menu

LSC 4 herpakt goede vorm

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

Wedstrijdverslag LSC 4 – Drachten 5

De mannen moesten onder leiding van coach Carlo Serra om 10.45 aanwezig zijn op het sportpark, niet iedereen was hier even tevreden mee. Dit leed tot grote ongenoegen bij de selectie en tot frustraties bij de coach. Carlo is en blijft een eigenwijs mannetje en de selectie moest hoe dan ook om 10.45 in de kantine zijn. Carlo kreeg alleen de schrik van zijn leven toen hij erachter kwam dat Tank ‘ziek’ was. Tank had natuurlijk veel te veel gedronken maar wist de afmelding te plaatsen onder ‘ziek’. Maar Tank had de shirts gewassen, dus Troy werd opgetrommeld om de shirts op te halen. Toen de shirts eenmaal aanwezig waren kon Carlo weer rustig ademhalen en zich focussen op de wedstrijd.

In tegenstelling tot vorige week begonnen de mannen scherp en goed aan de wedstrijd. Na een aantal kansen aan beide kanten kwam de aanvoerder van drachten na een mannetje of 3 uitgespeeld te hebben aan bij El Pois, El Pois aarzelde geen moment en plaatste een flinke zaag, de scheids gaf een vrije trap en geen kaart. Dit leed tot grote ongenoegen van de heren van drachten die allemaal vroegen om een kaart. De vrije trap werd goed tegengehouden door onze keeper Joris.

De 1-0 was een cadeautje van drachten, na een corner van Lars kwam de bal knullig tegen een verdediger van drachten waarna de bal vervolgens de goal in rolde. Na de 1-0 voetbalde het team lekker, het begon redelijk te lopen. De 2-0 viel ook uit een corner die Lorenzo goed binnen kopte. Na de 2-0 viel het rustsignaal en gingen de mannen aan de thee. Carlo hield een tactisch goed praatje en vertelde dat we het slim moesten uitspelen. Na de rust begon het team matig. Drachten kreeg een uitgespeelde kans en maakte de 2-1. Vlak na de 2-1 begon LSC wat op te scherpen. Lorenzo zou 1 op 1 komen met de keeper maar de cv van drachten koos eieren voor zijn geld en legde Lorenzo op de grond net buiten de 16, de scheids gaf de cv een rode kaart. De vrije trap werd goed binnen geschoten door El Pois, LSC stond 3-1 voor. Na de 3-1 heeft Drachten nog een aantal kleine kansjes gehad. LSC voetbalde rustig verder naar de 4-1 wat prima werd uitgespeeld en Lorenzo schoot hem prima binnen.

Carlo Serra aarzelde geen moment en gaf Leroy en debutant Remco een kans om zich te laten zien in het 4de. Na de wissels kreeg LSC een vrije trap die bijna werd binnengeschoten door Jochems. We wisten natuurlijk dat deze bal er niet inging maar Jochems kwam toch akelig dichtbij.
Eindstand 4-1, de 3 punten zijn binnen. De mannen gingen verdiend de kantine in met een goed gevoel.
Volgende week staat een belangrijk affiche op het programma. Trinitas 2 gaat het opnemen tegen LSC 4 in Sneek.

  • Deel dit artikel