontspannen: Een boombox met waarschijnlijk het formaat van de buik van Bart Ligthart zorgde voor een ware discotheek in box 1/2. De muziek viel duidelijk niet in de smaak van alle spelers, tijd om zo gauw mogelijk het artificiële gras te betreden.

Gelegenheidsschedsrechter Kroon zorgde voor enige vertraging. De leidsman beschikte niet over een klokje om de wedstrijd te leiden. Pogingen het scorebord aan te slingeren mislukten. Gelukkig bood LSC-speler Gert uitkomst door zijn horloge af te staan. Kroon achtte het alternatief om René Hofman de tijd bij te laten houden ongeschikt. Hij vond hem stiekem.

Vrijwel na de aftrap kwam LSC al snel in het vertrouwde thuisspel. Er werd afgetrapt in een 4-3-3 formatie met het spreekwoordelijke “kommetje” gevormd door Rik, Kasper en zoals door Kasper beloofd: Bax op “6”. Achterin de vertrouwde vier rotsen in de branding: Steven, de zeer ontspannen ogende Martijn Graafsma, Erin en Boekie. De keuzeheren voorin Gert, Lizandro en Target man Marc Wiersma.
De lichte overhand van LSC werd na 20 minuten spelen beloond door een mooie binnenschuiver van Gert, na een fraaie assist van Kasper. De keeper werd voorbijgesneld, voor deze speler niet uniek. Toch waren de “Biancoblu” nog zoekende op het middenveld, dat wel eens overlopen werd door de vier middenvelders van Mildam. Na de door LSC aangevraagde drinkpauze, de rubberkorrels warmden aardig op wat de gevoelstemperatuur deed stijgen, besloot player-manager Kasper het systeem om te zetten naar een 4-4-2.
Hoewel dit voor een betere organisatie zorgde en meer gevaar vanaf de linker- en rechterzijde, werden de zwart-witte tegenstanders toch in het zadel geholpen. Een te korte terugkopbal kon door Martin niet worden gecorrigeerd. De nestor van het elftal mocht tien minuten daarna na een mooie counter nog een keer de bal uit het net vissen. Hoewel LSC duidelijk meer balbezit had en meer gevaar wist te stichten, keken zij de thee aan met een 1-2 achterstand.

Hoewel: Thee?! De wisselspelers hadden niet het idee opgevat deze te schenken voor de rust. Het werd stopper Graafsma wat teveel. Uit stress koos hij een moment van meditatie. De te ontspannen kringspier van hem zorgde hierdoor voor een onaangename situatie. Toen leidsman Kroon de thee pas te laat zag aankomen en de spelers dwong de hete thee als shot te nuttigen omdat we anders Feyenoord-PSV gingen missen, was de maat vol: zonder oppepper werd begonnen aan het tweede bedrijf. Enkele wijzigingen: Gastspelers Reinsma en Mats gingen meespelen. Creativicus Bart Ligthart kwam ook op rechts, en Marno Akkerman ging de defensie leiden ten koste van de aan zijn ingewanden geblesseerde Graafsma.

Het spelbeeld bleef onveranderd. LSC 4 speelde degelijk en was meer aanwezig. Toch kwam de 1-3 na een uitbraak op het scorebord. Ondanks de immer poetsende Mats, die vanmiddag zijn tegenstander meermaals intimideerde. De zagende Landmeter legde steeds een wedje met zijn directe tegenstander. Hij zou iedere bal sneller belopen. Deze jongen heeft een fantastische instelling.
Eindelijk werd het spel van LSC beloond met een aansluitingstreffer. Na een perfecte pass over grote afstand van Kasper op Reinsma, speelde deze een prachtige lob over de uitkomende keeper, die door stormram Rik over de lijn werd gehost, inclusief een Mildammer verdediger: 2-3.
Coach René Hofman probeerde de wedstrijd te ontregelen door om de vijf minuten een wissel toe te passen. Dit tot ergernis van arbiter Kroon: “goddomme, ist nou oek us gebeurd met die wisselerij?” De spelers van Mildam konden er ook geen touw aan vastknopen.
Ondanks meerdere kansen, het hoog opgeschoven spel van de blauwhemden en zelfs een prachtig schot van de ongeschoren Van Dijk op de paal, werd de eindstand bepaald op 2-5 door uitbraken van de tegenstander. Helaas zitten er nog wat persoonlijke schoonheidsfoutjes in het blauw-witte voetbalspel. Het was jammer want de 3-3 hing toch echt in de lucht. Met opgeheven hoofd werd het veld verlaten. Na een overwinning vorige week en deze nipt verloren strijd, hebben de spelers veel vertrouwen in een positieve uitslag volgende week.

Man of the match is Martijn Graafsma. Hij was te laat thuis, maar heeft zaterdagavond een heldenstatus verworven in de ogen van meerdere medespelers.

Martin – 7
Marc B. – 6.5
Erin – 6
Martijn – 6
Steven – 6.5
Redmer – 7
Kasper – 7
Rik – 7
Gert – 7.5
Marc W. – 6
Lizandro – 6

Rik R. – 6.5
Mats – 6.5
Bart – 6.5
Marno – 6.5

Geschreven door Nummer 6

  • Deel dit artikel