menu

LSC 4 begint goed aan de competitie!

Verslag Geplaatst door Arjen Posthuma

Op een zonovergoten 20e September staat er voor de mannen van het 4e de eerste wedstrijd van de competitie gepland. Na vorige week nog een weekje rust gehad te hebben na een corona besmetting bij tegenstander Frisia mochten de mannen eindelijk los. Om 13.15 werd er verzameld op ons eigen mooie sportpark. Wat eigenlijk gelijk al opviel waren de vele ‘fitte’ koppies. Er waren deze keer weinig jongens op stap geweest en samen met het prachtige weer had deze dag dus alle ingrediënten om een heerlijke voetbalmiddag te worden. Coach Carlo Serra, die de dag ervoor jarig was (AUGURI CARLO!), was in een erg goede bui en de mannen mochten relatief laat omkleden.

Eenmaal op het veld bleek het toch wel behoorlijk warm te zijn. Drinkpauzes zouden geen overbodige luxe zijn. Aan het eind van de warming-up gaf de natuurlijk in de basis startende linksback Dennis v/d Veen aan eigenlijk geblesseerd wakker te zijn geworden. Hij zou even kijken hoelang hij het vol zou houden. Hierdoor kon Nick Jochems tot zijn spijt niet gaan vlaggen de 1e helft. En dit was niet zonder reden, want Dennis moest na welgeteld 3 minuten het veld geblesseerd verlaten. Nick Jochems kwam er gelijk zonder warming-up gedaan te hebben in. Er werd gelijk wat geschoven in de opstelling en we konden door.

LSC had het moeilijk. Of het kwam door het warme weer of doordat de mannen niet gewend zijn aan spelen zonder alcohol in het bloed blijft een raadsel, maar het stond niet goed. Op een paar kleine kansen na was het een gezapige wedstrijd. Met name op het middenveld waren er gaten en liep het niet. De communicatie in het elftal liet te wensen over.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken. Wat gaan we doen om deze wedstrijd eruit te trekken? Er moet iets veranderen. Het leek wel een kippenhok. Iedereen sprak door elkaar heen en aanvoerder Erik ‘El Pois’ opperde om even 1 persoon tegelijk te laten praten, ‘WAT EEN IDEE!’. De mannen kwamen op een verandering van 4-3-3 naar 4-4-2 om zo meer druk op het middenveld te krijgen. Arvid Vermeer ging naar de 6 en ‘alleskunner’ Jesse de Jong, die in de 1e helft al van rechtsbuiten naar rechtsback was gegaan, ging terug naar de spits. En dit bleek het gewenste resultaat te geven. De mannen begonnen beter te spelen en dit resulteerde al snel in de 2e helft in de 1-0. Een goede combinatie op het middenveld kwam uiteindelijk via Rick Bergsma bij Erik Poiesz terecht en Erik besloot de bal in de lange hoek te krullen. De mannen gingen door. Niet veel later trok gastspeler Julian Harding het breed en gaf de bal aan Jesse de Jong. En deze man heeft het niet zo op lelijke goals dus besloot hij de bal er maar even in te jagen van een mooie afstand. Zichtbaar blij met zichzelf stak Jesse zijn handen in de lucht. 2-0! De mannen hadden het verschil gemaakt en de wedstrijd leek onder controle. Verder in de 2e helft werd het elftal zichtbaar vermoeider en sloop er concentratieverlies in de ploeg. De middenvelders vielen met bosjes uit met kramp. Eerst Rick Bergsma en later ook aanvoerder Erik Poiesz. Het warme weer eiste zijn tol. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer van MKV. 2-1, zou het dan nog spannend worden? De mannen moesten vechten om deze wedstrijd over de streep te trekken. Maar dit zou lukken. Ook MKV was aan het einde van hun latijn en er ontstonden grote ruimtes. Een paar minuten voor tijd was LSC er met veel mensen door. Jesse de Jong kon zelf schieten, maar besloot dat gastspeler Jens Knoop er beter voorstond en deze mocht aantekenen voor de beslissende 3-1! Niet veel later floot scheidsrechter Frank Eggens voor het einde van de wedstrijd. De eerste 3-punter van het seizoen is binnen.

In de heerlijke najaarszon werd er nagezeten op het terras van LSC. De nodige biertjes werden genuttigd, er werd meerdere keren gezongen voor de jarigen, bakken werden getrokken, er werd nog een Ice uitgedeeld en deze werd mannelijk genomen! De avond werd door een groot aantal afgesloten bij pizzeria ‘Il Nuraghe’ en wat daar verder allemaal heeft plaatsgevonden is niet geschikt voor dit medium…

  • Deel dit artikel