menu

LSC 4 bekert door na overwinning op competitiegenoot Emmeloord!

Verslag Geplaatst door Bart Ligthart

LSC 4 bekert door na overwinning op competitiegenoot Emmeloord!

Op een mooie, zonnige 19e van Januari was het zover. De eerste officiële wedstrijd na de winterstop voor LSC 4 stond op het programma. Een bekerwedstrijd welteverstaan. Na bijgepraat te hebben in de kantine onder het genot van een bakje koffie, waren daar dan weer de befaamde woorden van trainer Carlo Serra: “KLEDEN MANNEN!”.

De mannen waren omgekleed en de opstelling werd aangehoord. Tijd om het veld op te gaan. Na een serieuze warming-up was dan daar ook de scheidsrechter die het veld betrad. Na een minuut stilte ter ere van clubicoon Geert Bouma, klonk daar het fluitsignaal van de scheidsrechter, de wedstrijd was los!

De wedstrijd in de fel brandende zon begon kalm. Er werd aan beide kanten rustig rondgespeeld op zoek naar de opening, maar beide ploegen stonden geconcentreerd en de opening werd niet makkelijk gevonden. Op den duur begon LSC beter in het spel te komen en dit leidde tot enkele mooie combinaties, maar tot een gevaarlijke doelpoging was het nog niet gekomen. Tot daar de 22e minuut van de wedstrijd was. Na een ingooi van rechtsback Allard Veenema, werd er over het middenveld een mooie combinatie opgezet en werd Erik Poiesz diep de linkerhoek ingestuurd. Hij gaf vervolgens de bal laag en hard voor het doel. Niemand anders dan goalgetter Marc Wiersma stond op de juiste plek om de bal beheerst hoog in het doel te tikken. 1-0 via ‘de Tank’. Na deze goal leek het concentratieniveau van LSC wat in te zakken, iets wat absoluut niet kon in deze wedstrijd. Emmeloord begon aan te dringen en kreeg via dieptepassen over de verdediging heen meer en meer kansen. Een van deze kansen kon nog door Marco Sikkes van de lijn worden gehaald, maar toch viel de gelijkmaker in minuut 38. Het opbouwen bij LSC verliep niet helemaal volgens plan en de bal werd veroverd door Emmeloord. De bal viel vervolgens tussen de keeper en de verdediging in. Het werd een sprint tussen keeper Joris Spijkstra en de spits van Emmeloord. De laatst genoemde kwam als winnaar uit de strijd. De bal viel voor een medespeler van hem en die kon de bal vervolgens met niet al te veel moeite in het lege doel werken. De laatste minuten werden uitgespeeld en de teams bezochten de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand.

In de rust werd verteld door coach Carlo Serra dat wij door moesten gaan met het voetballen en combineren. Wel werd er op gehamerd om gefocust te blijven. Na een klein kwartiertje gezeten te hebben, betraden de spelers weer het veld.

De scheidsrechter floot en we waren weer van start gegaan. Beide ploegen begonnen net als de eerste helft geconcentreerd. Het was LSC die de eerste minuten van de tweede helft de betere ploeg leek. Toch was het Emmeloord die de eerste grote kans kreeg. De spits van Emmeloord was er langs in de zestien meter en zijn schot spatte uiteen op de buitenkant van de paal. LSC en de in grote aantallen gekomen thuissupporters kwamen met de schrik vrij. Niet veel later was de situatie andersom. Na een mooie aanval van LSC spatte eveneens de bal op de paal. De tweede helft vorderde en de gaten werden groter. Dit zag ook de ingevallen linksback Killian Molenmaker. Hij keek om zich heen en zag Erik Poiesz de diepte in lopen. Hij gaf vervolgens een fenomenale dieptepass, deze stuitte rond de penaltystip perfect op. Erik Poiesz was net op tijd om de bal met een kleine touché met het hoofd over de uitgekomen keeper van Emmeloord heen te krijgen. 2-1 in de 67e minuut. Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg was het aan LSC om te doen waar Carlo in de rust had op gehamerd, gefocust blijven. Iedereen bleef elkaar goed aansturen en dat zorgde ervoor dat Emmeloord het lastig had om goedlopende aanvallen op te zetten. Het eind van de wedstrijd naderde en de ruimtes achter de verdediging van Emmeloord, dat meer en meer op de aanval ging spelen, steeds groter. Met de snelle vleugelspeler Mark Haitema werd deze ruimte goed benut. Hij werd diep gestuurd in de 85e minuut en speelde de bal net iets te ver om de keeper heen. De keeper had echter zijn timing niet in orde en maakte een sliding die niet de bal raakte, maar onze vleugelspeler. Penalty voor LSC. Erik Poiesz ging achter de bal staan en wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Ondertussen werd er door een speler van Emmeloord nog geprobeerd hem uit zijn concentratie te halen. “Hij weet het niet, hij weet het niet” klonk het. De scheidsrechter floot en Erik schoot de bal koelbloedig in de linker onderhoek. Dit wilde hij weten ook; “HIJ WEET HET WEL!” klonk het luidkeels. In de laatste minuten kreeg LSC nog twee enorme kansen, maar deze werden helaas niet benut. Het eindsignaal van de scheidsrechter klonk. 3-1 voor LSC. Hierdoor is LSC 4 weer een ronde verder in het bekertoernooi. Een goed begin van het nieuwe jaar voor de ploeg.

Ten slotte willen wij als LSC 4 nog een bedankje geven aan de vele supporters die naar het sportpark waren gekomen om ons aan te moedigen.

  • Deel dit artikel