menu

LSC 4 doorbreekt slechte reeks en sluit laatste thuisduel winnend af!

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

19-05-2019! Deze datum stond al lange tijd dik gedrukt in de agenda van iedereen die lsc 4 een warm hart toe draagt. De laatste thuiswedstrijd tegen vv Lemmer! Nadat bekend werd dat lsc 4 toch niet meer in aanmerking zou komen voor de titel, wouden de mannen van lsc 4 deze wedstrijd gebruiken om er een speciale dag van te maken. Deze wedstrijd zou in het teken gaan staan van de supporters, de supporters die er week in week uit staan voor het boegbeeld. Dit was dus de dag dat er vier debutanten op de selectielijst van trainer Carlo Serra stonden, namelijk: Erik Hemmes, Jelle Bergsma, André Meijer en Cor Haitema. Dit maakte dat Trainer Carlo Serra achttien man op papier had voor zondag. Deze selectie moest wel garant staan voor sensatie! En hoe bleek ook achteraf!

De mannen van lsc 4 werden door trainer Carlo Serra om half 2 op het sportcomplex aan de Leeuwarder weg verwacht, Iedereen was keurig op tijd (dit is wel eens anders geweest). Nadat de mannen hun koffie op hadden en een paar jongens hun tosti’s naar binnen hadden gewerkt, begon de toen al zenuwachtige trainer te schreeuwen dat de mannen zich om moesten gaan kleden! Nadat de mannen zich hadden omgekleed. Kwam de trainer met een verrassende opstelling en dat waren niet alleen al 3 vaders die hun basis debuut maakte, Erik Hemmes, André Meijer en onze aanvoerder die dag Jelle Bergsma maar Dennis van de Veen stond op 10! En Jesse Wouter de jong op linksachter! De mannen konden na een paar grappen over de opstelling beginnen aan een serieuze warming-up, het zonnetje scheen, het sportcomplex liep lekker vol en was bijna uitverkocht!

Half drie! De aftrap, lsc 4 wint de tos. Het spel begint met twee ploegen die beide graag willen voetballen. Na ongeveer een kwartier spelen waarin beide ploegen niet echt een vuist konden maken, ging er een diepte bal richting de zestien meter van vv Lemmer waar Erik Hemmes kans in zag en het op de lopen zette. De bal werd afgeschermd door de rechtsachter van vv lemmer waarna je kon zeggen dat de keeper de bal gewoon in zijn handen had kunnen pakken maar deze keeper besliste anders. De keeper schoot de bal tegen Erik Hemmes aan die rolde zo het goal in, het boegbeeld stond 1-0 voor! Hierna kwamen er wat kansen over en weer van beide partijen. Na dertig minuten spelen kreeg vv Lemmer in lsc hun ogen een makkelijk gegeven penalty, dit kwam omdat de spits zijn lichaam tegen Mick Kloosterman aan zette en zich liet vallen binnen de zestien meter lijnen. Helaas, 1-1. Maar het boegbeeld ging lekker door met voetballen. Vijf minuten voor rust kreeg lsc nog een grote kans door een vroege voorzet van Erik Hemmes die met een bekeken bal de rechtsbuiten Nick Jochems alleen voor de goal neerzette, Nick Jochems schoot deze bal echter veel te zacht met ze linkerbeen in de handen van de keeper. Het boegbeeld gaat dus met een 1-1 de rust in.

In de rust maakte trainer Carlo Serra weer een paar opmerkelijke wissels namelijk: Jesse Wouter de Jong wisselde met de keeper Bonnie (Joris Spijkstra) en de vierde debutant kwam het veld in Cor Haitema.

De tweede helft kon beginnen! Lsc begon sterk en na een geweldige actie en een goede paas van de nieuwe rechtsbuiten Kilian Molenmaker schiet de spits Lars Hemmes met een mooi geplaatst schot in de verre hoek de 2-1 binnen. Na tien minuten kwam onze snelle keeper Bonnie in de spits voetballen. Bonnie die al snel één op één met de keeper van vv Lemmer kwam door een geweldige steekpaas. BOEM! Bonnie schiet keihard in de kort hoek binnen en Lsc 4 staat 3-1 voor!
Na de voorsprong drukte Lsc 4 door en kreeg het na vijfentwintig minuten een ook makkelijk gegeven strafschop mee. De aanvoerder Jelle Bergsma mocht aanleggen zodat ook hij zijn debuut kon verzilveren met een eerste doelpunt voor lsc 4, deze penalty schoot de aanvoerder heel beheerst en kalm in de rechter onder hoek en lsc staat 4-1 voor. Vv Lemmer werd hierna weer wat sterker en kwam tot een paar goede kansen waar onze gelegenheidskeeper wout steeds goede antwoorden op had. Helaas kon wout niet de 4-2 voorkomen. Lars Hemmes was inmiddels naar de linksachter verhuist en zat er lichtelijk doorheen dus maakte hij een professionele overtreding op de rechtsbuiten van vv Lemmer, Ik zie u al denken dat was vast geul! U heeft gelijk, Lars mocht even tien minuten op de bank plaats nemen om op adem te komen. Doordat lsc met tien man kwam te staan kwam er meer ruimte en werd van uit de verdedigde vrije trap een razend snelle counter verzilverd door Bonnie die zijn tweede van de dag in schoot, 5-2! In de laatste vijf minuten kwam er nog een perfecte voorzet en kon André Meijer de 6-2 binnen tikken, helaas maaide hij over de bal heen en werd de eindstand 5-2 voor het boegbeeld.

De derde helft kon beginnen. De selectie had bloemen gehaald voor de ouders om ze te bedanken voor dit mooie seizoen en hun medewerking betreft auto uitlenen en wassen van de shirts. Lsc 4 wilt u hartstikke bedanken voor u support bij de wedstrijden en we hopen u snel weer te zien op het sportcomplex.

  • Deel dit artikel