menu

LSC 4 in spektakelstuk niet verder dan een gelijkspel tegen Drachten 3

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

De sterren van LSC 4 speelden op deze zonovergoten zondag tegen directe concurrent Drachten 3. Carlo wist niet wat hij vandaag van zijn spelers kon verwachten, aangezien alleskunner Allard Veenema had besloten zijn verjaardag de dag ervoor te vieren.

Desondanks waren de mannen(bijna) allemaal keurig fit en op tijd aanwezig. Nadat de bakjes koffie leeg waren kon er omgekleed worden. Er volgde zoals we van dit team gewend zijn een perfecte warming-up en toen iedereen helemaal klaar was kon er afgetrapt worden. De wedstrijd was nog maar 3 minuten bezig toen Nick Jochems de bal panklaar neerlegde bij de tweede paal, waar El Pois klaarstond om de bal op het hoofd van de enige echte TANK te leggen die beheerst binnen knikte, 1-0! Het ging in het vervolg van de wedstrijd lang gelijk op. Hier en daar vond er een opstootje plaats en de stemming op het veld werd grimmiger. Vlak voor de rust sloeg Drachten 3 toe en kon LSC 4 weer van vooraf aan beginnen. In de tweede helft gingen beide ploegen opzoek naar de voorsprong. Drachten 3 wist als eerste in de tweede helft het net te vinden. Na een vermeende handsbal van Rugby Meijer legt de tot dan toe uitstekend fluitende scheidsrechter de bal op de stip. Deze wordt benut en zo staat LSC 4 met 1-2 achter. Niet lang daarna kreeg ook LSC een penalty toegewezen door de arbiter. De penalty werd koeltjes benut door de Tank, 2-2!

De mannen van LSC roken bloed en gingen vol voor de overwinning. Twintig minuten voor tijd lukte het ze ook om op voorsprong te komen. Na een ouderwetse scrimmage, kwam de bal via de bakka van Wout voor de voeten van, jaja daar was ie weer, de TANK, 3-2! Maar lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want vanaf de aftrap lag de 3-3 alweer aan de andere kant in het doel. Beide ploegen probeerden nog wel wat te forceren, maar dit was tevergeefs. De wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel, 3-3. Nadat TANK de wedstrijdbal bij de scheidsrechter had opgehaald en de mannen waren gedoucht, was er natuurlijk nog ruimte om de middag gezellig af te sluiten met een paar biertjes en lekkere hapjes. Volgende week staat de op papier lastige uitwedstrijd tegen Trinitas 2 op het programma. We zullen zien of LSC 4 de punten weer mee naar Sneek kan nemen.

  • Deel dit artikel